App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sterilisering

Jag har två akuta snitt bakom mig, och jag har så mycket sammanväxtningar, plus tunn livmoder, så rekommenderas inte att skaffa fler barn. Jag vill verkligen sterilisera mig då jag lätt blir deprimerad av p-medel. Är det någon som är steriliserad och kan berätta hur det gick och hur ni mådde efteråt? Har ni blivit gravida ändå? Skulle vilja göra ingreppet där man är vaken och inte titthål.

2018-04-14
ynnaf
ynnaf
Barn på 2 år och 2 månader

Jag har född 4 gånger med kejsarsnitt och nu väntar på min femte. Okså blev erbjuden stereliseri g redan efter min tredje kejsarsnitt. Börje graviditet är unik och man vet inte Hur det ser ut inuti.
Men nyligen har varit på sjukhuset och träffade läkare angående planerande kejsarsnitt och hur vi gör efter åt. Då fick jag veta att dem började med en nytt metod. Att sätta in hormonsperal under operationen. Som jag tycker är toppen. För jag också orolig och för sterilisering.

2018-04-16
Aljonaa
Aljonaa

Jag funderar också på sterilisering/kastrering i framtiden och för mig är det självklart att det är _jag_ som ska opereras eftersom det är _jag_ som vill det,. Går inte att veta om jag i framtiden byter partner eller blir våldtagen eller what ever,. Har för övrigt opererat käkarna vilket känns som ett mycket allvarligare ingrepp med tanke på närheten till hjärnan

2018-04-16
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 11 månader

Men herregud hade det varit så farligt att sövas hade man ju inte gjort det heller. Dummaste jag läst! Asså det är en sjukt liten procent som dör isf. Och varför dör dom? Det är ju inte pga narkosen utan för att de ligger något annat i grunden eller slarv av personalen på sjukhuset.. jag blev sövd för att operera bort gallblåsan o det tog 2 timmar brukar ta 1 o jag lever så sluta skrämmas upp utan anledning!

2018-04-16
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Men det är så att det är ett betydligt enklare ingrepp på mannen eftersom sädesledaren ligger precis under huden i pungen och äggledarna ligger inuti buken och kräver operation. Om båda vill undvika risken att få fler barn - varför väljer man då inte den enklaste steriliseringen?

2018-04-16
solskensmamman
solskensmamman

Lätt att skrämmas här inne så man får vara tydlig. Det är inte själva steriliseringen någon/några dör av utav sövningen? Är det fel i vården? den mänskliga faktorn? eller något underliggande hos patienten? som orsakar dödsall. Det finns alltid en risk med sövning och det blev jag informerad av vid min sövning förra året men jag googlade inte ”dog av hemorojdoperation”

2018-04-16
8kee6
8kee6

Tänker att det har hänt rätt så mycket i sjukvården på 5-10 år också? 😂

2018-04-16
SannyLala91
SannyLala91
Barn på 1 år och 7 månader

Man får inte länka men googla ’dog av sterilisering’ så kommer många artiklar. Var mkt i tidningen för kanske 5-10 år sedan och då stod det att det är någon/några kvinnor varje år som dör av tex sövningen Män behöver inte sövas för att steriliseras och därför är dödsfall extremt ovanligt bland män.

2018-04-15
solskensmamman
solskensmamman

Med sterilisering producerar du fortf ägg och hormoner. Tänker att hormoner kan få en deppig med annars är ju kastrering något annat och självklart större ingrepp. Sedan är jag nyfiken på källan och statistik på döda kvinnor efter sterilisering?

2018-04-15
8kee6
8kee6

Tänk på att det är ett mycket mindre ingrepp för männen. Diskutera noga vem som ska steriliseras. Några kvinnor dör av detta varje år.

2018-04-15
solskensmamman
solskensmamman

Jag steriliserade mig i oktober förra året. Min kropp klarar inte av preventivmedel med hormoner och har haft kopparspiralen men fick mensen från helvetet med den. Jag blev även gravid väldigt lätt och även med preventivmedel så för mig va det valet enkelt. Jag och mannen har en flicka på snart 5 år och en pojk på snart 2 år och känner oss nöjda med det. Jag gjorde titthål och vart sövd, mådde helt ok efteråt. Va väldigt trött och hade ont i halsen några dagar men de va ju för slangen de sätter dit när man blir sövd och så hade ja ont i axlarna och bröstkorgen några dagar oxå men de är för att de tippar en så man nästan ligger uppochner för att organen ska flytta sig så de kommer åt och så sprutar de in nån gas för att lyfta buken eller va man ska säga oxå för att se bättre och komma åt lättare. Blödde lite bara timmarna efter op. Bara du frågar om du undrar över nått mer/annat :)

2018-04-14
Madde90h
Madde90h
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...