App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

graviditets diabetes

Hur många har blivit igångsatta på grund av grav. diabetes? Jag fick veta förra veckan att jag har fått diabetes typ 2 och fick tabbleter direkt vilket jag inte får använda nu på grund av biverkningar. igår skickade min bm in mig för kontroll på förlossningen, läkaren sa att alla som får diabetes blir igångsatt i vecka 39 men troligen för mig så kanske redan nästa vecka vilket det kom som en chock. har en tid på måndag med läkaren där vi ska få ett datum plus få en hinnesvepning samtidig ska jag få gå på flera ctg kontroller innan igångsättningen. nu är jag i vecka 37+0. Hur många av er har varit med om samma sak?

2018-04-13
nunu2011
nunu2011
Barn på 1 år och 10 månader

Jag tycker de låter så konstigt att de säger att du har grav graviditetsdiabetes och ändå bara skriver ut tabletter,. Jag fick ta insulinsprutor och stämde av doserna med diabetessköterska varje vecka

2018-04-15
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Det jag har fått är graviditets diabetes typ 2. fick veta detta så sent som i vecka 36. Jag fick metformin utskriven vilket jag inte får använda på grund av biverkningar av medicinen. men läkaren sa att alla som får diabetes under graviditeten så sätter vi igång dem i v 39. men för min del eftersom min graviditets diabetes är så högt så vill dem sätta igång mig kanske redan nästa vecka. Jag har varit på tillväxt ultraljud har en till nästa vecka också men bäbisen har växer 6% minus än andra bäbisar i denna veckan. så dem är inte oroliga för att det ska bli ett stort barn.

2018-04-15
nunu2011
nunu2011

Jag fick min diagnos i typ v 12, minns inte exakt, minns bara datumet

2018-04-14
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

Har du diabetes 2 eller graviditetsdiabetes? Jag hade graviditetsdiabetes och gjorde regelbundna tillväxtultraljud., Det jag gjorde v 40+5 visade på vikt över 4 kg och då sa specialist barnmorskan att man beslutar om igångsättning, egentligen v 41 men eftersom det var fullbokat den dagen fick jag tid redan v 40+6, alltså en dag tidigare och dagen efter ultraljudet,. Igångsättningen tog 3 dygn så kroppen hade nog själv dröjt ännu längre

2018-04-14
JennyLowerot
JennyLowerot
Barn på 3 år och 9 månader

min svägerska hade graviddiabetes och hon blev inte igångsatt och gick över beräknad tid låter märkligt att de säger så.

2018-04-14
Idussen
Idussen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...