App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

När berättade ni för barn om nytt syskon?

Hej, är gravid med barn nummer 2 och har en son på 3 år. Det jag funderar på är när man ska berätta för honom, vi har kub om 2 dagar och är då i v.14. Vi har inte berättat för alla ännu och kan känna att han borde vara bland de första att få veta, men å andra sidan är det långt kvar tills bebis kommer. Hur och när berättade ni och hur gamla var era barn då?

2018-03-27
lbex
lbex
Bebis på 17 månader

Busiga Bebben är ett bra boktips! Vi köpte den till vår 2,5-åring som ska få syskon i sommar. Vi berättade efter KUB och pratar om det emellanåt. Nu är jag i vecka 26 och han fattar nog att det finns en anledning till att mammas mage blir större och större.

2018-03-27
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Vi gjorde både KUB och RUL men berättade efter RUL. Vårt barn var cirka 2,5 år då. Resonerade som mknl, det är väldigt lång tid för ett så litet barn att greppa. Sedan har vi pratat om att bebisen ska komma ut när det är varmare ute (fast just nu kom ju vintern tillbaka och jag har BF nästa vecka 😅).

Ultraljudsbilder är för övrigt inte så lätta att uttyda för ett barn ☺️. Kan tipsa om serien Astrid får ett syskon som finns på SVT play. Sedan har vi haft ett par böcker om att få syskon som vi läst då och då vid läggning.

2018-03-27
Vega
Vega

Vi har samma åldersskillnad som ni och berättade först efter rul då vi hade en bild att visa:) Berättade mer offentligt i samma veva. Väntade såpass iom att det är ganska lång tid för dem som det är så de man får se till är att de som vet inte försäger sig;)

2018-03-27
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...