App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vägrar sova själv

Min son, snart tre månader, totalvägrar att sova själv på dagarna! Han somnar i famnen och kan då sova länge, upp till två timmar. När vi är ute o går med vagnen kan han somna men inte utan att ha gnällt o skrikigt i fem-tio minuter. Hemma kan han ligga vaken och glad i babynestet, vagnen, sovpölen, sängen ja var som helst men så fort han blir trött så skrika det.. sitter jämte och hyssjar, sjunger, klappar på kinden o buffar rumpan men ingenting hjälper. Satt timer på ett par minuter för att hålla koll hur länge han skriker när jag försöker få honom att somna men han somnar inte! Någon som har tips? Läser boken Somna utan gråt och där finns bra tips men ja.. hur får jag honom att inte vakna så fort jag lägger honom ifrån mig??

2018-04-22
Paulinefin
Paulinefin
Barn på 2 år och 5 månader

Luna_13 japp första barnet så en är ju lagom nervös som det är haha! Okej, vilka snälla metoder använde ni? Han brukar somna efter han ätit (som nu) o sover på mig. Idag har jag inte ens försökt flytta över honom pga så trött själv... joo men tänker att man någon gång behöver vänja av o att det kanske blir lättare att vänja av nu när han är så liten än när han blir äldre? Det är svårt det där..

2018-04-24
Paulinefin
Paulinefin

Sarsund haha tack vad gulligt 😘 ja det är ju supermysigt! Samtidigt som det hade vart skönt att kunna gå på toa, dricka kaffe o äta när han väl sover... än är vår inte uppe i sju kg men snart så 😅 hoppas förkylningen går över snabbt!

2018-04-24
Paulinefin
Paulinefin

JennyLowerot fy vad jobbigt! Oj, hoppas det går över snabbare här... har tänkt vara hemma ett år så till januari o så här kan vi inte ha det länge till känner jag... nätterna funkar bra men dagarna funkar inte alls om han inte får sova på mig - eller någon annan..

2018-04-24
Paulinefin
Paulinefin

Jag är i samma sits jag med. Min son är snart 12 v och sover bara på bröstet både dag som natt. Jag har lyckats lägga öcer honom i babynästet några gånger så att han inte vaknat men han sover kortare perioder där än på mig. Dock så har han blivit förkyld nu och kan bara sova upprätt på mig. Ville mest skriva att jag förstår frustrationen, samtidigt som det såklart är supermysigt att de vill vara nära. Min börjar dock närma sig 7 kg sträcket så måste hitta något sätt att vänja av honom vid att sova mitt på mig.

2018-04-23
Sarsund
Sarsund
Bebis på 2 månader

Min son började sova 11-timmars pass på nätterna vid 2 månaders ålder och efter det hade jag samma problem med att han skrek så fort han inte kände/såg mig på dagarna,. Det var bara att acceptera läget och snabb duscha medan han skrek,. Ändrades någon gång efter att sambon tagit över föräldraledigheten vid 9 månader

2018-04-23
JennyLowerot
JennyLowerot

I början sov hon i våran säng och då ordnade jag alltid en flaska ersättnnng, satte på en speciell godnattvisa på telefonen sen låg jag bredvid henne tills hon somnade. Ibland gick deg snabbt och ibland tog det nån timme, men när hon somnat så kunde jag resa mig och gå därifrån och hon fortsatte sova själv.
Det är ungefär samma rutin vi gör nu, men då sitter vi bredvid hennes säng tills hon somnat istället.

2018-04-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 9 månader

Emliew: hur gjorde du för att hon skulle somna själv?

2018-04-23
Paulinefin
Paulinefin

Min dotter kunde inte heller sova själv i början. Det gick i vagnen när jag var ute på promenad men så fort vagnen var stilla så vaknade hon. Hon sov i famnen men vaknade direkt om jag la ner henne oavsett hur länge hon hade sovit. Men jag började väldigt snabbt med bärsele. Där sov hon som en stock och jag kunde göra andra saker än att bara sitta i soffan. På nätterna kunde hon inte heller sova själv utan använde mig som napp vilket jag mådde väldigt dåligt av och sov inget alls själv. Jag slutade amma henne vid 2,5 månad vilket både hon och jag mådde bättre av och när hon var ca 3 månader så gick det att natta henne själv och hon sov själv både dagar och nätter. Hon är nu 6 månader och sover ganska mycket i egen säng men ibland i våran på nätterna.
Men det är vel så att alla barn fungerar olika.

2018-04-23
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 9 månader

Jag tyckte också det var jobbigt med första barnet,min son somnade bara vid bröstet och släppte inte bröstet när han väl sov! Jag kände mig låst. Men nu när jag blickar tillbaka känns det så självklart att jag skulle ge han den närheten. Men ja,kan vara skitjobbigt när man är mitt i det. För att svara på din fråga så kände jag att allt blev lättare när jag slutade amma,sonen vid 8 månader och tösen vid 2 månader. sedan är det nog väldigt bundet till barnets personlighet och närhetstörst.

2018-04-23
8kee6
8kee6

Är det första barnet? För har man ingen annan att ta hänsyn till är mitt tips att ge barnet den närhet det behöver och lägga måste åt sidan ett tag. Vår tjej var precis så där, sov bara på mig med bröstet i minnen dygnet runt! Vi började vid 10 månader att vänja av med snälla metoder, började med att hon fick somna i spjälsäng osv, men samsov länge. Vid två år så somnade hon i sin säng och sov där hela natten. Sonen sover dock gott i vagnen, han är 3 månader nu. Det jag upplever är att efter 30 minuter vaknar han så det gäller att söva om då, det bästa är att lägga ner honom vaken i vagnen så att han somnar där själv, inte att han somnar i famnen, sover solklart bäst ute. Men som sagt vet hur kämpigt det är, tacksam över att nr diggar vagnen iallafall

2018-04-22
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 5 månader

Mars2017: ja lite så tänker jag oxå men ibland blir det för jobbigt. Klart han ska få den närheten han behöver för att känna sig trygg men han kan sova själv på nätterna... förvisso i sovpöl jämte oss men är iaf inte PÅ oss... förutom de senaste två dagarna pga fas...

2018-04-22
Paulinefin
Paulinefin

Kickiliani: nä det är ju inte så gammalt men hade vart skönt att kunna sitta själv någon gång... när kommer det tror du då? 😂

2018-04-22
Paulinefin
Paulinefin

MammaKotte: ibland fem minuter, ibland tjugo, ibland en halvtimme... oftast går det inte alls, ibland går det fem minuter så vaknar han igen.. försöker sitta kvar men det verkar inte hjälpa..

2018-04-22
Paulinefin
Paulinefin

3 månader är ju inte så gammalt☺️Ge bebis din närhet så kommer tryggheten med tiden.

2018-04-22
8kee6
8kee6

Då han fortfarande är så liten så kanske de bara är tryggheten av dig han vill och behöver ha.

2018-04-22
Mars2017
Mars2017

Om han somnar i famnen, hur länge väntar du innan du lägger ner honom? Vår BVC sa att det tar ca 30 min innan de somnat ordentligt så man kan vänta med att lägga ned dem så brukar det gå bättre.. Kanske också sitta kvar efter lite, lägga en hand på magen/bröstet eller vid kinden? Knepigt det där.. jag har också en 3-månaders kille som i sina utvecklingsfaser kan vara likadan, vägrar sova nånannanstans än i famnen eller i vagnen som konstans måste rulla på dagarna men sen när fasen är över så funkar det bra igen

2018-04-22
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...