App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Klarar man 2 barn?

Hej! Vi har ett barn sedan tidigare, på 1.5 år. Oerhört högkänslig och hnb. Vi har någon dröm om att få ett till barn, men är samtidigt livrädda hur man ska orka?? Gör man det? Är nog mest orolig över hur mitt nuvarande barn ska hantera en sån situation. Han kräver precis all min uppmärksamhet helatiden och det får han självklart. Så det gnager i mig, att jag "förstör" För honom om vi försöker skaffa ett syskon. Tips & hjälp önskas!

2018-04-24
tigertiger123
tigertiger123
Barn på 1 år och 10 månader

Vi har också ett krävande barn (lärde mig om hnb först nyligen men det mesta passar väldigt bra in) och hon har precis fått ett syskon. Vi funderade också på om vi skulle orka och var lite oroliga för hur hon skulle hantera det. Samtidigt känns det viktigt för oss att hon får lära sig att dela uppmärksamheten med andra. Vi tror att hon gynnas av det på sikt. Sedan hoppas vi väl att ett så aktivt barn som vårt förhoppningsvis på sikt kommer att tycka att det är roligt med ett syskon.

2018-04-27
Vega
Vega

Alltså att första barnet är 1,5 år 😀

2018-04-25
Lily1988
Lily1988

Tror nog det ska vara 1,5år mellan som hon menar...bara för att förtydliga! Det kommer gå bra, allt blir vad man gör det till, lycka till!

2018-04-25
Lily1988
Lily1988

Förresten fick googla på hnb nu för att förstå vad det betyder. Men tänk så här, ni är två! :) ni klarar det tillsammans.

2018-04-25
lejla93
lejla93
Barn på 3 år och 4 månader

Hej, jag brukar sällan kommentera inlägg här på Libero, utan bara läser allas inlägg. Men tänkte att jag skulle svara den här gången. Din son på 15år är som det låter som bortskämd. Med det menar jag att ni ger honom typ allt han vill för att han är ert enda barn och om ni inte gör för honom vem annars ska ni göra till. Jag tänker så här och jag har själv två barn. Bli gravida igen, det kommer att gynna båda parter. Eller okej det där lät kanske lite konstigt. Men din son kommer bli mindre krävande för han förstår situationen. Till en början kanske han inte bryr sig om det yngre syskonet för att det är stor åldersskillnad, men när han sedan blir äldre så kommer han bli glad och uppskatta att han har ett till syskon. Många jag träffat som inte har några syskon är avundsjuka på de som har. Så om ni har möjligheten både ekonomiskt och hälsomässigt så, why not? Kör på bara och allt du är orolig över kommer att ordna sig. Bara en sak, tänk på att ditt barn är det enda barnet nu så i början är det bra att be om så lite hjälp från honom som möjligt. Tex snälla hämta bara blöjan eller snälla gör bara nappflaska. Det kommer få honom att backa lite. Låt allt ta sin naturliga gång så kommer syskonen att funka jättebra tillsammans. Haha lilla syskonet kommer även att krypa/springa efter sin storebror som en liten valp❤️ Hoppas att detta va till någon hjälp, är inte så bra på att förklara mig så snälla skriv inga elaka kommentarer, jag är också människa. Tack så mycket och lycka till! Berätta snälla vad ni beslutar. Förresten så kommer du klara detta galant!

2018-04-25
lejla93
lejla93
Barn på 3 år och 4 månader

jag tycker vår vardagssituation blev bättre efter andra barnet. jag anser väl att det bara är att dyka i! bara kör! vår son har sovit extremt lite med mycket uppvak, så mkt som 15ggr per natt, så var livrädd att det skulle bli samma med vår dotter men så blev det inte! han var 16 månader när lillasyster kom och det har funkat nästan för bra.även om han fortfarande är en extremt gnällig kille som gnäller o piper för allt haha men man vänjer sig fort och hittar rutiner som passar! Sedan är det inte sonens vilja som bör styra om ni ska skaffa barn utan vill ni ha ett till barn så kör ni på det! vardagssituationen kanske blir bättre för er! och när ert andra barn kommer så kommer du inte tänka att du förstör för honom utan har berikat honom. kram

2018-04-24
8kee6
8kee6
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...