App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Planerat kejsarsnitt

Jag ska föda med planerat kejsarsnitt. Jag har fått en tid 2 dagar innan bf, alltså är inte det sent?? Min bm pratade om att man oftast får ett planerat snitt ca en vecka innan bf.. Men så vart det inte. Så nu är jag ju asrädd att det ska sätta igång tidigare, vilket jag inte vill! Men Sen vet jag ju så klart att det lika gärna kan sätta igång ännu tidigare.. Pratade me är bm sen och sa att jag var orolig men enligt henne var det ingen idé att försöka få en tidigare tid, för det går dom inte med på. Hur långt före bf fick ni planerat snitt? Alltså jag tänker då på er som inte har snitt pga komplikationer med graviditet osv. Utan av förlossningsrädsla.

2018-04-08
Mammmamalin
Mammmamalin
Barn på 3 år och 6 månader

Jag född alla 4 med planerat kejsarsnitt och det brukar vara v 37 + 1-2 dagar. Ju oftare man opereras ju tidigare vill man göra kejsarsnitt. Barnen är full växt och redå att vara född i v 37.
Efter operationen brukar jag gå nästa dag men försöker stanna på sjukhuset så kl he det går. För att få vila mer och krafter .
Lycka till

2018-04-16
Aljonaa
Aljonaa

Med första gick jag över två veckor och andra kom 3 dagar innan bf. Fast även om jag kommer in med värkar tidigare så är jag beviljad ett snitt, min läkare och jag kom överens om det pga tidigare förlossningar. Men känner ändå en oro just för att mina tidigare förlossningar var riktigt hemska från början till slut.. har fått gå hos psykolog efter för att dämpa dödsångest..
Jaha, vart du hemskickad??? Men gud vilken besvikelse, eller? Snopet att vara redo att föda och sen få åka hem! Men ja finns ingen plats så är det väl svårt att göra något åt saken så klart.
Ni som gjort planerat snitt, hur var den upplevelsen? Jag har fött med akutsnitt med första (efter 2 dygn med värkarbete) och vaginalt med andra. Är traumatiserad efter båda upplevelserna. Det var riktigt hemskt med både och! Men jag hoppas att jag och denna bebis ska få en bättre start med ett planerat snitt, därför vill jag gärna att det blir just ett planerat och inte komma in med värkar innan snittdatumet.

2018-04-09
Mammmamalin
Mammmamalin

Hade ett planerat snitt för 3,5år sedan.
Planerad 3dagar innan bf. Vart hemskickad då det var fullt.
Dagen efter kunde de inte skicka hem mig igen fast det var fullt då med. Men värkarna hade dragit igång på morgonen.
Hade inget med förlossningsrädsla att göra, skulle blir tredje snittet.
Har mitt 4e snitt planerad med ca. en vecka före bf. Kan bli senare igen då den är planlagd mitt i semesterperioden. Finns det inte personal får man åka hem. Inget att göra åt.
Skulle det dra igång tidigare så snittas du tidigare bara.

Jag har förhöjd risk för uturusruptur efter 3snitt och är skitnojjig över att behöva gå nästan hela tiden ut.

2018-04-09
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 7 månader

När har du fött dina andra 2 barn? Över tiden eller innan? Visst ingen garanti haha men tänker om du gått över tiden så kanske dom tänker du gör det denna gången med.. o det kanske är som en annan säger att är det pga förlossningsrädsla så kanske dom anser att skulle du föda innan så går det ju bra för bebbe ligger inte i säte. O som jag skrev innan stå på dej men du ska be att få prata med en läkare för det är dom som tar besluten.. inte förlossningen :) säg till din bm om det. Jag förstår din rädsla även om jag har en annan typ av rädsla :)

2018-04-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Jag har ingen erfarenhet av snitt själv. Men en av mina vänner fick snittdatum på bf denna gång. Den 3 april när de var beräknade.
Sen slutade det med att hon snittade 2 veckor innan av olika anledningar, men tydligen så ger de väldigt sent nuförtiden..
Men stå på dig om att du vill bli snittad tidigare! Jag har inte tänkt att vi ska ha fler barn, men om det nu skulle bli så, så kommer jag få bli igångsatt 2 veckor innan bf, det står redan i min journal då sonen nyligen föddes 53 minuter efter första värk (och vattenavgång) hemma i badrummet. Det vill jag inte vara med om igen. Så våra 2 stjärnor räcker bra för oss 😄

Med det menar jag att det kan gå galet fort, så ring förlossningen själv och kolla med de. Det skadar inte ändå 😊

2018-04-09
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Jag hade den tanken jag med, kan det vara så att det beror på rädsla? Alltså att jag får ett snitt sent eftersom jag inte har någon "riktig" anledning? Jag har blivit beviljad snitt pga mina två tidigare förlossningar varit hemska.. Värsta upplevelserna i mitt liv, jag vill inte uppleva det igen. Grejen är väl den att tiden är satt av förlossningen och min bm menar på att det är ingen idé att ringa och försöka få en tidigare tid, "för de brukar inte gå med på det" sa hon. Men funderar nästan på att ringa förlossningen själv och prata med dom om det här.. Det börjat närma sig och oron bara stiger.. :( två dagar innan känns inte okej! Åtminstone 4-5 dagar känner jag.

2018-04-09
Mammmamalin
Mammmamalin

Tänker de annorlunda med förlossningsrädsla och annat 🤔 jag hade planerat snitt 1 v innan (han låg i säte). Eller är det bara högt tryck på förlossningen så de inte har tider? Oavsett är det fel! Stå på dig! Lycka till!

2018-04-08
Mammmaw08
Mammmaw08

Detta är så intressant satt o läste en tråd på vi föräldrar om detta. Hehe jag har faktiskt ingen erfarenhet.. jag vet bara att får jag igångsättning lär det bli i v 38+0.. o jag har sagt vill dom inte sätta igång mej då så ska jag baske mej oxå ha snitt för jag vägrar föda barn hemma.. men tycker oxå det låter sent med 2 dagar innan bf.. tycker du ska prata med din bm o lyssnar hon inte så be att få prata med en annan bm. När jag berättade för en bm jag hade om min rädsla att föda fort. ( det är min rädsla) så sa hon bara det är ingen fara. Nä tjena 2 timmar tog min förlossning från första värken till han va ute. Och då har vi 40 min in till BB.. vi fick lämna barnen hemma själva tills svärmor kom en på 7 år o en på 1.5 år (då). och jag gick till en annan bm sen efter förlossningen som frågade om ingen hade tagit mej på allvar jag bara nej. Hon bara men detta måste tas på allvar till nästa gång du ska ha barn. Medans vissa bm är så ja men har det gått bra hittills så är det ingen fara om du skulle föda hemma. ( det dummaste jag hört). Denna bebis har jag lokaliserat att den ligger lite konstigt har inga sparkar över naveln bara neråt o gick in i v 28 idag. Men åter till dej prata med en annan bm om din oro!:) och stå på dej! Man måste tjata på vården idag så är det bara tyvärr.. fick vänta på min gallblåsa operation men jag hade problem nästan varje natt tillslut så fick en akuttid för jag tjatade. Så tjata tjata tjata!!;) lycka till:)

2018-04-08
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...