App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Bröstmjölk eller koksalt?

Lillen på 2 veckor tydligen förkyld och hostar, hur ska man hjälpa han med det? Jag sprutade lire bröstmjölk i näsan en gång igår det hjälpte inte så mkt. Ska jag ge fler gånger eller gå över till koksalt? Och hur gör jag med hostan?? :/ vi ska nästa vecka till bvc för 2 veckors kontroll

2018-03-16
batgirl
batgirl
Barn på 2 år

Physiomer från apoteket sköljer näsan ordentligt! Vi använder den till vår 5 veckors bebis och kommer aldrig använda något annat till täppt näsa. Den är super!

2018-03-16
Sandralil
Sandralil

Tänkte snvända den ikväll så stackaren får lite sömn, kan jag suga med sugen och sen ge näsdroppar eller räcker det bara med sugen

2018-03-16
batgirl
batgirl

På BB var min lilla lite tätt och då sprutade bm koksalt med en liten spruta upp i näsan, nu så är hon förkyld och jag använder renäsans, då kommer snorkråkorna ut lätt.

2018-03-16
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Använd inte snorsugen för mycket bara, det resulterar gärna bara i ännu mer snor

2018-03-16
Plumpan
Plumpan

Så kul massa grattis till dej!!;)💕 dom är envisa de små rackarna ibland när dom inte vill komma ut i tid haha x) jag använde dock bröstmjölk för att smörja såriga rumpor o jag kan tänka mej att det funkar på det mesta faktsikt bara aldrig hört det innan:)
Du kan lägga böcker under spjälsängens ben där huvudet är så blir det lite högre utan att han kan kvävas eller något sådant:) men ta stora breda böcker hehe ;) vi la böcker under o det funkade fint fint:)

2018-03-16
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Lowhannah vi har spjälsäng men han sover bredvid mig :// ska pröva lägga honom i spjälsängen o göra så med böcker de om det funkar!

2018-03-16
batgirl
batgirl

Jag ger min 3 månaders bröstmjölk då han varit snorig o det har hjälpt. Jag använder även en sån där revaxör pip ( röd som ser ut som en droppe typ) att droppa ner bröstmjölken o den går även att använda som sug. Jätte bra att bebis får ligga lite högre med huvudet.

2018-03-16
Joannagallardo
Joannagallardo
Barn på 2 år och 3 månader

Jag har också hört att bröstmjölk ska hjälpa vid nästäppa (bara så att du inte tror att du är den enda). Ang natten, sover han i spjälsäng? Isf kan du lägga tjocka böcker under sängbenen vid huvudändan, så gjorde vi när sonen var bebis.

2018-03-16
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Köp physiomer. Finns på apoteket. Är en flaska som sprutar in vatten i näsan. Funkar superbra. Kommer aldrig använda ngt annat till att skölja rent.

2018-03-16
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 2 år och 8 månader

Mrsroos JAAA äntligen haha! Han kom den 3e mars på 4e dagen övertid, är det sant! Min sköterska på bvc har sagt jag kan i princip använda bröstmjölken till allt att det inte fanns någon ”bättre medicin”, näsan, vid öroninflamation och till o med ögon inflamation stt tvätta rent ögat med en tuss och bröstmjölk! Har gjort egen koksalt nu det står o svalnar sen får jag speuta in lite med sprutan hoppas det hjälper, det är värst på natten man hör hur stackaren kämpar för att andas, kan man förresten sätta någon kudde under så han ligger lite högt? Eller han är för liten för det

2018-03-16
batgirl
batgirl

Har aldrig hört talas om bröstmjölk i näsan. Och jag har läst allt jag kan komma över! Däremot är bröstmjölk bra till såren runt bröstvårtan etc. men inte en snorig näsa...

2018-03-16
Hauffman
Hauffman
Barn på 2 år och 6 månader

Jag har använt en ”spruta” som vi fick av barnakuten med koksalt upp i näsan. Hon sa till mig att saltlösningen skulle upp snabbt för att fylla sin funktion. Att droppa var bara onödigt.... så så har vi kört. Hon är 2 i dagsläget så har passerat några förkylningar.

2018-03-16
Hauffman
Hauffman
Barn på 2 år och 6 månader

Fick du din bebis nu?:) aldrig hört man sprutar bröstmjölk i näsan:/ köp dej sådana rännessans kostar 22:- på Willys o ge men vänta några minuter med att amma både innan o efter du gett det då det kan orsaka lite kräkning :)

2018-03-16
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Du kokar alltså inte vattnet först och låter det svallna eller?

2018-03-16
batgirl
batgirl

Läste att man kan använda en bomullstuss ska nog prova först med det

2018-03-16
batgirl
batgirl

Ska också prova det! Har ingen pipett och spruta in med men har kvar en sån liten ”spruta” som vi fick när vi fick ett tag sen från apoteket, tror du det går med den?

2018-03-16
batgirl
batgirl

Jag ger min koksaltlösning när han behöver. Just nu är näsan lite täppt då gjorde egen lösning med 1 dl ljummet vatten och 1 krm salt.

2018-03-16
Melhinda
Melhinda
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...