App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Smärta i underlivet efter förlossning

Nu är de snart två veckor sen vi fick våran son. En helt normal förlossning som gick ganska snabbt och slutade med en del stygn. Men jag är så himla besvärad nertill. Det verkligen värker runt hela underlivet när jag står upp en längre tid och varje gång jag sitter på toaletten så får jag hoppa runt på sitsen för de går inte å sitta normalt länge utan att de blir å värka. Dethär känns inte normalt och jag hittar inte något när jag googlar. Jag knaprar smärtstillande varje dag och tänker ringa min barnmorska på måndag. Men tills dess, är de någon som har haft de likadant? Nog att man är öm efter en förlossning. Men ska de verkligen vara så besvärligt nu två veckor efter?

2018-03-24
1bebis2018
1bebis2018
Barn på 2 år

Jag kunde knappt sitta på 3v efter första förlossningen. Upplevde mest att stygnen gjorde ondast

2018-03-25

Jag kände mig helt mörbultad ett bra tag efter precis som du beskriver. Inte så farligt med själva stygnen utan mest värk och obehag. Men ring din bm om det känns jobbigt dem är ju där för att svara på dina frågor.

2018-03-25
viva91
viva91
Bebis på 7 månader

Tycker att du borde ringa din barnmorska och gå på en kontroll. Kan vara fullt normalt men då är det också skönt att få det bekräftat. Det tar tid för kroppen att läka efter något så omfattande som en förlossning

2018-03-25
Okonkret
Okonkret

jag hade samma problem efter första barnet och just det där med att stå upp längre stunder var jättejobbigt, det kändes som ett tryck neråt och att allt skulle vändas ut och in ungefär och då var det en helt normal förlossning med enstaka stygn. Dock fick jag krysta nästan en timme och det kanske kan ha haft med saken att göra för det tog mycket längre tid innan svullnaden la sig jämfört med andra barnet som var ute efter 20 minuters krystande och den här gången har jag knappt haft några besvär alls efteråt. Hoppas det snart går över för dig

2018-03-24
Mimmins
Mimmins
Barn på 2 år och 1 månader

med först hade jag ont länge. Kunde inte sitta i en vanlig soffa på flera veckor och gå normalt tog nog 10-12 veckor. Hade med normal förlossning och en del stygn. med andra kunde jag sitta och gå normalt några dagar senare.

2018-03-24
Fiakatten
Fiakatten

Jag hade inte alls så stora besvär som jag förväntat mig efter FL, som tur var men såklart var man svullen och öm. Tyckte det skavde en hel del när man rörde sig så jag fortsatte sova med en kudde mellan knäna, fick tänka på hur jag satt osv ett tag. På BB sa en sköterska att det kan hjälpa att kissa i duschen om det svider mycket medan man spolar varmt vatten på underlivet samt att man håller emot med lite toapapper i mellangården när man bajsar. Jag behövde aldrig prova dessa knep då jag inte hade ont vid toalettbesöken, men kanske något för dig?

2018-03-24
MammaKotte
MammaKotte

Jag hade exakt samma problem och det tog LÅNG tid innan det gick över. Var dock inne på undersökning 1 vecka efter förlossningen för kontroll. Då visade det sig att jag hade UVI pga att jag inte vågat kissa fullt ut. Blev inlagd för antibiotikabeh. Ring BM för en kontroll... men att det gör ont är nog i sig inget konstigt , huden är väldigt tunn och såklart öm. Hoppas du mår bättre snart!

2018-03-24
johannah_a
johannah_a
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...