Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

SNÄLLA! Klä på barnen!

Finns det fler än mig som mår illa och dåligt av att se vuxna som inte klär på barnen? Idag är en av de isigaste dagarna i Stockholms historia. Det blåser sååå iskalla vindar så det känns som vi har -36 grader. Likförbaskat ser man barn utan varken skor eller vantar. Strumplästen var ena och den andra hade sandaler. STRUMPLÄSTEN??!??!!!!! Hur pratar vi med föräldrar så barnen inte får köldskador? Hur gör man? Vi talar uppenbarligen inte samma språk.

2018-03-14
FruMarin
FruMarin
Barn på 3 år och 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-04-05
BekkaS
BekkaS

Hur vet du att de inte hade filt? Min son är precis som mig-väldigt varm. Vi åker endast bil när vi ska handla och då har han strumpbyxor och byxor med body och jacka. De dagar som det har varit väldigt kallt har han haft filt över fötterna MEN denna måste tas bort när vi kommer in på Ica-annars svettas han ihjäl. Filten packar jag undan för att den inte ska trilla ner på skitigt blött golv. Så du vet ju faktiskt inte hur situationen ser ut när de kom eller går ut. Är barnet bart när de är UTE så skulle jag bli orolig

2018-04-05
CarinBorg
CarinBorg
Bebis på 12 månader

Men alltså seriöst?! Är så jävla trött på alla prettoföräldrar där ute! Hoppas ta mig tusan att du sa till föräldrarna och inte bara stod och såg på?! Är du orolig för barnen så gör en anmälan till socialförvaltningen, de är oavsett om du inte vet vilka personerna är skyldiga o ta emot anmälan o så mkt info de kan klämma ur dig och försöka finna personerna!

2018-03-19
millanw
millanw

Alltid gnäll ifrån någon. Man får vara beredd på att människor lägger sig i då man ställer en fråga. Alla är olika men man tycker att de är sunt förnuft som gäller vid kläder, både i värme och i kyla. Om du är så upprörd över barnet med strumporna, (med all rätt) då hoppas jag att du sa till föräldrarna eller vem som nu va med barnet. De är lätt att sitta här och skriva av sig men jag hoppas innerligt att ditt mamma hjärta klappade och du gjorde något av de hela!

2018-03-18
Mars2017
Mars2017

Ärligt....?! Ni som skriver ”mind your own business” ni får mig att må illa. Er finns det för många av. Folk, barn som vuxna, far illa men ni tycker alla ska skita i det?? Den dagen ni själva far illa, så kommer ni möta på individer som er själva. Lycka till med att få hjälp! Sjukt provocerande!!!!! Barn på kanske 3 år i vagnen utan skor, utan tunna bomullsstrumpor från HM är inte för varma i -15 grader. Hur hög IQ måste man ha för att fatta detta?

2018-03-17
FruMarin
FruMarin

Tycker man ser oftare barn med för MYCKET kläder 😂

2018-03-17
Puffpuffpuff
Puffpuffpuff

Förstår tanken, men mind your own business :P

2018-03-16
millanw
millanw

Låter fett kallt du! Men som vissa skriver oxå att man måste se till varje barn vår minsta son svettas som en gris så nu även om det är 5- ute o vi ska fara till tex svärmor (i bil) tar vi bara på han jacka o ett par tossor o sen hans snutte över benen han är ändå asvarm när vi kommer fram likadant om vi är ute tar på han jacka bäddar om han med fleecefilt o sen åkpåsen o så vantar o mössa o han är precis lagom när vi kommer in igen:) men jag håller med dej sandaler vintertid är ingen höjdare:( men som nån annan skrev hur gammalt va barnet?

2018-03-16
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 6 månader

Att ett barn ska behöva frysa är så klart inte okej. Men jag har själv fått kommentarer om att mitt barn inte har vinterkängor på sig. När hon haft strumpor och varma tossor pga. hon inte kunnat gå ännu och suttit i en varm åkpåse. Typ samma sekund som jag lyft ur henne ur vagnen. Ibland kanske folk bara behöver chilla lite? Sluta klanka ner på varandra. Far ett barn illa, så ja! Take action! Men ibland har man inte all fakta och ser bara en sekund av allt som pågår. Kan vara så att en unge sparkat av sig skorna eller vad vet jag?

2018-03-16
Okonkret
Okonkret

FruMarin hur gammalt var barnet som var i strumplästen? satt det i vagn? Det kan ju vara att barnet har för små fötter för bra vinterskor och att föräldrarna har dubbla varma strumpor?

2018-03-16
anjo95
anjo95
Barn på 2 år och 1 månader

Gå fram till barnen och säg något i stil med "Vilka fina strumpor du har, men FRYSER inte du när det är så kallt ute" Så kanske föräldrarna vaknar.

2018-03-16
alienpixie
alienpixie
Bebis på 16 månader

Det måste väl ändå vara upp till föräldrarna hur dom klär barnet så länge det är inom rimliga gränser.
Jag har vänner som kör både overall halsduk kofta och åkpåse när det är -5 grader. Då svettas min bebis ihjäl. Hon har en björnjacka från lindex och vanlig tröja eller body under och en åkpåse. Hade en skjorta under igår och då var hon alldeles för varm när vi kom hem. Jag gör som bvc har sagt: klä henne som dig själv men ta av ett lager om du ska h henne i en åkpåse.

2018-03-16
linnhansson1986
linnhansson1986
Barn på 1 år och 6 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...