App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sova i egen säng?

Hej! Har en 2,4 månaders bebis som sover bra i sitt neste på nätterna brevid mej men inte när jag lägger henne i sin egna säng. Då vaknar hon efter 10 min. Har No några tips på hur jag kan få henne att sova där?

2018-03-25
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Jag har alltid haft min son i babynestet i sin egna säng. Ibland i början kunde han sova brevid mig men jag tycker personligen inte att det skulle funka i längden för oss. Om ditt barn vaknar efter en stund så se till att barnet har det riktigt mysigt och omstoppad, gärna en snuttis, något som luktar som du. När min som ammade på natten gick min man upp och hämtade honom, bytte blöja och kom med honom till mig. Antingen låg jag och ammade eller satt upp. Jag sövde honom på nytt (vilket oftast inte var så svårt) efter han ätit. Sen lyfte oftast min man tillbaka honom till sin säng. Du slutar amma först när ditt barn väljer det, det kan vara så länge barnet ammar eller så slutar hen om 1 vecka. Det är så olika! Barnet bestämmer lite här 😂❤️ ha gärna en spjälsäng som har öppen sida som du har intill din säng så är ni ändå nära fast du får sova själv.

2018-03-28
SanUno
SanUno

Man måste inte samsova för att amma.. varför skulle det vara enklare? Plus att du sover mycket sämre när du är medveten om att det är en liten bebbe i sängen som du undermedvetet vet att du måste vara rädd om i sömnen=sämre sömn. Vi har haft spjälsängen jämte vår säng hela tiden ammat sen lagt ner barnet att sova igen. Och dom har ju somnat jag slutade nattamma när han va 2 veckor gammal då sov han hela nätter. Från typ 22-06 åt sen somnade om till 10.. aldrig någonsin haft mina barn i vår säng.. o nu sover dom ju som prinsar hela natten själva. 2 åringen i sitt rum 10 månadern i spjälis en bredvid oss men han ska få flytta in i barnkammaren vi håller på o bygger som nog blir klar nu efter påsk:) sen när han blir större runt jul så får han flytta in i storebrors rum.

2018-03-28
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34

Våran son sover också i babynest, första veckorna mellan oss i sängen men runt 2 mån testade jag att flytta över hela nestet till spjälsängen, funkade hur bra som helst. Från början lindade vi in honom med armar o ben i filt, funkar säkert inte på alla men det var det enda som funkade på våran, annars kunde han inte sova. Hade på brusljud (finns på Spotify, påminner om ljudet i magen lite), ombonat runt sängen så han kände sig trygg. Nu är han 6 mån o sover såklart inte inlindad längre när han blivit så rörlig, men fortfarande sover i babynest, så det ska kännas ”trångt” o mysigt.

2018-03-28
Tuhco
Tuhco

Testa att lägga en tröja du haft på dig i några dagar så det luktar mamma i sängen☺️

2018-03-26
Michu2
Michu2

Vår dotter sov i babynest i vär säng de första 2-3 månaderna. Sen fick hon lära sig att somna utan amning i sin säng på kvällarna. Sov där första passet och sen i vår säng resten av natten.
Hon åt på natten till hon var ca 6 månader om jag inte minns helt galet 🧐
Hon har även periodvis sovit i vår säng än (hon blir 2 år idag) men nu när lillebror är beräknad vilken dag som helst så har hon flyttat in på sitt rum i stor säng.

2018-03-25
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 11 månader

Tack för alla tips..är nog enklast att sam sova på natten när man ammar. Är det någon som vet när man ska sluta amma på natten?

2018-03-25
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Min dotter sov dom två första nätterna i sin vagn jämte vår säng men natt tre så satt jag i vår säng och amma tills hon somna sen la jag henne i sin säng på sitt rum. Har alltid haft babynest i henne säng och i början hade jag alltid en filt runt henne men hon blev så varm så hoppa över den när hon blev lite större. I början satt jag i sängen och amma tills hon somna men nu har hon blivit så störd av tv så nu sitter jag i en fåtölj jämte hennes säng och där sitter jag då också när hon ammas på natten. Ibland vaknar hon när jag lägger henne i sängen men då är det bara att börja om :)

2018-03-25
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Vi la aldrig över våran tjej tillegen säng, enklast att sova ihop när man ammar tycker jag.

2018-03-25
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader

Men hur gör man nattetid om man ammar?

2018-03-25
Carjaa01
Carjaa01
Gravid i vecka 34

Lägg nästet i hennes säng med henne i:) när hon somnat :) vi har ju ist för att ha dom i vår säng över huvud taget lagt dom för att sova i sin säng redan första natten dom är ute. :)

2018-03-25
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 34
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...