App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Foglossning?

Hej! Jag är gravid i vecka 14 och börjar få riktigt ont precis ovanför rumpan. Jag kommer såklart höra av mig till bm men undrar vad ni tror, kan det vara foglossning? Jag har i säkert 8 veckor känt av detta men förut har det inte gjort ont utan bara vart lite obehagligt. Nu gör det ONT i och ovanför rumpan och känns en del i ljumskarna och jag är rädd att det ska bli ännu värre... Det gör mest ont på kvällarna och sista timmarna på jobbet när jag jobbar 12-20:30. Det kan även hugga till och jag kan känna mig väldigt stel. Någon som känner igen detta så tidigt? Vad gjorde ni för att det skulle bli bättre? Blev det ännu värre och va ni tillomed tvugna att sjukskrivas? Emelie

2018-04-12
emeax
emeax
Gravid i vecka 24

Kolla först med bm.
Om möjlighet finns har jag för mig att arbetsgivaren - i den mån det går- ska försöka hitta andra arbetsuppgifter man kan göra. Kolla med dem också och även företagshälsovården.

Jag själv fick delvis omplacering under min graviditet pga tunga lyft, kemikalier osv

2018-04-13
Hannahanbe
Hannahanbe

Gravid/foglossningsbälte underlättade för mig. Gjorde jättestor skillnad 👍

2018-04-13
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag hade det med båda barnen. Men denna gång så gick jag till en naprapat specialiserad på foglossning hos gravida i vecka 31. Behandlingen (hon gjorde typ som massage kring höfterna, ryggslut, rumpa) gjorde så ont att jag nästan grät konstant. Sen hade jag så ont att jag inte kunde röra mig i 2 dagar. Efter det försvann mina besvär helt och jag kände inte av det under resten av graviditeten. Då kunde jag knappt röra mig innan det där, för jag hade så himla ont.

2018-04-13
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Tack för era svar! Blev ni sjukskriva då ni jobbade kortare dagar? Jag har ett jobb där jag går, står, lyfter i 8h vilket tar väldigt mycket på mig, redan nu på en dag har det bara blir värre. Jag kan liksom inte vila förutom när jag kommer hem.. sista timmarna idag gick jag som en 80årig tant eftersom det gjorde så ont medans jag försökte va trevlig mot kunder samtidigt. Inte kul alls.
Ett sånt där bälte måste jag testa och hoppas på det bästa!

2018-04-12
emeax
emeax
Gravid i vecka 24

Finns jättebra bälten på rehaboteket.se (bästa sidan för allt som har med skador att göra🤗) den kostade runt 500-600 men den har varit helt underbar! Måste bara tipsa oxå om du har en gravidförsäkring via folksam som man betalat för så får du ersättning med 2000 kronor om det står antecknat i dina journaler!:) jag missade det förra gången jag va gravid o hade hemsk foglossning..😥 så bara ett extra tips läs igenom försäkringarna :)

2018-04-12
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Jag började känna av det i v 10 och sjukskriven från vecka 16. Kunde inte röra mig typ. Knappt klä på mig och duscha. Lyssnade dock inte på kroppen i början utan körde på som vanligt fast med hysterisk smärta.

2018-04-12

Samma för mig, de säger de inte kommer så tidigt, men det gör det. För mig funkar det att gå små steg, som man hade tajt kjol, cykla ist för gå så mycket som möjligt. Att cykla och simma vanligt har hjälpt för mig eller iaf inte gjort det värre, samma med att gå kortare promenader långsamt. Man vill ju ändå röra sig liksom.. Att sittligga I soffan och ha benen korsade göt det mycket värre och att gå långa steg, iaf för mig. Samma med värme som verkar vara bra, när de inte är kallt ute liksom :)

2018-04-12
Kakan2121
Kakan2121

Jag fick foglossning redan i vecka 5. Det var så jag fick reda på att jag var gravid, till och med. Mycket vila, lagomt med motion och kortare arbetsdagar var även min räddning. Jag gick även hos sjukgymnast och fick behandling.

2018-04-12
Lidenskan
Lidenskan
Barn på 2 år och 7 månader

Jag hade mycket foglossning under min graviditet men tack och lov kom det först kring v 25 och blev ett problem närmare v 30. Försök att lyssna på kroppen och pressa den inte för hårt, då blir det värre. För mig hjälpte det med lagom motion, kortare arbetsdagar och mycket vila. Läs på 1177 om foglossning. Jag vart inte sjukskriven men jobbar på kontor så det beror väl på vilket arbete du har

2018-04-12
MammaKotte
MammaKotte
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...