App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Viktminskning

Hej! Jag söker efter tips på hur ni gick tillväga för att återgå till er normala vikt efter förlossningen. Jag fick mitt första barn i juli i år och gick upp 23 kilo under graviditeten. Direkt efter förlossningen tappade jag 10 kilo men sen gick det jävligt trögt, och till råga på det blev jag gravid igen när min första bara va tre månader så nu ska jag ha en till i juli, det är alltså ett år mellan barnen. Jag väger redan nu lika mycket som när min första föddes och jag räknar med att jag kommer att ha cirka 20 kilo att gå ner efter att jag tappat vikten från bebis och vatten etc. Min tanke är att vara tillbaka på min normala vikt innan snön börjar falla då det inte blir lika lätt att rulla vagn då. Hur gjorde ni? Hur lång tid tog det för er? Jag vet att det inte bara kommer att återgå av sig självt för mig som för vissa andra. Jag kommer inte ha tid att gå och träna utan det enda jag kan försöka fokusera på är promenader samt att äta bra...

2018-04-09
Assi04
Assi04
Barn på 1 år och 11 månader

Gick upp 19 kg med första, blev gravid efter 6 månader igen men hann gå ner till nästan ursprungsvikten. Hade tre kg kvar. Sen gick jag upp 16 kg med andra och 14 kg med tredje. Efter tredje gick jag ner till 5 kg mindre än innan första men då tränade jag också 10 pass i veckan konståkning. För min del har löpning och styrketräning hjälpt. Har haft svårt för promenader men körde det första 3 månaderna med första barnet eftersom vi ändå har hundar som ska ut. Tips är väl att låta ta den tid det tar men något att tänka på är att om man inte går ner sina ”gravidkilon” inom 1 år efter förlossningen så är det väldigt svårt att gå ner dessa senare. Detta sa en personlig tränare till mig som var specialutbildad på gravid och efter-graviditet träning.

2018-06-10
flingan32
flingan32

Försök äta regelbundet och riktig mat, undvik småätande men ge det iaf ett år, om viktminskningen ska vara bestående så är det bättre om det får ta tid:) Lycka till!

2018-04-11
mknl
mknl
Barn på 2 år och 2 månader

jag gick upp över 30 kg under min graviditet. Jag fick min dotter i oktober och började direkt att hålla koll på kosten. Laddade ner appen Lifesum där man skriver in nuvarande vikt och vilka mål man har sen lägger man in mat så räknar den ut hit mycket du äter. Funkar toppen! Började gå promenader så fort kroppen gick med på det. Innan jul var jag nere på min vanliga vikt igen.
I slutändan handlar det om kalorier in och kalorier ut 😊

2018-04-10
Emliew
Emliew
Barn på 2 år och 9 månader

Hej! Fick min dotter 19/2 gick upp från 55 till 78 idag väger jag 69 jag känner mig tjock jag vill gärna gå ner TILL mina kg jag hel ammar oxå

2018-04-10
Väntabarn20feb
Väntabarn20feb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...