App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Eksem bebis

Min 4,5 månader bebis har fått böjveckseksem. Var och kollade upp det igår. Har har det i princip överallt, ser hemskt ut. Smörjer med Decubal och en kortisonkräm, någon som haft det liknande? Tar set lång tis innan det blir bättre? Nu skriker han i princip alltid, nätterna är katastrof. Innan vakna han ca 1-2 ggr för att äta nu vaknar han nästan varje timme och gnäller och skriker och jag bli knäpp för får inte sova. Kan man hjälpa han mer på något sätt? Eller ska man bara härda ut tills det går över? Så synd om honom

2018-03-16
aangeliika_
aangeliika_
Barn på 2 år och 4 månader

Lider med dig, hemskt att se en sån liten besväras av eksem. Jag tycker också det låter som ett symtom på något annat bakomliggande, en allergi mot nåt. Försök utreda orsaken. Jag led fruktansvärt av eksem som barn. Kom ihåg att kortison tunnar ut huden permanent och kan vara en bra lösning på kort sikt men inte lång sikt. Utred grundorsaken.

2018-04-19
Tuhco
Tuhco

Kolla med bvc vad de säger. Om man ger kortison ska man köra kurer så man får bort det på djupet. De brukar rekommendera två ggr per dag i 5 dagar, därefter en gång per dag i 5 dagar osv. Vår tjej hade eksem, främst i armvecken, visade sig vara äggallergi som växte bort ganska fort och eksemen har inte återvänt. Som sagt prata med bvc så får de kolla.

2018-04-17
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Hejsan. Vi hade samma problem med min lilla tös. Trodde det var matrelaterat. Men vi fick midison som vi smörjde med 1 v morgon och kväll och nube hon helt symtomfri

2018-04-17
Gofiis
Gofiis

Jag har inte ändrat något i min livsstil, dvs vi kör samma blöjor, samma tvättmedel osv. Vissa barn föds väl med detta om jag förstått det rätt? Det är inte bara i ljumskarna utan det började uppe vid halsen sen har det spridit sig till alla sprallade veck, dvs armhåla ljumsken osv. Min pappa lider av eksem, vet inte lm det är ärftligt? Ska till bvc i veckan och ska höra med då om det finns en anledning osv. Det viktigaste nu för mig är att lindra klådan för min bebis. Ja lufta sa dom försöker göra det dock inte lätt på en sån liten när det är under halsen, tack för tips

2018-03-17
aangeliika_
aangeliika_

Vi har alltid använt libero blöjor. Sedan fick vi i present massa pampers blöjor. Vår son fick eksem ganska snabbt. Han är väldigt känslig i huden har vi märkt. Hade svårt att då bort eksemet. Nämnde detta för vår granne som jobbar som BM. Hon sa blanda inotyl+bepanten så fort ni byter blöja. Byt extra ofta. Och låt barnet ligga 5 min morgon och kväll utan blöja (vi passade på att nacka träna och mysa i sängen under dessa 5 min)
Gick över på 2,5v. 👍

2018-03-16
Dch300
Dch300
Gravid i vecka 34

Jag tänker att man vill veta vad eksemen kommer från, annars är det ju bara symptombehandling och problemet blir kvar🤔 Byta blöjor? Något i kosten? Vädra?

2018-03-16
mknl
mknl
Barn på 1 år och 11 månader

Ja jag smörjer med Decubal oh en kortisonsalva som jag fått utskriven. Hoppas de lindrar det snart. Tänkte lm det fanns något annat man kunde göra, ska testa med mjölken också tack!

2018-03-16
aangeliika_
aangeliika_

min grabb har haft de sedan han va 3 månader och han är nu 4 år och eksemen är kvar. smörjer med kortison o mjukgörande.

2018-03-16
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 1 år och 7 månader

Smörj med bröstmjölk om du ammar?:) det funkar jättebra vid såriga rumpor.:) jag använder ju puder men vet man inte ska använda det på bebisar under ett visst antal månader.. prova zinkpasta annars!:) lycka till

2018-03-16
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...