App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hitta tillbaka till sin "gamla" kropp

Det här med kroppar är ju alltid ett känsligt ämne... men undrar lite hur svårt/lätt var det för er mammor att hitta tillbaka till er gamla kropp efter förlossningen? Vet ju att sånt kan ta tid.. Jag har vägt 50 kg från början och kommer nog kanske inte väga så lite efteråt men funderar lite... alla mina kilon har hitills satt sig på låren och höfterna och känner mig SÅ stor 🙊 inget fel i det egentligen men känner bara inte igen mig själv... Tränade ni efter barnet? Eller åt ngn speciell kost? Hoppas att mitt inlägg inte väcker starka reaktioner nu utan det är mina egna funderingar🤗 Kram på er

2018-04-24
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 6 månader

flingan32: 9 pass i veckan?😮Hur hinner du det? Jag har märkt att mina höfter blivit bredare sedan första barnet! Min normalvikt ligger på 72 men legat på 82,5 ett halvår nu! Är i vecka 16 och har inte gått upp ett gram😯Vägde mig på mvc i fredags och väger samma som sist! Undrar om det är för att jag har 10kg övervikt redan! Är 172 cm lång och känner mig inte överviktig men det svider när bm säger att bim är för högt😑Blä!

2018-07-25
8kee6
8kee6

det är en helt befogad fråga.. jag vägde 75 kg innan första barnet ( tränade 7 dagar i veckan på gym och löptränade 3 ggr i veckan och sprang mycket) gick upp 19 kg med första barnet, gick ner inom 4 månader efter förlossningen till ursprungsvikten 75 kg men blev gravid igen ganska omgående med sonen och gick upp 18 kg.. mycket jojo här.. sen gick jag ner efter andra rätt rejält snabbt, också inom 5 månader men endast på amning och att röra på sig. har börjat träna direkt efter att avslaget slutat.. någon vecka efter att barnet var fött. sen fick vi tredje och då gick jag upp 14 kg och gick ner till 72 kg då jag ändrade min träning till att åka konståkning endast 9 pass i veckan och det var så roligt att jag inte märkte av att jag blev så smal som jag blev.. nu väntar vi fjärde och har gått upp 10 kg redan under första 22 veckor.. men i mina graviditeter har jag gått upp mest fram till v 22 och sen har det bara varit någon enstaka kilo som jag gått upp sen .. har tänkt på vad jag äter både före och under graviditeterna.. har tränat och tränar under graviditeterna.. såsom gravidpilates, gravidvattengympa, gravidyoga och sen då min vanliga träning. äter inte för två.. och tränar det som man kan träna.. alltså överkropp och under kropp.. blev lättare att gå ner i vikt när man accepterade sin mer kurviga kropp efter att man fött barn men det blir bättre ju längre tid det går efter förlossningen, kroppen kommer ju tillbaka... så tror säkert att du kommer tillbaka till dina 50 kg-- någon gång men då kanske man måste först acceptera den nya kroppen..

2018-07-25
flingan32
flingan32

Vägde 80 när jag var på inskrivning innan första barnet, gick upp ca 13 kilo då och det tog inte så lång tid innan jag var tillbaka på startvikt, gick långa promenader eftersom det var en bebis som sov bäst om vagnen rörde sig hela tiden.

Nu med barn nr tre så vägde jag 69 innnan och redan 2 månader efter fl så hade väger jag 67 kilo. Jag gör inget speciellt utan passar barnen och sen har jag inget körkort så vi går och cyklar en del. Sen jobbar jag en del på våran bondgård.

2018-04-27
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Va fint skrivet plumpan!!💕

2018-04-25
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag vägde 65 innan graviditet och gick upp över 30... kändes som att det skulle vara omöjligt att komma tillbaka. Men efter 3 månader hade jag gått ner till 62 kg. Jag har fortfarande (6 månader efter förlossning) lite degmage kvar som känns otroligt svår att bli av med.
Men jag gick promenader nästan varje dag, efter ca 3 månader började jag med lite magövningar hemma. Åt mycket vegetarisk men har nu gått över helt på veganskt.
Jag förstår hur du känner dig, jag känner mig också stor även fast jag inte är det, men just pga att kroppen inte ser ut som den gjorde innan.

2018-04-25
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 5 månader

Det var 2 och ett halvt år sedan jag födde mitt yngsta barn och jag är fortfarande inte tillbaka och börjar tro att alla nog inte kan komma tillbaka till sin gamla kropp🤔 jag har lite fler kilon på kroppen än vad jag borde ha, har blivit svagare i kroppen och känner inte längre att det för mig att sträva efter att komma tillbaka till det gamla utan att istället fokusera på att hålla mig hälsosam, bli stark i mig själv och bara vara nöjd🤓

2018-04-25
Plumpan
Plumpan

Jag blev dunderförkyld efter förlossningen, en sån där förkylning som aldrig ger sig, så jag kunde inte träna annat än promenader det första halvåret. Det tog ett år innan jag var i mina favoritjeans men startvikten såg jag inte röken av.

2018-04-25
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Nu med 3e barnet gick jag bara upp det han vägde och moderkaka o fostervatten och nått kg extra så jag va nere på samma vikt jättefort.. fick på mej mina jeans 2 dagar efter fl (inte min idealvikt som jag vill väga kanske). Men tänk på att bebis väger en del o sen vatten o allt med:) men som nån skrev även om du går ner så är det inte säkert att kroppen ser likadan ut min kropp har varit olika efter alla mina 3 graviditeter.. Har större bröst (hatar det vill ha tillbaka min b-kupa) haha. Men men o sen har min rumpa försvunnit haha x) så även om man går ner så ser inte kroppen likadan ut:/ men så är det allt för en liten bebis;)

2018-04-24
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Min kropp är väldigt lång och smal. Vägde ca 70 kg innan graviditeten och gick upp till strax över 90 kg innan dottern kom. Sedan när jag ammade rasade kilorna av mig. Har haft "motsatt" problem. Gick ner till 65 kg på bara någon månad och ville inte fortsätta ner. Så för min del har det varit strikt kostschema för att gå upp i vikt. Och träning för att få tillbaka musklerna igen!

2018-04-24
Okonkret
Okonkret

Jag gick upp 13 kg, hälften av det försvann direkt bebisen var ute. Resten gick ganska snabbt och jag hamnade en bit under den vikt jag hade innan jag blev gravid. Ammar man så går det mycket energi till det. Sedan har jag haft svårt att hinna/komma ihåg att äta, kan komma på på eftermiddagen att jag bara ätit en macka...
Jag tränar inget, men lever ett aktivt liv. Jag och min sambo har bara en bil, som han har till jobbet, så jag går mycket.

2018-04-24
limca
limca
Barn på 3 år och 1 månader

Jag vägde 41 kg vid inskrivningen och en månad efter förlossningen hade jag gått ner till 44 kg (från ca 58 kg som jag vägde som höggravid). Trots att jag vägde 3 kg mer än vid inskrivningen såg jag mager ut och definitivt smalare än innan jag blev gravid så jag var nöjd. Gjorde absolut ingenting för att gå ner i vikt, det gick automatiskt trots att jag varken ammade, tränade eller åt mindre/nyttigare - utan körde på som vanligt.

Dessvärre gick jag upp 10 kg p. g. a. en ny medicin jag började ta strax efter jag gått ner alla graviditetskilon, men den slutade jag med för lite över två veckor sedan i hopp om att min ämnesomsättning ska bli normalsnabb igen.

2018-04-24
andiegirl
andiegirl

Du har ju varit liten innan så då kan det nog vara svårt att gå ner till det du vägde innan. Tror att man överlag inte ska stressa upp sig. Klart man ska ta hand om och vara bekväm i sin kropp men det gäller att ha balans i livet. Tänk så fantastisk kroppen är som kan skapa och bära ett barn 😍

Jag gick upp 9 kg under graviditeten och efter 4-5 veckor hade jag gått ner dem. Lägg inte för mycket tid att grunna, njut av din bebis. Började träna efter 3 månader. Tog det ganska lugnt med låga vikter, lite crosstrainer och promenader. Nu ett halvår senare kör jag på som innan graviditeten 🏋🏻‍♀️ När jag ammade som mest var jag inte direkt hungrig utan det har kommit efteråt men försöker äta sunt och balanserat. Blir en del choklad också 😜

2018-04-24
sofiasorpola
sofiasorpola
Barn på 2 år och 8 månader

har gått upp 17 och 19 kg i mina graviditeter. Med första barnet var det ganska lätt att gå tillbaka till startvikt. Tränade efter Olga Rönnbergs bok för nyblivna mammor och fick bra kostråd av en vän. Tog bort snabba kolhydrater i kosten. Blev gravid igen när första barnet var 7 månader och tyvärr fick jag foglossning från helvetet som sitter i ännu men kunde börja träna 9 månader efter andra förlossningen. jag mådde inte bra psykiskt pga pmds så åt väldigt dåligt i perioder men börja äta bra o träna när jag mådde bättre. Det borde räcka med promenader efteråt bara man sköter kosten. Gick nästan 1 mil om dagen när andra barnet var fött men gick inte ner pga dåliga matval. Ett tips är att du gör knipövningar redan nu och direkt efter förlossningen. Fick tyvärr framfall 5 månader efter första barnet och hade inte knipit en dag i mitt liv tyvärr pga okunskap! lycka till med allt!

2018-04-24
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...