App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Olika åsikter

Vi och min mans familj har väldigt olika syn på hur man ska uppfostra sina barn. Vi visste redan innan vi fick vårat barn att det eventuellt skulle bli åsiktskrockar. När vi nyligen döpte vårt barn påpekades det att "åh ska du få smaka på tårta nu!" Varpå vi bestämt sa nej! Han är 4 månader och vad gäller socker blir första gången vid 1 års kalaset. Då får vi höra att det är synd om vårat barn som inte ska få smaka på fika, godis, läsk. Och att vi "aldrig kommer orka stå emot". De gav sina barn läsk vid 8 månader och stora mängder fika. De tycker också att man ska låta barnet få som det vill när det skriker, man ska inte säga nej det "är bara larvigt". Hur hanterar jag detta? Min man är duktig på att säga ifrån och säger klart och tydligt att vi uppfostrar vårat barn som vi vill. Men jag känner mer och mer att jag bara vill ta avstånd ..

2018-03-21
Elinamanda2
Elinamanda2
Barn på 2 år och 3 månader

Åhh känner igen det så mycket. Hade duster med min svärmor om just mat. Hon ville stoppa i vår bebis mat&sötsaker redan när han bara var två månader. Hon hade otroligt svårt att acceptera att vi ville vänta tills han var 4 månader med smakprover och sötsaker först när han är 1 år.
Hon har ju ändå uppfostrat 4 barn. Men vi sa tydligt ifrån att det är vårt barn och våra regler. Kan hon inte respektera detta då kan hon inte umgås med vår son när vi inte är med. Det var dock väldigt jobbigt att behöva ha denna negativa dusten när man är nybliven mamma och hormonerna i ens kropp är överallt. Det viktiga är att du och din partner stöttar varandra. Lycka till!

2018-03-30
Pandi82
Pandi82
Barn på 2 år och 7 månader

Efter året kommer vi inte vara lika hårda vad gäller socker. Men när han fortfarande är så liten så har han ingen nytta eller mår inget bättre av just godis, läsk och fikabröd. Det finns ju socker i vitt bröd t.ex vilket han givetvis kommer få äta (Inga mängder såklart) men det viktiga för oss är att han lär sig äta och tycka om näringsrik mat först innan vi introducerar annat.
När han är 2-3 Kommer han absolut att få lite godis (om han vill) på lördagar.

Ska försöka låta kommentarerna från släktingarna rinna av mig, även fast jag ibland har lust att skrika något tillbaka (gör det på insidan istället!)

2018-03-23
Elinamanda2
Elinamanda2

Alltså, jag kan förstå i viss mån. Jag anser att barn ska få smaka på allt. Hur tänker du när du skriver inget socker? Tänker vars du drar gränsen? Ibland kan man bli lite extrem med barnen utan att man tycker att det är nått konstigt för att det känns så sjukt viktigt just nu, men då man blickar tillbaka ett tag senare så inser man hur naiv msn var. Jag har låtit mina barn smaka allt men hade en period där jag var helt emot socker och fikabröd jag med och insåg ganska snabbt att jag har en fruktansvärd dubbelmoral här. Jag får äta godis, dricka läsk, äta fikabröd men inte mina barn - de ser ju vad jag stoppar i mig, de kommer vilja ha och kommer inte förstå varför det är okej för mig men inte för dem. Nu är ju ditt barn inte så stort än, så jag tycker ju bara det är bra att ni drar en gräns redan nu men då barnet blir äldre typ 2-3-4 år, hur tänker ni då? Har själv varit med om barn som inte får äta socker alls och blivit nekade att äta tårta på födelsedagskalas, inte får äta glass som mormor/farmor bjuder osv, det tär ju på dem också att se andra göra saker som de jättegärna vill. Så det finns både för och nackdelar, med allt finns det om och men.

2018-03-22
Plumpan
Plumpan

Känner igen din irritation, men jag tror att det bästa du kan göra för din egen skull är att bara försöka släppa det. Dom har sina åsikter, ni har era. Jag tror att det kanske inte är en hållbar strategi att ta avstånd då detta förmodligen inte är sista gången någon har något att påpeka gällande eran uppfostran. Ta ett djupt andetag, låt det rinna av. Sen skulle det komma till att dom börjar ge barnet saker mot er vilja blir det en annan sak!

2018-03-22
Tessan U
Tessan U

varför skulle man ge tårta till ett barn på 4 månader vem vill det

2018-03-22
jennietilde83
jennietilde83

Kan känna igen mig fast det är inte familjemedlemmar utan andra. Mina barn, 4,5 år och 2,5 år äter inte glass t ex och min äldste äter inte godis heller. Inte för att vi inte tillåter utan de gillar det helt enkelt inte.

Men vi har regler hemma och om sen ff/fm eller mm/mf vill bjuda på annat så varsågod. Men du är mamma och bestämmer.

2018-03-21
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...