App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

extrem mammig

Jag har en dotter som är 1 år och 4 månader. Den senaste tiden har hon blivit extrem mammig. Jag kan inte änns gå en meter ifrån henne så gall skriker hon och tårarna bara sprutar. Nu kan hon inte änns sova i sin egen säng. Bara bredvid mig. Har ni några tips på hur jag kan göra? Tacksam för svar 🤗

2018-04-10
pilla79
pilla79
Barn på 3 år och 3 månader

JAG har dotter som har varit extremt mammig tils hon blev 1år och 9 månader. Hon ville inte ens vara med sin egen pappa. Hon måste se mig hela tiden...hon följde mig överallt..(till köket, badrumm,sovrum...överalt) det va inte en enda minut att hon va utan min närvarande. Jag va hennes lyft som hon andades med. Det va ganska jobbigt för jag har andra 3 barn att ta hand om. Men så småningom börjar hon bli mer nyfiken. Hon ville kålla på saker,känna,prova på(som bygga med klossar eller hämta skor eller plocka blomma). Väldigt försiktigt och snabbt hon börja göra saker ,hon klarade av att vara 1-2 minuter utan att se mig.
Det som jag försökte göra är att inte visa henne att jag vet att hon blir ledsen när jag går till toa eller köket. När hon sprang efter mig gråtande.....Jag bara va lugn och frågade vad är det,jag är ju hemma och ska göra saker som jag behöver. Du behöver inte vara orolig...Jag är här. Men jag också har saker som jag vill och måste göra. (utan att behöva bära henne)
Nu gick det nästan ett år och hon nu leker ute i parken och hemma utan åt jag måste sto nära henne. Nu är det en annan grej....förskola. har väldigt jobbigt med att lämna henne på morgonen. Jag tror att det beror på att hon va så extremt mammig väldigt lång tid att tils nu det är jobbigt att inte ha mig i närheten.

2018-04-16
Aljonaa
Aljonaa

Skönt att höra att man inte är ensam om detta problem. Min dotter är över två år nu och är tyvärr fortfarande extremt mammig, så pass att hon vill sitta i knä på mig när jag sitter toaletten (fast då låter jag henne stå och skrika jämte). Hon har varit mammig sedan dag ett känns det som. Nu har jag börjat ta "bebis-steg" med henne, försöker få henne att sova i egen säng genom att lägga en hand på henne, sitta i egen stol när vi äter genom lek osv..
BVC säger mest att hon tillhör gruppen barn med väldigt stark egen vilja (och envishet). Bara att försöka hålla ut och hoppas att fasen går över, gärna snart. Prata annars med BVC eller ta kontakt med föräldrapsykolog om du upplever beteendet som ett stort problem (stor påverkan av din vardag).

2018-04-16
Helena24
Helena24
Barn på 1 år och 7 månader

Samma här med vår son på snart 10 månader. Han har varit så här i en månad snart, bara jag som gäller om jag är i närheten. Dagtid går pappan eller andra vuxna bra, som hans mormor och morfar t.ex, men inför natten och under natten är det bara mamma. Det är ju så otroligt många faser de går igenom, plus att de får tänder och annat så det är inte helt lätt för de små. Ska ju börja plugga i höst igen, sista året på lärarprogrammet, så då hoppas jag att det är lite lugnare.

2018-04-11
saandriss
saandriss

Samsov 😉 fas går över

2018-04-11
linamaria5
linamaria5

Har också haft den perioden vid ungefär samma ålder, vi valde att bemöta det och låta henne vara nära/sova jämte och inte motarbeta, det är ju ett behov de uttrycker och tror inte det gynnar att försöka gå emot:) Lycka till!

2018-04-10
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader

Vi har haft det exakt så här hemma, mitt tips är att ha is i magen. Det har blivit mycket bättre här, hon var extremt mammig i en månad men nu kan hon välja både farmor och vänner till mig framför mig. Vet att det är jobbigt men det går över.

2018-04-10
anjo95
anjo95
Barn på 3 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...