App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tillväxthämning

Hej! Är nu gravid i vecka 36+3 och fick veta för tre veckor sedan att barnet i magen är tillväxthämmad och ligger mu -32% på tillväxten. Någon som varit i samma sits? Hur länge fick ni vara kvar på sjukhuset efteråt? Är så orolig och stressad över detta. När sattes ni igång/snittades? Tacksam för svar!

2018-03-23
elve03
elve03
Gravid i vecka 15

Hej Flavia, tack för din omtanke. Vi följs redan med TUL + ctg 2/v relaterat till försämrat placentaflöde. Jag var mer nyfiken att komma i kontakt med andra som redan mött vården som står framför oss då väl lite försöker förbereda mig mentalt för postpartum :)

Lycka till!

2020-01-24
Skruttensmamma
Skruttensmamma
Bebis på 1 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2020-01-24
Flavia Lindman
Flavia Lindman
Gravid i vecka 18

Hej! Hur gick det för er? Är själv just nu i vecka 35 och precis fått reda på att vår lille skrutt ligger -39%, med en uppskattad vikt på ca 1500gr. Om allt rullar på utan komplikationer så kommer vi få reda på här 3/2 om vi ska bli igångsatta då. Många tankar kring eftervård, om en brukar vårdas inneliggandes och hur det fungerar med matningsmetoder, amning/sond mm. Förstår att det inte kanske går att förutspå men intresserad att höra från andra med liknande upplevelser :)

2020-01-23
Skruttensmamma
Skruttensmamma
Bebis på 1 månader

Båda mina barn har varit tillväxthämmade. Det viktiga är inte hur små dom är utan om dom fortfarande växer. Man brukar följa upp med ny mätning varannan vecka. Mina barn slutade växa och plockades ut i v 32. Båda mådde bra men var väldigt små. Var kvar på sjukhuset ca 2,5 vecka båda gångerna och sedan sondmatade vi hemma ytterligare någon månad. Du har ju redan passerat 36 veckor så det kommer nog gå bra om det inte finns något annat fel på barnet.

2018-03-23
Ewathunholm
Ewathunholm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...