App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ung, gravid och försäkringskassan hjälper inte

Jag har försök att få gravidpenning, försökt och försökt. Jag har inte kunnat jobba pga mina smärtor.. jag får ingen lön eller pengar från försäkringskassan då dom säger att jag borde jobba fast jag va sjukskriven. Jag har en hyra på 7000, man som måste köpas. Ensam mamma väntar på som dotter 16 juni, 7v kvar. Känner mig inte trygg när försäkringskassan inte hjälper mig... har ingenting... mitt första barn och känner mig redan fattig, hjälp mig. Vad ska man göra?

2018-04-19
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Precis bra skrivet Jenny! Ta kontakt med media! Det brukar inga företag tycka om att man gör för då hamnar dom i dålig dager (heter det så?).

2018-04-23
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Soc vet jag inget om men FK kan inte hantera ärendet så länge arbetsgivaren inte fullföljer sin skyldighet, precis som Sofiasopola skriver,. Arbetsgivaren bryter mot lagen! Om du inte kan få ihop pengar till fackavgiften så kanske det är läge att hota med media,. Jag tycker inte att arbetsgivaren ska få komma undan

2018-04-23
JennyLowerot
JennyLowerot

Nä soc är verkligen fittiga! Ursäkta uttrycket men finns inget finare ord för dom. Har själv inget förtroende för dom men då av andra anledningar.. att dom nekar dej pengar för att du behöver mat så himla löjligt!! Ush vill bara spy på dom!!! Får jag fråga av ren nyfikenhet om pappan till barnet eller är han helt ute ut bilden helt o hållet?
Du är jätteduktig som försöker sälja saker men tänk oxå så du har grejer till lilla bebis kommer! 💕 men som nån annan skrev oxå när du pratar med myndigheter så överdriv överdriv så tungan svartnar😜

2018-04-23
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Josephinnes; okej. givetvis måste du ha pengar till mat, hemskt att soc är så hårda. ja precis, överklaga & överdriv jätte mycket. sälj det du kan sälja. din hyra är ju också jätte dyr, om möjligheten finns att hitta en billigare lägenhet.

2018-04-23
Lica92
Lica92
Barn på 2 år och 1 månader

Tråkig och så onödig situation! Har din arbetsgivare nekat dig sjuklön och sedan inte skickat in sjukintyg till försäkringskassan trots att du har läkarintyg? Det är brottsligt.

I sista stycket i länken nedanför står det om sjuklönegaranti, kan va värt att läsa på om det och prata med försäkringskassan om det.
http://www.juristresursen.se/article/nekad-ansokan-om-sjuklon/

Var själv sjukskriven i början till mitten av graviditeten (hyperemisis) och gick hem från jobbet när det var 1,5 månad kvar till BF. Hade inga problem med sjukskrivningen (jobbar kommunalt) men när det gällde graviditetspenningen var jag och arbetsgivaren inte överens men försäkringskassan gav mig rätt.

2018-04-23
sofiasorpola
sofiasorpola
Bebis på 3 månader

Jag får väll överklaga då, min läkare hjälper mig väldigt mycket. Soc nekade pga 500 kr jag lånade och köpt lite mat, då jag sa och visade upp sms att det va ett lån tills Jag får pengar. Känns som allt är emot mig denna månaden. Försöker sälja bebis saker som jag har fått, så man får lite pengar. Arbetsförmedligen får inte jag tag på och facket sa att jag måste betala in en summa för att dom ska kunna hjälpa till... jag blir gaaaalen

2018-04-23
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Ush blir så ledsen att läsa att dom inte vill hjälpa dej heller.. men hade du kontaktat facket?

2018-04-23
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Hej. jätte tråkigt att du har de så kämpigt. har du prövat byta läkare & överklaga till fk? varför neka soc? kram

2018-04-23
Lica92
Lica92
Barn på 2 år och 1 månader

Nekat av soc och försäkringskassan hjälper inte mig. Jag blir snart hemlös, fått låna 500kr att låna till mat. Får fortsätta kämpa med försäkringskassan

2018-04-23
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Lycka till!

2018-04-21
JennyLowerot
JennyLowerot

På måndag ska jag till soc i alvik, då jag är inneboende i Bromma. Hoppas det går bra, med min hetsade hyresvärd. Hoppas jah får hjälp ovh jag ska ringa facket på måndag om jag kan göra så! Tusen tack alla för hjälpen

2018-04-20
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Jag tycker att du ska kontakta facket ändå och fråga om de kan tänka sig att driva fallet om du blir medlem nu,. Med tanke på att arbetsgivaren bryter mot lagen kan det vara möjligt att de måste betala skadestånd och då vill nog facket gärna vara med

2018-04-20
JennyLowerot
JennyLowerot

Josephinnes jag blev sjukskriven pga foglossning, sömnbrist o att sömnbristen gjorde att jag inte kunde göra mitt jobb ordentligt... jobbar inom socialtjänsten med ensamkommande barn o ungdomar. Från det att ekonomiskt bistånd får in alla papper de begär har de fem arbetsdagar på sig att fatta beslut. Vet inte var du bor men i min kommun får 9 av 10 avslag första gången pga anses har kunnat planera med sin ekonomi eller att beräkningarna visar överskott... hoppas det löser sig för dig! Lycka till!

2018-04-20
Paulinefin
Paulinefin

Min arbetsgivare svarar inte på min handläggare, hon har försökt att få tag på honom. Jag ör tyvärr inte med i facket, vilket är jättedumt... 4år utan att vara med i facket, visste inte sån situationen skulle dykas upp. Men som sagt, både handläggare och jag har försökt att få tag på min chef och då måste jag ta med största chefen. Det så tråkigt att det blir så, så jag får vänta... socialen kan bara hjälpa mig med matpengar och hyran är ej viktig säger dom, känns som jag har lite språkbrist. Jag förstår inte systemet...

2018-04-20
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

* msn = man

2018-04-20
JennyLowerot
JennyLowerot

FK kan inte hantera ärendet om arbetsgivaren inte gjort en anmälan,. Arbetsgivaren är skyldig att betala sjuklön dag 2-14 och att anmäla till FK dag 15,. Om arbetsgivaren inte vill göra detta måste du kontakta facket, jag vet inte vilken myndighet man ska anmäla till om msn driver det själv,. Arbetsmiljöverket?

2018-04-20
JennyLowerot
JennyLowerot

Din arbetsgivare är skyldig att betala ut pengar till dej de första 2 veckorna av din sjukskrivning efter det är det försäkringskassan o vägrar ditt jobb betala fast du jobbar o är fastanställd for du ta det med chefen högre upp.. SGI står för sjukpenninggrundande inkomst och baseras på din lön du haft. Alltså en viss ersättning varje dag. 80% av lönen. Läkarintyg har läkaren skickat in till fk så det ska inte vara några problem där.. va har fk sagt till dej när du pratat med dom ? Har dom nån anledning att neka dej? För de första 2 veckorna är det arbetsgivaren.

2018-04-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Min läkare sjukskriv mig! Min arbetsgivare samarbetar inte med mig, då dom inte vill betala sjuklön till mig alls. Ja jag hade ont, ryggen o bäckbenet och mina fötter samt att jag var för svag för att jobba hårt och länge alltså 11-05/17-02 var mina arbetstider. Vad gör sgi? Det har jag aldrig förstått, sgi är ju samma sak som försäkringskassan väll? Jag är väldigt nytt på det här, nytt på allt faktiskt. Sjuk/grav/föräldrarpenning .... tusen tack för svaren

2018-04-20
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Får jag fråga vem som sjukskrev dej? Va det din bm? Eller läkare? Är du sjukskriven för att du har ont? Vart har du ont? Förlåt många frågor. Men då har du ju ett SGI o då fattar jag inte vad dom bråkar om. O du behöver inte alls ha ett tungt jobb eller något för att bli sjukskriven. Jag blev sjukskriven pga depression tex. Men jag har för mej att folk jag känner eller vet om som jobbat inom restaurang har blivit sjukskrivna. Men för att få så kallat graviditetspenning så ska din arbetsgivare skriva ett intyg som du sen skickar in till fk. Och där står det va du har för arbetsuppgifter och om dom kan omplacera dej till andra uppgifter o sådana saker :) tycker så synd om dej har varit i liknande situation o vill verkligen hjälpa dej jättemycket!!

2018-04-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Alltså det känns som att det bara jag som inte får några pengar, känner mig värdelös. Ringt socialen, dom ska kolla på mina ärende och Arbetsförmedligen gäller samma sak. Jag har jobbat inom restaurang i 4år, jag har varit sjukskriven sen 5e april då jag inte kunde jobba alls. Stressande, tungt och ansträngde. Jag jobbade under en konsertmiddag, gör det varje vecka. Inte samma som vanligt restaurang ställen. Jag kommer inte kunna få hjälp av mina föräldrar då dom ej bor i Sverige. Ja jag är den ända kvar i Sverige, med mina vänner. Men vänner skulle jag aldrig fråga om 7000, så tråkigt det här.

2018-04-20
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Josephinnes: För att få graviditetspenning måste man utföra tunga arbeten typ tunga lyft och sånt har jag hört. Första gången jag söker så inte jätteinsatt men de är de jag hört från andra som fått beviljat. Har du sparkonto eller nåt? Man måste vara ärlig för dem kollar upp ALLT så man kan tyvärr inte hitta på grejer :/ Önskar dig all lycka! Stå på dig o sök ändå hos socialen 💕 kan dina föräldrar hjälpa till på nåt sätt annars?

2018-04-20
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 2 år och 3 månader

Du kan ju oxå ta ur FP redan nu (2mån innan BF), kanske inte man vill göra det första, men ett tips...

2018-04-20
Lily1988
Lily1988

Ja soc är stenhårda på det viset att dom ska kolla så du inte har något sparat o du får absolut inte få pengar överförda på ditt konto från någon för då tycker dom att det är en inkomst. Fast det kan vara tex födelsedagspengar. Jag gjorde den tabben en gång o dom drog av tror det va 500 av de dom skulle betala ut så ska du få tex födelsedagspengar eller pengar till barnet sen av någon släkting be om att få pengar i handen! Angående om det går fort.. ring o tjata! Myndigheter jobbar inte så fort! Tjata tjata tjata :) men jag blev nyfiken hur länge har du jobbat inom restaurang där har du haft inkomst i mer än 1 halvår? Har du haft det har du ju ett SGI hos fk. Som gör att du får ut mer på sjukpenningnivå.. Sen när bebis är född får du ju såklart föräldradagar o så. Sen kan du ansöka om bostadsbidrag hos fk. Jag hade 2500 i bostadsbidrag när jag bodde själv med min stora unge. Hade hyra på 5600 och borde på 69 kvm så kolla upp det dock har ju fk en månad på sej så ansök snarast!:)

2018-04-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Jobbar på soc när jag inte är f.ledig...de kan hjälpa med hyra, busskort, medicin o uppehälle, dvs mat m.m...och speciellt om du har barn. De kollar dock din ekonomi noggrant i början så har du sparande så kommer man titta på det. Men svårt att de inte hjälper till tillfälligt om du absolut inte har pengar o ändå gjort din plikt, dvs sökt hos andra myndigheter först o fått nej såsom Försäkringskassan. Det kan se olika ut från kommun till kommun, men tucker definitivt du ska kontakta dom o se möjlighet till att få hjälp! Lycka till 😊

2018-04-20
Lily1988
Lily1988

Vad gör socialen? Får man hjälp direkt eller måste man vänta länge på svar och sånt? Vad ska jag behöva säga? Jag jobbade inom restaurang, min arbetsgivare hjälpte inte till heller. Jag känner mig så lurad från alla olika håll... jag är så orolig.

2018-04-20
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader

Josephinnes: Vad jobbar du med? Fk är svåra.. :/ dem går mkt efter vad man jobbar med hur tungt det är. Jag jobbar i vården t.e.x med mycket tunga lyft 40-100kg och har väldigt stressiga dagar, min arbetsgivare hjälpte mig med intyg också och de blev beviljat. Men stå på dig iaf! :) hoppas allt ordnar sig förndig. Sök hjälp hos socialen annars 💕

2018-04-20
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 2 år och 3 månader

Fk är ena jävla fi**or tyvärr.. säger som föregående gå till soc.. tyvärr är jag inte mycket för dom heller men jag vet hur det är att inte kunna försörja sig o sitt barn.. och skulle soc isf bråka med dej så bara stå på dej! Använd fula knep så du verkligen få hjälp! Typ nähe va ska jag göra då? Bo på gatan kke? Nu kke soc där du bor är bättre än i de 2 kommuner jag bott :) stå på dej!💕

2018-04-20
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 7 månader

Försäkringskassan kan vara för jävliga...enda tipset just nu till dig är kanske att vända dig till socialtjänsten i din kommun och se om du tillfälligt kan få hjälp från dom...lycka till!

2018-04-19
Lily1988
Lily1988

Mat som måste köpas. ☝🏽☝🏽

2018-04-19
Josephinnes
Josephinnes
Barn på 2 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...