App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1 år äter bara ersättning

min son är 1 år och äter bara ersättning, han vägrar mat är det ok eller vad ska man göra?

2018-03-19
Lwesamerza
Lwesamerza
Barn på 3 år och 1 månader

Du borde ta upp det mwd BVC. Järnsepåerna börjar sina och efter 6 månader bör man ha börjat med fast mat. Men jag har en dotter som inte är stor i maten. Hon äter gröt om vi har frukt på. Annars har hon matvägrat i flera veckor. Har ätit lite senaste tre dagarna så det kanske börjar lätta lite. Erbjud lunch varje dag. Ugnsbakad sötpotatis är populärt här. Så det får hon till allt jag lagar, förutom gröt.
Men BVC känner din bebis bättre än oss. Fråga om järnbehovet. Kanske måste du börja ge järndroppar snart? Det har dom koll på! :)

2018-03-25
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader

Ok är det väl så länge han går upp i vikt, men det är ju inte hållbart i längden. Du har säkert provat det mesta, men fortsätt erbjuda honom smakprover, och låt honom sitta med när ni äter. Det är bra att han ser er äta, så han fårstår konceptet. Ett tips är att du gör portioner av gröt, potatismot mm, och istället för vatten kan du prova blanda i den ersättningen han är van vid. Då blir det en relation till smaken.

Risken är annars att han inte vill äta mat alls. Barn är ju gärna lite "lata" och det är ju mycket enklare att suga på nappflaska än att äta riktig mat.

2018-03-25
alienpixie
alienpixie
Barn på 2 år och 6 månader

Om han ökar i vikt tror inte jag det är nåt problem men erbjud olika saker att äta, både i form av pure och bitar.
Man kan ju inte tvinga i nån mat utan bara erbjuda.

2018-03-19
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...