App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Någon mer som är hemma med sina barn istället för förskola?

Hejsan! Jag har 2st hemmavarande barn. Dom är i 1 och ett halvårs åldern samt 3 och ett halvår. Jag får hela tiden pikar på att dom måste ut till öppna förskolan och dylikt. Men mina barn träffar väldigt mycket barn och jag kör väldigt pedagogiska saker hemma samt att vi är ute de mesta timmarna på dygnet. Jag har blivit påhoppad om detta sen 3 åringen va 1. Att man ska föda dom hjälpa dom å nästan "sparka" iväg dom till öppna förskola. Är det någon mer än jag som varit hemma med sina barn i så många år utan öfs?

2018-04-07
ungmamma2
ungmamma2
Bebis på 8 månader

Men guuud vad folk ska tjafsa. Kommer alltid finnas åsikter hur man än gör. Vissa väljer att vara hemma medans andra väljer förskolan. Vad man än väljer är man varken bättre än sämre. Gör de du tycker känns bäst för dig och din familj. Förskolan är jätte bra på sitt vis och vara hemma har sina fördelar med. Lycka till :)

2018-04-08
Mars2017
Mars2017

Jag är hemma med mina som är 4,5 år och 2,5 år. Har en liten på 4 månader också.
Vi går iofs till ÖF men här är det bara en dag i veckan och det är lite för att jag vill träffa andra vuxna och barnen ska få träffa andra barn.

Min äldste ska iofs börja 15 timmar till hösten men det är för att få tid på sig att bekanta sig med blivande klasskompisar. Han kan ha lite svårt med det annars.

Men de andra barnen fortsätter att vara hemma, här finns det massor att göra.

Jag har också fått en del pikar för att jag vill vara hemma med barnen.

2018-04-08
ma78
ma78
Barn på 2 år och 7 månader

Öppna förskolan har jag verkligen inget emot, för där har du själv kontroll och tar eget ansvar över ditt barn. Det har du ingen chans att göra om du lämnar bort barnen på förskola eller dagmamma. Tror du missförstått lite faktiskt. Och det är ju faktiskt så att vi alla inte är så pedagogiska och kan förklara för en 3-4-5 åring. Finns båda sidor av munter vet du

2018-04-08
Plumpan
Plumpan

Dagmammor behöver visst utbildning. I alla fall i min kommun. Här är dagmammorna 1000 gånger bättre än förskolorna. Skulle aldrig någonsin välja förskola över dagmamma

2018-04-08
Plumpan
Plumpan

Plumpan- ditt inlägg provocerar mig! Du vet att för att vara dagmamma krävs noll utbildning va? Så vad ska en dagmamma lära mitt barn som jag inte kan? Kan du inte lära ut saker på en 5 årings nivå så har du ju själv ganska stora bekymmer anser jag🤔 Föräldrar ser så mycket ned på sin kapacitet och skolan är till för att du ska lära dig saker de är inte meningen att du ska kunna allt innan du ens kommer dit. Livet går ut på så mycket mer än att vara bäst. Dessutom ligger mina hemmabarn väldigt långt fram i kunskap och dom chockerar alltid bvc på kontrollerna. För den sociala biten när dom är större finns öppna förskolor som är toppen tycker jag men har man vänner att träffa ibland hemma så behövs ju inte öppna förskolan heller.

2018-04-08
Nicolina90
Nicolina90

Tycker öppna förskolan är toppen. Har vart där mycket med mina barn och mina barn gillar det med. Ser det som en social grej och möjlighet att få lära känna nya människor. Det blir mest på vintern. Nu är det härligt att vara ute. Jag är hemma med mina barn just nu på 3,5 år och 2 år.

2018-04-08
8kee6
8kee6

Jag hade gjort exakt som du gör om jag hade möjlighet! I alla fall tills barnen var runt tre-fyra år. Finns saker som de lär sig på förskola och dagmamma som man inte kan lära ut hemma själv i förberedande syfte till skolan. Det finns ju forskning och bevisning som talar om att barn som varit hemma länge med en förälder, och varit hos dagmamma i stället för förskola hamnar efter i skolan och inte riktigt kommer ikapp. 🤔 har lite svårt själv med den i formationen och skulle mer vilja säga att barn som varit henne eller hos dagmamman ligger före med andra saker som att uppföra sig, uttrycka sig i språket och kanske till och med skriver och läser fortare än barn på föris. Så va hemma medan du kan, snart är det ju skolplikt!!

2018-04-08
Plumpan
Plumpan

Vi har våra barn som är 4,5 år och 2 år hemma från förskola. En bebis på väg oxå😊 Jag vet hur det känns att lyssna på folks predikan om förskola men kunde inte bry mig mindre. Jag vet att vårt liv är rikt och att i slutändan kommer vi aldrig att ångra att vi spenderade "för mycket" tid med barnen. Kör på bara❤ Finns en grupp på Facebook som heter hemmaföräldrars nätverk, där kommer du se att det faktiskt finns massor utav folk som har gjort detta valet 😊

2018-04-08
Nicolina90
Nicolina90

Min dotter går på förskola och trivs väldigt bra där och vi känner oss trygga med att hon är där. Självklart skulle jag ha velat vars hemma med henne lite längre. Men ekonomin är inte alltid så lätt att få ihop. Tycker det är fel att påpeka så som dom gjort till dig. Alla gör sitt bästa för sina barn utefter vad som finns. Man har inte rätt att klanka ner på någon annans beslut. Njut av att du kan vara hemma med dina barn! ☺️

2018-04-08
Emitrasinovic
Emitrasinovic
Bebis på 2 månader

Min son är 2 år och är hemma med mig då vi gör mycket roliga saker tillsammans. Gör som du tycker är bäst för dig bry dig inte vad andra tycker :) Att spendera tid med barnen hela dagen är det bästa som finns tycker jag.

2018-04-08
Nadisa95
Nadisa95
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...