App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

olja i ersättning

när man ska använda rapsolja i ersättningen för att få fart på magen.. Hur mycket olja ska man ta? dottern äter ca 90-120ml / gång.

2018-04-16
Johannaulrika
Johannaulrika
Barn på 2 år och 2 månader

En fråga bara, varför skulle magen bli bättre av att använda icke kokt vatten? Varför är det inte bra med kokt menar jag? 🤔

2018-04-18
Lily1988
Lily1988

Om ni har kommunalt vatten så tycker jag att du ska överväga att sluta koka, inte tvärt, utan blanda ut med mindre å mindre kokt. Jag slutade koka när min son var 2,5 månad då jag fick ny bvc och de sa att man absolut inte behöver koka om man har kommunalt vatten. För min son blev magen mycket bättre då. Hade haft olja i sen han var 1 månad och kunde då sluta med det.

Texten på förpackningen är samma text som de har värden över, huruvida man faktiskt behöver koka flaskor efter varje användning och koka vattnet skiljer självklart om man bor i Sverige eller t.ex Indien.

2018-04-18
limca
limca
Barn på 3 år och 3 månader

bebis är 1 månad imorgon. kokar vattnet, är noga med både vattenmått och strukna mått. har nan sensitive. så sånt har jag koll på, andra barnet 👍 fick rådet om olja av bvc, glömde fråga hur mycket bara 🙂

2018-04-18
Johannaulrika
Johannaulrika

Jag har för mig att vi gav 1 tsk i en flaska på 120, är dock inte helt säker, så fråga BVC. MEN gav inte varje gång. Kanske hälften av flaskorna.

Hur gammal är bebis?

Kolla så ni verkligen blandar korrekt, om flaskan står på diskbänk när du fyller upp med vatten ser det ut att vara mer vatten än vad det är, böj dig och kolla flaskan rakt framifrån. Och se till att pulvret inte är packat:

Vilket pulver ger ni? Och kokar ni vattnet?

2018-04-18
limca
limca
Barn på 3 år och 3 månader

Ge några droppar på en tesked före matning så slipper du kladdet i nappflaskan. Ge kokosolja eller rapsolja, ekologisk.

2018-04-16
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...