App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Varför?

Förstår inte varför folk måste lägga ut bilder på sig själva tex "1månad efter förlossningen gud vad kroppen är fantastisk" hade dom verkligen gjort så om magen fortfarande hänger med lös hud?? Tex att magmusklernq inte har växt tillbaka. Skriv gärna vad ni tycker

2018-04-05
selina123
selina123
Barn på 3 år

Kan helt klet hålla med om att det är tröttsamt oavsett graviditet eller inte. Jag skiter i om personer i fråga går på gymmet, bantar eller opererar sig eller om man naturligt går tillbaka igen - lika tröttsamt ändå. Jag är inte lat, dock tränar jag inte men väljer att äta bättre än innan barnen och känner inte alls av att jag måste se snygg ut eller komma tillbaka till min kropp som den var innan. Känner man så så kanske man ska ta tag i det istället? Sen är det ju faktiskt så att dagens samhället är sjukt socialmediakåta och vill visa upp alla bedrifter alltid. Acceptera det och gå vidare, skit i att titta, följ inte deras konton eller bara blockera folk. Kränktheten i detta land står mig upp i halsen....

2018-04-08
Plumpan
Plumpan

Man ska vara stolt över sin kropp även om man gått ner mycket eller lite efter förlossningen.
Att man stör sig på andras kroppar på ”tjock” eller ”smal” är ett problem som sitter hos åskådaren. Varför inte bli glad för andra skull? Göra allt personligt gör ingen glad.
Jag födde min son 7/3 tränar inte och äter varieradkost , några ggr i månaden blir det McDonalds eller pizza.
Jag är nästan tillbaka i min gamla storlek . Inte gjort något annorlunda efter födseln. Varit mer nogrann med att äta 2frukter om dagen och lite grönsaker för att jag ammar och vill ha näringsrik mjölk.
Brukar inte ha mycket av det i mina måltider.
Ska jag då låta bli att lägga upp bilder på mig och min son där man ser min kropp bara för att det sticker i ögonen på folk?
Ska man skämas för att man har en ”fin” kropp? Anklagas för operationer och filter? Sluta hata ! Alla är Fina, det är du själv som väljer vad som är vackert

2018-04-07
Pasko
Pasko
Bebis på 8 månader

Vickan93: Word! Så bra skrivet! Tack 👏👏👏

2018-04-07
RoseIsland
RoseIsland
Barn på 1 år och 10 månader

Men herregud! Vem har ens sagt att ’vi’ är tjocka och lata? Jag var vältränad innan sonen, och tränade genom hela graviditeten, men det tog mig ändå ett år att komma i mina favoritjeans efter förlossningen. Jag tror inte heller att de flesta MENAR att bidra till nåt negativt men faktum är att de gör det. Man får jättegärna vara stolt över sin kropp, det ska man vara, men man behöver inte lägga ut en massa bilder på den för att få bekräftelse. Jag la ut EN bild eftersom jag tyckte att det var coolt att magen var knappt hälften så stor efter bara fyra dagar men sen fick det räcka. Att man inte VILL ’vikthetsa’ innebär inte att man inte GÖR det.

2018-04-07
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader

Hur hade ni reagerat på ifall jag som vältränad mamma hade skapat en liknande tråd om otränade mammor? Att jag inte vill se mammor med särade magmuskler och övervikt på sociala medier då det bidrar till ett ohälsosam kroppssyn. Det är INGEN som tvingar er att titta på dessa konton. Ifall ni inte gillar det, titta bort, avfölj. Blir ni såpass påverkade så kanske det är ett tecken på att det är dags att börja jobba med ert inre, så att ni kan må bra i er själva och låta andra mammor ha exakt de kropparna de har utan att ni klankar ner på dom. De mammor ni ser på sociala medier, som tränar och lägger upp bilder vikthetsar inte. Dom säger inte åt er att ni ska vara på ett visst sätt. Sanningen är dessutom att allra flesta äter mycket, men hälsosamt och dessutom rör på sig. Dom, precis som ni, gör konstant ett aktivt val. 80% av ens träningsresultat kommer av kosten, så kom inte och säg inte att vi försummar våra barn för att vi tränar ca 1h per dag istället för att ta en kaffe under tiden som våra barn sover. Ni har exakt lika lite rätt att skamma oss som vi har att skamma er. Och jämför inte en viktdiskussion med racism! Ens hudfärg väljer man inte och kan inte göra något åt. Men att vara fet och otränad för att man är bekväm och vill äta onyttigt är ett aktivt val som man kan ändra! Hur kommer det sig att vi kvinnor väljer att trycka ner och skambelägga varandra istället för att stötta och supports varandra i ens val? Kan inte mammor få ha den kroppen dom har utan att behöva göra en grej av det? Jag har lika mycket rätt att lägga ut bilder på min kropp som ni har och ni har absolut inte större rätt att kommentera min kropp för att min fettprocent är lägre än er. Så skärp er - våra kroppar är exakt lika äkta som era!

2018-04-07
Vickan93
Vickan93
Bebis på 17 månader

Av: att jämför mig med Adolf hitler är nog lite att ta i - herregud! Dessutom skrev jag ganska klart och tydligt att ALLA oavsett kroppsstorlek, hänga hud eller inte självklart ska få vara stolta! Jag är dessutom mycket medveten om att många får utstå grov mobbning pga att de är ”för smala”.. det är sjukt åt vilket håll som helst att mobbas och liknande för hur någons kropp ser ut.. MEN det går inte att jämför det som smala ”får utstå” jämfört med det som tjocka för utstå. Här får du isåfall också bakläxa att läsa på... jag tycker som sagt att alla ska få lov att fira sina kroppar! Dom är fantastiska som klarar av att bära barn men precis som jag inte har tolkningsföreträde i en diskussion om ex rasism (jag är vit) så tycker jag inte att smala har tolkningsföreträde i en diskussion om fat-shaming. Tack och hej för mig! Ska ut med min gravidmage och njuta av att våren kommit till Malmö. Ha de!

2018-04-06
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Man kan själv välja vilka man vill följa på sociala medier. Det finns väldigt många "kroppspositiva" konton där mammor i alla former finns! Insåg själv att jag befann mig i ett rosa fluff fluff moln på Instagram och började tyvärr jämföra mig med dessa. Rensade lite och började följa andra. Enkelt fixat!

2018-04-06
Okonkret
Okonkret

Mammaiapril18, jag trodde att vi hade yttrandefrihet i Sverige? Att säga att jag inte har rätt att yttra mig i debatten är ju sorgligt. Du borde kanske läsa på lite om andra världskriget? Fanns en diktator av liknande åsikter; att man gav vissa grupper i samhället mindre rättigheter, och se vart det ledde världen!? Tråkigt att kvinnor alltid ska vara så missgynnsamma mot varandra, och om ni vill se mer sladdrig hud, varför lägger inte ni som har det upp bilder då? Ni skulle garanterat höjas till skyarna och få tusentals likes medans jag skulle få massa kritik. Förstår verkligen inte hur man tänker när man bara accepterar en sida av kvinnokroppen. Jag har blivit retad för min smala kropp under hela uppväxter och kallad både det ena och det andra, nu när jag som vuxen lärt mig att älska den trots att jag har små bröst, smala höfter osv, får jag inte vara stolt över det och visa upp den?? Än mindre yttra mig i frågan?? Herregud, vart är vi då på väg??

2018-04-06

Skönt att nån förstår mig :) vad jag egentligen menade

2018-04-06
selina123
selina123

Det va ju inte precis de ja menade. Självklart att man kan vara stolt över sin kropp. Men då tycker jag att de passar bättre med "kroppen är fantastisk gud vad tur jag hade" för hade kroppen varit så fantastisk kunde ju alla få den turen o komma tillbaka direkt med platt mage. O de ja menar är att hade dom haft lös hud o hängande mage hade dom ju inte varit stolta o inte Vågat visa upp sig så som gör. :)

2018-04-06
selina123
selina123

Med tanke på fatshaming där gravidkilon post graviditet tydligen på ngt skevt sätt räknats in tycker jag inte att en naturligt smal person, som 6 veckor efter sin förlossning ”är tillbaka som vanligt” har någon som helst rätt att yttra sig i denna fråga. Absolut ska vi hylla alla kroppar men faktum kvarstår att det finns en otrolig hets att komma tillbaka i form efter en graviditet och om man inte gjort det på en viss tid så ska detta gömmas, skämmas över osv. Självklart får man vara stolt över sin kropp oavsett storlek och har kroppen faktiskt återhämtat sig så bra så ÄR det självklart fantastiskt men det tar inte bort problemet för de som är ”på andra sidan”. Håller med TS att det ÄR tröttsamt. För man kan vara stolt över sin kropp utan att behöva skylta och skryta om det med en bild i sociala medier och därmed bidra till hets.

2018-04-06
Mammaiapril18
Mammaiapril18

Jag förstår inte vad det är för fel på att vara stolt över sin kropp? Om man inte är slapp och har kvar baby-kilon har man ingen rätt att visa upp det då? Mångfald innebär väl att alla ska få visa upp sin kropp och vara stolt över den? Varför trycka mer kvinnor som är smala? Jag har fått två barn på två år oC är naturligt smal och har varit hela mitt liv. Kan äta vad jag vill utan att gå upp. Ca 6v efter min sista förlossning var jg tillbaka som vanligt, varför får jag inte vara stolt över min kropp? Jag tycker det ör fantastiskt att kroppen kan återhämta sig så! Och för er info så han jag inte lagt en enda timme på gymmet utan har också gosat med mina barn. Blir så trött på folk som bara kan se saker utifrån sitt eget perspektiv. Tycker inte hella att man ska skämmas om man nu lagt tid på att träna för att gå ner. Det är en prestation som vilken annan, och mår man bättre av att tappa kilona så är väl det rätt för den personen? Önskar att vi kunde stötta varandra oavsett om vi är smala eller inte

2018-04-06

Hahaha vi kan skapa en egen grupp o lägga ut The real deal mammor!;) önskar oxå att folk kunde sluta hålla på. Blir typ aah men grattis har du tränat så mycket. Hunnit umgås något med din bebis? Medans en annan bara vill ligga o mysa med bebis o låta extrakilona rinna av när de vill haha :)

2018-04-06
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 2 månader

Skönt att fler reagerat på det! Jag skulle jättegärna se bilder med lös hud och magmuskeldelning, de känns mer ’äkta’. Jag kan förstå att man är stolt över sin egen kropp, men man borde fokusera på det faktum att kroppen har tillverkat, burit och fött ett barn. En helt ny människa! DET om nåt är fantastiskt!

2018-04-05
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...