App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

HJÄLP! Blåsor på bröstvårtan

Min son har nu blivit sju veckor gammal och amningen har gått helt okej hittills. Har de senaste två veckorna haft svårare att få till amningen på vänster bröst, vårtan är ofta sned efter amningen och jag känner hur den ”slipas” under tiden han ammar. Försöker korrigera honom men utan resultat. I helgen drabbades jag av mjölkstockning på detta bröst och hade ett helvete av smärta i ett dygn. Ammade massor från det bröstet och nu känns det bättre. Har dock fått blåsor på bröstvårtan, en riktigt stor och vit och flera mindre hudfärgade. Vad ska jag ta mig till för att få de att försvinna? Använder amningsnapp på det bröstet, men tycker att det i princip gör lika ont med gummit som gnuggar mot vårtan. Jag smörjer med Purelan efter varje amning och försöker lufta brösten lite på dagarna. Dock läcker jag endel mjölk så jag blir blöt och kladdig av det. Snälla, har ni några tips?

2018-03-27
emmaståhlberg
emmaståhlberg
Barn på 2 år och 1 månader

Hoppas du mår bättre nu! ❤️ Köp en amningspump(jag tycker de manuella är bäst, enkelt och smidigt går det). Smörjde du också med bröstmjölk? Sen tycker jag att du kanske kan ringa till amningscentralen så du kan få lite hjälp så det inte händer igen. Men smörj smörj. Sen är det nog bara och pina ut! 😔

2018-03-28
SanUno
SanUno

Skaffa en bröstpump och pumpa det bröstet som gör ont tills det läker. Och amma bara på ena bröstet så länge. Smörj med bröstmjölk efter amning och låt lufttorka. Sen är det väldigt bra om du kontaktar amningsmottagningen så att de kan titta på när du ammar, de är riktigt duktiga på att se vad man ska ändra på för att det ska bli bra. Jag hade själv ett helvete med amningen, fick mastit 2 ggr inom loppet av 2 månader vilket resulterade i 2 antibiotikakurer direkt efter varandra. Sedan kontaktade jag amningsmottagningen och it changed the game for me alltså. Amningen blev efter besöket det mysigaste och bästa jag har gjort. Hoppas det blir bra för dig :-)

2018-03-27
Dina0123
Dina0123
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...