App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

8 månaders hård i magen :(

Min dotter är snart 8 månader och hon är väldigt förtjust i mat men problemet blir att hon är så hård i magen. Har testat katrinplommon, messmör och olja. Vilket inte har gjort någon jätte stor skillnad. Min mamma pratade om några droppar man kunde ge men hon minns inte riktigt. Eller har någon annan något tips på vad jag kan ge för att hjälpa henne?

2018-04-10
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Viktigt med vätska :) om hon inte gillar vatten så tänk på att inte ge mat som bara är fast utan ge lite tunnare/rinnigare mat med :) tex hellre köttfärssås än hela köttbullar :)

2018-04-15
Emawestin
Emawestin

Tänk också på att köpts fruktpure i många fall innehåller tjockningsmedel och då motverkar det syftet med att hjälpa magen. Bättre med riktig frukt som du kan mixa :) starkas liten så känslig mage, min är likadan för mycket mat som suger vätska märks direkt :/

2018-04-12
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Kan kanske vara lactulos då för de var inget mot kolik/magknip utan de var mot förstoppning hon menad att hon gett. Ulrika_Aronsson- fick ni att ni skulle ge det från BVC/läkare ? Eller började ni bara ge ? Rivet päron ska testas och aprikos, hon har fått både pure av päron och ätit päron helt och de älskar hon. Jag har testa både egen och köpt gröt och de är ingen större skillnad och ger med mycket fruktpure, hon älskar gröt men äter inte välling. All mat är med extra rapsolja 😂 De ända är att hon tar inte flaks så vatten är svårt att få i henne och hon är inte jätte intresserad av amning längre. Men ger på sked eller försöker att hon dricker vatten ur glas 😊

2018-04-12
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Din mamma kanske menade minifom, eller nåt liknande. Fast det är nog först och främst till kolikbarn det ges.

Min pojke blev väldigt hård i magen i början men vi upptäckte att det var majsbågarna som han hade som var största boven då. Sen gav jag honom industrigröt till att börja med men gick över till hemmagjord havregrynsgröt med lite extra järn i och det hjälpte det med.

2018-04-12
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Kan tillägga att det är många som blir hårda av välking och bebisgröt. Jag hör egen havregröt till frukost och blandar med ex mosad äpple och banan dvs hälften gröt och hälften frukt :) tösen älskar det. På kvällen måste man inte ha välling ( om nu det är ett problem) för oss räckte det hon fick 50 ml så vad det stopp i dagar. Hon får varm ersättning istället och det räcker gott och väl för hon äter ändå mat innan :)

2018-04-11
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Hej :) min tös har jätte känslig mage, det fungerade inte änns med lactolos. Jag tig bort bebis gröten och vällingen och hon är inte längre hård i magen. Om hon ändå blir det av mat så ger jag henne mer fruktpure som mellanmål eller aprikos eller mosade päron :) noggrant med vatten också. Detta är det enda som fungerat för oss och hon är snart ett år :)

2018-04-11
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Vi ger 4 ml lactulos till vår son som är hård i magen. Dessa ska göra bajset mjukare och lättare att få ut. Från början gav vi 5 ml/dag men har lyckats minska 1ml. Däremot så blir magen stenhård när vi försöker att minska ytterligare så nu får han 2ml morgon och kväll. Han får även rapsolja i gröten.

2018-04-11
Ulrika_Aronsson
Ulrika_Aronsson
Barn på 3 år och 4 månader

Ja min mamma minns ju inte mer än att de skulle hjälpa mot hård mage. Jag sa till BVC sist jag var där att jag var orolig för hård mage , dom ville nämligen att jag skulle ge henne lite mer mat. Men de ända tips jag fick ang det var det jag redan visste. Hade inte samma tjej som jag brukade sist men min vanliga kommer på hembesök på måndag så ska fråga igen då.

2018-04-11
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Vi hade samma problem i den åldern. Rivet päron (ofta) tyckte jag hade mer effekt än katrinplommon på burk. Så, mycket vätska och att dra ner på saker som kan göra magen hård, typ banan, morot, blåbär,ägg. Men prata med BVC, är ju vanligt när fast föda kommer in i bilden men ändå jobbigt.

2018-04-11
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 17 månader

Vad säger BVC? Tänker din mamma på Semper magdroppar? De funkar mer mot magknip, men kanske kan de hjälpa vid hård mage också. Vi gav såna när sonen var bebis och hade svårt med ersättningen.

2018-04-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...