App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Ingen sömn, trots trötthet...

Jag har tvillingar på 7 månader, men de är födda för tidigt så egentligen skulle de bara vara 5,5 månad. Sömnen har blivit hemsk för dem, men bara dagtid. Vad jag vet så sover de i stort sätt hela natten. Jag eller min man hör dem i alla fall inte, men har svårt att tro att de sover all den tiden. De somnar mellan kl. 19-20 och sen är ena klarvaken från 04.30-5, medan den andra sover jättebra. Det stora problemet är dagarna. Redan när de vaknar på morgonen upplever jag att dem ännu är trötta, men vill inte somna om. Rätt så snart gäspar de och gnuggar i ögonen. Sen håller det på såhär. När jag ska söva på dagen tar det olika lång tid att göra det, men oftast sover de bara 30 minuter och har sen svårt att somna om. Från att de vaknar tills de behöver sova igen är det bara 1-1,5 timme, max två! Varför sover de så oroligt? Är det bara en utvecklingsfas? Försöker ha så mörkt som möjligt i rummet och har provat både svalt och varmare, men inget går. Även om nätterna fungerar bra så är det jättejobbigt att ha två övertrötta barn redan vid 9-tiden på morgonen... Just nu känns det som jag mest kämpar mot klockan när det gäller att hinna med andra saker, som att öva på att äta gröt och liknande, men det är dem antingen för trötta eller hungriga för att orka. Någon som känner igen sig?

2018-03-13
Hene85
Hene85
Barn på 2 år och 5 månader

Känner igen det fast jag har bara haft en åt gången. Min tjej sov bara vid bröstet och korta stunder dagtid. Vid 10 månader sov hon natten 20-08 men endast en gång på dagen för två gånger gick bara inte, det blev helt fel för henne. Har väl egentligen inget tips, kan bero på utvecklingsfas, tänder, tillväxtfas. Det bästa man kan göra är ju att ge mat då de vaknar, stimulera och göra aktivitet sedan mat igen och sova. Gäller ju att se trötthetstecknen och söva i tid, skitsvårt. Gissar att det är ännu svårare med två i samma ålder. Men de ändrar sömnrutinerna ofta och vissa bebisar sover mindre trots att de är trötta. Men det blir bättre!

2018-03-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Känner igen mig , min dotter är jätte sover att få sova längre stund på dagtid. Sover max 30-40 min och endast vid bröstet. Ibland har jag tur att hon sover lite längre när jag gått en promenad på först en timme så kanske hon sover lite till sen. Hon sover dock jätte bra i bilen så de händer att hon får åka med till stallet för att få sova en lite längre stund. Även om hon är mycket vaknare än tidigare så upplever jag att hon är övertrött ibland och borde sova mer men de är svårt :/

2018-03-13
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 18
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...