App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Von Rosen skena

Min dotter fick en skena igår o hon är jätte ledsen för det. Jag tycker det är jätte jobbigt att se henne så. Även svårt att hålla henne så hon rapar. Så jag tänkte om det är någon mer som har/haft denna skena så jag kan prata med någon o få lite tips o råd?

2018-03-21
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Jag köpte två tröjor i storlek 98 som jag har som nattlinne så hon slipper byxor. Tänker att d kan vara skönt o lufta benen på natten. Body kör jag oxå 62 tyvärr är dem flesta som man drar över huvudet. Ja det kanske är föräldrarna som tycker d e jobbigt nu.

2018-03-25
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Skönt att din dotter börjar vänja sig! Trot att för de flesta är denna period mest jobbig för föräldrarna än för barnet:-) Ja vilka kläder som funkar det är svårt, här kör jag mest med pyjamaser i storlek 62/68 som har knäppning ned mot benet, och sen en liten kofta över. Om vi ska iväg på nåt så kan jag använda body och viss typ av haremsbyxor, och nån gång en liten klänning, men det är betydligt krångligare. Har förlikat mig med att hon inte är nån direkt fashionista dessa första veckor av hennes liv :-)

2018-03-24
Krickolainen
Krickolainen

Tycker det är väldigt svårt med kläder oxå framförallt byxor vilken storlek man ska ha så d inte gör ont.

2018-03-24
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Det byxan låter mycket bättre. Skönt o slippa skenan på ryggen. Vi ska tebax te ortopeden på tisdag för då ska hon bada. Känns skumt att åka te sjukhuset för att bada. Jennifer blir 3 veckor på söndag. Hon värkar acceptera skenan bättre nu som tur är

2018-03-24
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Tror det brukar kunna vara 6v eller 12v som de brukar köra med von rosen som standard, men ring till dom och hör vad de har för längd på behandlingen om allt går enligt plan. Olika på olika landsting och sjukhus. Frejkabyxa är som en plastskena som man har utanpå kläderna/blöjan och som hålls upp med en slags hängselbyxa. Mycket smidigare för man slipper skenan över ryggen osv så man får tillbaka lite av närheten och inte lika krånglig överlag. Googla så kan du säkert hitta nån bild. Hur gammal är ditt barn?

2018-03-23
Krickolainen
Krickolainen

6 veckor var inte så jätte lång tid ändå. Dem har inte sakt nån tid te oss alls. Sikken tur att storebror blev helt återställd. Ja vi får verkligen hoppas att din dotter oxå blir det så man ser att det är värt att ha skenan. Va e det för fejkbyxa? Det har jag inte hört talas om

2018-03-23
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Vi hade von rosen i 6 v och sen direkt 6 v frejkabyxa, som är en liten lättare variant. Verkar vara standardbehandlingen som Södersjukhuset kör, som vi tillhör. Vår tvååring har inga men alls och var tidig med det mesta (sitta,krypa,gå,springa) så jag hoppas att behandlingen funkar lika bra för lillasyster nu. Verkar ju vara så gott som alla blir bra, även fastän det såklart finns ett fåtal som inte har den turen. Hoppas hoppas hoppas att det går bra!

2018-03-23
Krickolainen
Krickolainen

Jo jag vet inte riktigt hur jag ska hålla henne när hon ska rapa. Hon är svår rapad sen innan oxå. Hur länge hade ni skenan?

2018-03-22
sallstrom86
sallstrom86
Barn på 2 år

Hej, både min första hade det, och nu också mitt andra barn fick det för ca 3 v sedan. Kändes jättejobbigt när min förstfödda fick det men nu är man mer rutinerad med andra så känns lugnt denna gång. Ofta reagerar väl bebisen första dagen/dagarna men sen blir det normalt, så var det iaf för oss. Jag ammar bara laidback amning, funkar jättebra. Rapning håller jag bara upprätt och buffar lite i rumpan, hur menar du att det är svårt att få till med rapet? Bara att ställa frågor om du har funderingar!

2018-03-22
Krickolainen
Krickolainen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...