App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Pepticate-eksem/utsl​ag

Har en kille på 7 veckor som fått tillägg med ersättning sista 1,5 veckan. Annars ammar jag och har inte ätit mjölk, ägg, tomater och citrusfrukter sedan v3 då hans mage inte fungerar som den ska. Därför har vi fått mjölkfri ersättning som tillägg till amningen de ggr då amningen inte räcker till (han kan äta i timmar ibland). Men sista veckan har han fått fruktansvärda eksem, det har blivit värre och värre och ögonen, ansiktet är så svullna. Och detta har vandrar ner på överkroppen och armarna. Kan det vara ersättningen? Har nämligen bara adderat den och morötter i min kost. Äter annars havregrynsgröt, kyckling, kött ris och potatis. Bröd utan mjölk och ägg. Vad har ni för erfarenhet av detta? Enligt läkare är den bara mjölkprotein som är bevisar att gå över i bröstmjölken.

2018-03-17
Carolinesvan
Carolinesvan
Barn på 2 år och 2 månader

Nej, inga ullkläder! Bra du sa det, letat efter ulltröja på nätet till grabben men ska låta bli! Vi bytt tvättmedel från neutral till skona och tycker det blev möjligen något bättre men svårt säga... Just idag bättre med utslag efter 2 dagars behandling med antihistamin. Mycket piggare och gladare :-)

2019-01-14
SemlanB
SemlanB

Kom på en sak! Använder ni ullkläder? På liten alltså. Vi gjorde det men en del av utslagen kom från kläderna. Han tål bara bomull 😳

2019-01-13

Hej Carolinesvan!
Tack verkligen! Känns skönt veta att det blir bättre till slut :-) Varit utslagen i halsvirus så såg svar först nu :-)

Jag vill så gärna sluta amma, tror du har rätt i att han kommer må bättre av det.. Nutramigen, var det Nutramigen LGG eller någon annan? Tänkte köpa utan recept och testa i veckan. Ska be om dietist också. Jag har gått ner 20kg sen han kom, de sista 12kg nu bara på någon månad pga kosthållningen... Är nere i min målvikt som jag inte haft på 8 år :-D men hade ju självfallet varit roligt om jag inte helammade liten sötnos. Ätit massor med potatis de två sista sjukdagarna och mått så himla bra själv men liten gosse har sjukt mycket magknip... Jag äter som sagt inget gluten (har celiaki), allergi mot en del livsmedel, inget mjölk, ägg, nu ingen vetestärkelse heller för han får nässelutslag, ingen tomat eller citrus, ingen spenat, ingen kyckling, inga nötter, och listan kan göras längre än... Men stärkt av att jag inte är ensam 🙏!
Kram

2019-01-13
SemlanB
SemlanB

Skönt att kunna ge lite hjälp till någon i början på denna jobbiga resa. Hoppas att ni snart hittar er väg och får veta exakt vad det rör sig om. All styrka åt dig!

2019-01-08

Sök på barn med mjölkproteinallergi och vi som har barn med äggallergi, allergibarn finns också 😊

2019-01-08

Hej semlanb!! Vi provade något som heter nutramigen vilket fungerade. Enda som fungerade. Jag ammande honom tills han va 5 månader, började trappa ner vid 4 mån. Jag åt då inget ägg, mjölk, soja, tomater, vissa frukter och kände att det blev ohållbart för min del. Läkaren på bum sa att han va för liten för att ta prover. Men vi ska göra det nu efter att han fyllt ett år. Vi har provat att ge honom saker med mjölk och ägg i och tyvärr reagerar han på det. Får hoppas det växer bort med tiden. Men mitt tips är att prova nutramigen om det kan hjälpa, och bli det inte bättre så kanske det kan vara värt att sluta amma om det är något din bebis får k sig via din kost :( stort lycka till. Det blev även så mycket bättre då han började äta vanlig mat!!

2019-01-08
Carolinesvan
Carolinesvan

Hej igen!
Tack för bra tips! Fått tid på större ort dock först i slutet på månaden, men tacksam över att ha fått tid överhuvudtaget. Ja Neocate verkar besvärligt... Vår grabb får nog koliksmärtor av den... Varit helt kolikfri de dagar jag endast ammat och fick tillbaka så fort neocate återinsattes... Pepticate har han inte fått på flera månader (är ca 5 mån gammal nu) så svårt blanda in den igen, kommer inte ens ihåg om han tog den så bra heller och kolik har han ju haft konstant även om den är mycket bättre sen han kom över tre månaders ålder 🙏.
Vet inte om man får skicka tips på fb-grupper här men skicka annars gärna till min andra mail: tunasemlan@gmail.com för jag hittar inte när jag söker. Stort tack för all hjälp! Behövde allt pepp och råd! 💖

2019-01-07
SemlanB
SemlanB

Neocate är svår jag blandade med pepticate och minskade blandningen undan för undan. Togs prover men vår allergiläkare är gammal och erfaren. Prover säger aldrig lika mycket som uteslutning och provokationer säger han. Fungerar toppen för oss. Regelbundna träffar med dietist har vart superstöd verkligen! Finns många bra grupper på Facebook också där man kan få tips och råd och kanske hitta någon som har erfarenheter från samma landsting. Lycka till med allt! 💕

2019-01-06

Stort tack för snabbt svar! Ska be om remiss redan imorgon. Jag försöker gå över till Neocate, börjat idag smaksätta med vaniljsocker då den ratas av grabben annars... Fått i honom 90ml som mest ännu, men hoppas hoppas han kan börja ta mer!
Togs några allergiprover på din son när han var liten på allergimott? Bråkade mig till prov på mjölk och ägg för en månad sedan och han har antikroppar mot ägg vilket känns på något sätt skönt att få bekräftat...
Återigen, stort tack för svaret! Känner mig genast lite mer hoppfull :-)

2019-01-06
SemlanB
SemlanB

Be att få remiss från barnavdelning till allergimottagning på större ort. Multiallergiska barn ska inte hanteras av barnavdelning. Min son har varit mycket allergisk och vi flyttades snabbt över från BVC till barnavdelning och därifrån till allergimottagning. Se till att få ha regelbundna träffar med dietist och tyvärr blir det ofta bättre att sluta amma och helt gå över på neocate...

2019-01-06

Hej carolinsvan!
Hur gick det sen? Fick ni någon ersättning som fungerade bättre? Jag har samma problem med min lille gosse - utslag, eksem och svullnad av Pepticate. Testar Neocate utan någon framgång. Undviker mjölk, ägg, citrus, tomat, lax och några livsmedel till (suck) men bröstmjölken räcker inte (ammas varannan timme hela dygnet). Dessutom har eksemen blossst upp igen, kanske av kyckling som någon skrev i forumet. Börjar bli desperat! BVC gör vad de kan, barnkliniken på liten ort är inte så hjälpsamma, att jag är läkare själv verkar dessutom göra allt lite mer jobbigt för sjukvården... Vill ju bara att mitt barn ska må bra! Han växer som han ska men viktkurvan har börjat dala... Tacksam för hjälp!

2019-01-06
SemlanB
SemlanB

Tack för era svar. Vi fick åka in akut igår då utslagen bara blev värre. Barnläkaren sa där att det troligtvis är den har reagerat på. Och nu efter ett dygn utan pepticate och vi smörjt utslagen med locobase repair är det mycket bättre. Äter fortfarande helt ägg- och mjölkfritt +de jag skrev i tidigare inlägg. Men utslagen har lagt sig och har börjar se ut som sig själv igen. Vi får ta detta med BVC om vi ska pröva någon annan ersättning eller hur vi går vidare.

2018-03-18
Carolinesvan
Carolinesvan

Reagerar han så mycket så skulle jag se till att få kontakt med en barnläkare.

Det kan ju vara så att han reagerar på Pepticate. Som jag förstått det så funkar den för de allra flesta mjölkproteinallergiker, men ett fåtal barn behöver en annan variant som är framställd på något helt annat än mjölk.
Hmm, konstigt att läkaren sa det där om att det bara är mjölkprotein som går över i mjölken. Alla andra får ju höra att de ska undvika misstänkta allergener i kosten när barnet utreds för allergi/har konstaterad allergi. Mitt barn storkräks när jag har ätit ägg och ammat honom. Men det är klart, vad som är vetenskapligt bevisat i studier är inte alltid samma sak som vad läkarkåren vet av erfarenhet. Det är väl därför man får lite olika besked.

Mitt barns läkare sa att en del barn som är väldigt allergiska mot ägg även kan reagera på kyckling för att de proteinerna är så lika. Det är visserligen inget nytt i din kost vad jag förstår, men du skulle ju kunna prova att undvika det.

2018-03-17
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Uppenbarligen reagerar han på något, har du varit i kontakt med vården? 1177, bvc eller så? Jag skulle ringa 1177 eller åka in akut för att kolla.

2018-03-17
Yrwen
Yrwen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...