App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

10 veckors bebis sover ”oroligt”

Hej! Jag har en dotter på snart 10 veckor som sedan födseln sovit väldigt bra! Vi lägger henne vid 19-20 tiden och hon sover fram till 04-06 äter (ersättning) och somnar om igen. I snart 1,5 vecka har hon dock börjat ”böka” runt i sängen. Hon sover men vrider huvudet fram och tillbaka och gnuggar händerna i ansiktet. Vi får hålla ner händerna och stoppa i nappen då slutar hon en liten stund men börjar sedan om. Vi har börjat väcka henne på natten nu och ger henne mat och hon äter men beror allt detta på att hon är hungrig? Hon skriker liksom inte efter mat som hon brukar göra annars.. Någon som känner igen sig och vet vad det beror på?

2018-04-09
HenSar
HenSar
Barn på 2 år och 4 månader

Mitt barn är nio månader nu och jag minns alla ”faser” väldigt väl då jag sökte runt mycket efter svar. Det här är en av alla sju faser som ett barn går genom innan den fyllt ett, inget konstigt. Så långe barnet inte gråter, gör inget! Du kommer att vänja dig vid ljuden om ett tag. Det man ska försöka fokusera på under nätterna är att barnet somnar om igen, vilket den oftast gör av sig själv. Det är jättedumt att börja vänja den vid mat på nätterna om den inte gråter. Min unge va exakt likadan och det blev absolut ett par sömnlösa veckor pga alla dessa ljud på nätterna, men som sagt man vänjer sig! Lycka till

2018-04-09
Assi04
Assi04
Barn på 1 år och 10 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-04-09
HenSar
HenSar
Barn på 2 år och 4 månader

Mitt tips till dej sover hon hela nätterna börja inte mata på nätterna då det är bara dumt :/ skriker hon inte efter mat så är det ju bara att hjärnan jobbar o att sömnen blir orolig:) det går över vagga lite och söv bebis igen o lägg ner i sängen :)

2018-04-09
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 1 månader

Vår 11 veckor gamla pojke gör likadant då och då och jag tror det är för att hjärnan bearbetar alla intryck som bebisen får. Jag tror vi har gått igenom första och andra utvecklingsfasen (tycker app Preglife eller Växaochupptäcka har bra info/tips hur ”stötta” bebis i dessa utvecklingsfaser) och är snart på väg in i tredje fasen. Tror att allteftersom hjärnan mognar och utvecklas och kan ta in mer intryck etc blir bearbetningen (som mycket sker när bebis sover och drömmer) i perioder lite livlig/stormig.

2018-04-09
MammaKotte
MammaKotte

Har en kille på 10v som gör samma sak, även på dagtid. Han stånkar och stönar, vrider med hela kroppen och händerna i ansiktet. Blir lite lugnare av nappen men den åker ut ganska så fort igen. Har inte kommit i underfund med problemet, kan vara magen som spökar då vi haft problem med den sen han föddes.. Annars vet jag inte varför han gör så. Jag brukar ta upp honom, vagga lite och ge han bröstet så somnar han oftast om.

2018-04-09
nnathaliefalk
nnathaliefalk
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...