App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

försäkringskassan vid ss fråga

hej ngn som har fått igenom att man arbetar 4 dagar o har en ledig dag i veckan när man arbetar ca 50 o är ss 50 ? Hur har er läkare motiverat?

2018-04-06
Kikaki
Kikaki
nyfödd bebis

Min mamma jobbar natt inom vården och för att verksamheten skall fungera så jobbar hon hälften av sina pass och är sjukskriven 50%. Det går ju liksom inte att sätta in vikarie från klockan 03 på natten, ingen vill ju börja då liksom. Tror det beror mycket på varför man är sjukskriven också, i min mors fall så är återhämtningen mellan arbetspassen det viktigaste och då har hon och hennes handläggare kommit överens om att detta är rätt väg att gå. Ring din handläggare och prata med dem!

2018-04-07
Linepersson
Linepersson

Jag har också fått höra att det är väldigt hårda krav på halvdagar. Det är anledningen till att jag inte kan vara sjukskriven på 50 %, det är 100 eller 0 som gäller för mig.

2018-04-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader

När jag var sjukskriven pga graviditeten på 50% så hade min chef gjort ett schema som passar verksamheten men något kortare dagar och färre dagar (jobbar inom sjukvården). Men jag jobbade typ 15-30min för mycket och då fick jag endast 25% ersättning från försäkringskassan. De verkar vara jättenoga med detta att man ska jobba halva dagar.

2018-04-07
Maandiiis
Maandiiis

Nej. FK vill att man kortar av varje dag. Har haft massa strul med dom och förlorat pengar på grund av det :( jag blev sjukskriven 25% för att jag inte klarade av nätterna men dom godkände inte att jag tog ut min ss endast då utan var tvungen att korta av varje arbetspass

2018-04-06
IsabelleLatifa
IsabelleLatifa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...