App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vill behålla barnet fast pappan inte vill

Hej, Jag och pojkvän har varit med varandra i 1 år, men vi känner varandra i mer än 10 år. Under tiden har vi haft det bra och allting verka gå bra fram till förra månad som vi fick reda på att jag är gravid. Jag blev glad först när jag fick reda på det. Men motsatsen för min kille, han blev chockat och förändrats sen dess. Han vill att jag ska göra abort, men jag vill inte. Han säger till mig att jag får välja .. om jag behålla barnet så förlora jag honom. Jag har försökt flera gånger att prata om det för att gå igenom det tillsammans. Men han vill inte. Jag säger att jag kan ta hand om barnet själv tills han är redo att komma tillbaka men ändå vill han inte. Han vill bara lämna mig om jag behålla barnet. Frågan är vad är rättighet för kvinnor och män i sånna situation ? Jag vill behålla barnet men jag vill också att den ska har en pappa.

2018-04-26
Phraephank1996
Phraephank1996

Tack så mycket för ditt svar. Den är lång men det betyder också mycket. Jag har val att behålla barnet oavsett vad som händer mellan mig och honom. Sist igår efter jag har skrivit denna inlägg bad han sin vän att ringa mig och tjata på mig om att jag är egoistisk att behålla barnet utan att pappan vill. Jag blev helt chockad efter allt jag hörde att han säger att hur svår är det att göra abort, det är som du väljer att äta frukost eller inte säger han. Själv säger pappa. Ingenting och vägra svara på telefon efter det.
Själv är jag 23år med fast inkomst, jobb och har egen lägenhet. Så redan sen jag fick reda på att jag är gravid så vet jag att jag ät redo att ta hand om barnet. Men det blev bara jobbigt situation när pappa visa sig som han gör . Som sagt ensam mamma är tuff, därför vill man helst försöka lösa när man kanske har chansen. Men din text hjälper mig att tänka väldigt mycket.
Hälsningar
phraeL

2018-04-26
Phraephank1996
Phraephank1996

(blir ett långt svar men vill gärna försöka hjälpa dig lite)

Jättejobbig situation du hamnat i. Det är svårt att råda eftersom jag inte vet hur ditt liv ser ut i övrigt. Har du jobb, bor du själv, bor du med din kille? Att få barn är både jättekul men också jättetufft. Det är ju ett livslångt åtagande och man vet aldrig vad framtiden för med sig. Barnet kan ju bli sjukt eller behöva extra stöd. Att stå ensam då kan vara tufft men samtidigt är det bättre att vara ensam än att vara med någon du inte mår bra av att vara med.

När det gäller rättigheter så är allting upp till DIG. Det är bara du som väljer om du vill göra abort eller inte, det kan ingen annan tvinga dig till. Det är din kropp. När det gäller hans rättigheter/skyldigheter så är han ju såklart inte skyldig att vara en del av barnets liv, men han är skyldig att betala underhåll till dig isåfall. Men han har även rätt till halva vårdnaden av barnet om han skulle vilja det. För mig som utomstående tycker jag din kille inte låter så snäll. Det är inte rätt av honom att sätta dig i den situationen. Jag kan spontant känna "gör slut med honom oavsett hur det blir med barnet". Men det är såklart lätt för mig som utomstående att säga. Du behöver tänka genom ett antal scenarion:

- Du behåller barnet och är tillsammans med din kille. Ni blir en familj och uppfostrar barnet tillsammans. Hade detta varit ett liv du vill ha?
- Du gör abort och fortsätter att vara tillsammans med din kille. Hur blir livet då?
- Du gör abort och gör slut med din kille oavsett. Du behöver aldrig mer ha kontakt med honom igen om du inte vill. Hur känns den tanken?
- Du behåller barnet men ni gör slut. Du får sköta allt ensam med barnet, han får betala underhåll. Han har närsomhelst rätt att kräva vårdnad eller iallafall umgänge med barnet. Kan du tänka dig det?

Det viktigaste är att du tar beslutet för DIG. Vad kan DU leva med? Gör inte abort för någon annans skull, absolut inte för din killes skull. Om du gör det och sen ångrar dig, kommer du kunna leva med honom då? Väljer du att behålla barnet så gör det också för att DU vill. Tänk igenom om du är redo att bli mamma och känner att du kan ge barnet det liv du vill.

2018-04-26
mammatillm89
mammatillm89

Hej. Han kan inte kräva att "välja". Skyddade han sig då? Har du möjlighet så behåll barnet och dumpa honom om han inte vill. Lycka till!! Ingen man har rätt att man ska kräva abort. Det är din kropp!! Han får skydda sig.

2018-04-26
faggotto1
faggotto1
Barn på 1 år och 10 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...