App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

V 40 hos barnmorskan

Hej, ska till barnmorskan imorgon då jag är i v39+4 och har inte sovit på två dygn Sovit överlag ända sedan magen blev obekväm väldigt dåligt vilket tärt mycket på mig och undrar om man kan sätta igång förlossningen tidigare? Är det bara hinnsvepning då eller kan jag få något annat?

2018-04-10
CrushedIce
CrushedIce

Haha, roligt att läsa denna tråd när alla tror att dom vet! Hormoner skapas inte i Hjärnarp, men utsöndringen styrs från hjärnan. Hormoner skapas i endokrina organ, tex sköldkörteln 😂

2018-04-13

Ni har rätt båda två. Carjaa skrev inte att man lurar hjärnan, hon skrev att hjärnan skickar ut signaler till kroppen när det är dags. Dessa signaler är de hormoner som MrsRoos talar om. Alla hormoner skapas i hjärnan.

2018-04-12
Iowhannah
Iowhannah

Det jag menade med inkorrekt info va att du skrev att man lurar hjärnan och det stämmer inte utan när man gör en hinnsvepning så frisläpps en typ av hormoner. Men du har rätt det finns inget forskningsbaserat på det mer än att det frisläpps hormoner som kan starta förlossningen. Och jag vet att det inte funkar på alla.

2018-04-12
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 9 månader

Detta är vad min Bm talade om till mej när jag gick över tiden, så jag vet inte vad ni syftar på att jag har fel information. Med medicinska skäl menade jag för övrigt en graviditet som inte fortlöper normalt.

2018-04-12
Carjaa01
Carjaa01

från vilken veckan kan bm göra hinnesvepning?

2018-04-12
nunu2011
nunu2011

Om du "bara"sover dåligt så tror jag inte du blir igångsatt menfråga kan man alltid. För mig har det inte fungerat med hinnsvepningar alls men är kroppen färdig för att föda snart så kan det ju starta något.

Om du inte har barn sen innan så är det nog bara alternativet att vila sig så mycket det går.

2018-04-12
ma78
ma78

Nej det är inte korrekt information. En hinnsvepning görs på själva hinnan som frigör hormoner som KAN göra att förlossningen startar. En hinnsvepning görs bara om man kommer åt hinnan du måste vara öppen tror det är 2 cm. På mej har det funkat. Medans det på en väninna inte funkat alls. Men jag fick ingen hinnsvepning förrän v 41+0 med den ungen. så tror det är olika beroende på vart du bor.. men sätter igång dej vet jah inte jag ska bli igångsatt då jag födde stort barn o föder barn jättefort.. Så medicinsk orsak behöver det inte vara.. men dom är inte glada i att sätta igång om du inte öppnat dej något.. eller om tappen är hård.. inte här iaf tro mej jag vet..

2018-04-11
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 9 månader

Nej man brukar inte sätta igång någon före vecka 42 om det inte finns medicinska skäl. Och man ska nog bara glad för det för att din kropp är inte färdig för förlossning och skulle man sätta igång den så brukar det vara mer smärtsamt än att det kommit igång själv. Det dom kan erbjuda är hinnsvepning men det finns inga studier på att det skulle sätta igång förlossningen. Det är hjärnan som skickar signaler till kroppen när det är dags så håll ut.

2018-04-11
Carjaa01
Carjaa01
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...