App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur förklarar man självskade beteende för små barn?

Jag vet att min dotter kommer undra över mina ärr en dag. Jag tänker vara ärlig och säga vad jag gjort men hur förklarar jag varför jag gjorde det? Att säga att jag skurit mig är inte så svårt men Känns jättesvårt att förklara ångest och att må psykiskt dåligt för ett litet barn. Nån som har tips på hur man gör det bekripligt för en liten?

2018-04-08
viva91
viva91
Bebis på 10 månader

Har också haft självskadebeteende Tror man får ta en bit i taget, som typ sex o samlevnad tar man inte allt på 2h Men man hör ju ”gulliga” historier om hur barn säger att ”ord skadar också, därför får vissa ärr när dom blivit riktigt sårade” Det är kanske inte allas sanning men en bra början kanske Jag känner att det är viktigt att inte göra barn förvirrade men det är svårt Hoppas vi lyckas!

2018-04-10
CrushedIce
CrushedIce
Barn på 2 år och 1 månader

Min spontana tanke är att förklara lite mer när hon blir gammal nog att förstå. Skulle du förklara med att du skadat dig när du mått dåligt/varit kanske hon utvecklar en rädsla för att du kommer göra det igen när du mår dåligt. Om hon undrar över ärren kanke du bara kan säga att du har skadat dig och att du kan berätta mer när hon blir äldre?

2018-04-09
Tessan U
Tessan U
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...