App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Läkarbesök

Hej, min dotter är en blyg, underbar liten tjej på 4 år. Nu skall vi snart på förhoppningsvis det sista läkarbesöket för min dotters höfter. Det innebär att vi först ska in till röntgen och min dotter tycker det är jättejobbigt, hon blir både rädd och ledsen då hon inte känner sig bekväm med hela situationen vilket jag förstår! Därefter blir det läkarbesöket som inte heller är uppskattat då läkaren känner på höfterna. Är det någon här inne som sitter på något bra tips som jag kan göra för att underlätta för henne? Jag försöker alltid prata och förklara för henne vad som ska hända, men likväl så har jag en otröstlig och rädd tjej när vi väl är där. Kanske finns någon här inne med något bra tips?

2018-03-23
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader

Skulle också prova att prata/förklara om det som ska hända innan, kanske flera gånger så hon kanske kan få utlopp för en del känslor innan. Fråga om det finns något ni kan ta med till besöket som gör att hon känner sig tryggare? Eller om det finns något ni kan göra? Och erbjud någon belöning efteråt som hon kan se fram emot som ni kan prata om! Och se till att prata ordentligt om förloppet efteråt om hon behöver ventilera det för framtida läkarbesök etc. Hoppas det går bra!

2018-03-24
MammaKotte
MammaKotte

Mitt bästa tips är att säga: vi gör detta nu jag vet att du är rädd men det går bra och du är en duktig stor tjej som fixar detta. :) o sen kanske ni kan åka o äta dunken eller något efteråt eller att hon får nån liten sak från leksaksaffären för hon va så duktig o se det inte som muta se det som belöning!;) hon verkar ju ha varit duktig hittills o är detta sista gången så peppa henne lite extra o verkligen beröm henne:) det kommer gå bra:)💕

2018-03-24
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Ingen som har något tips?

2018-03-24
Mandat
Mandat
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...