App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sova, spädbarn

Hej, min lilla flicka är en vecka gammal och jag undrar om vad andra har fått för information kring sömn! På BB ville barnmorskorna att jag skulle mata henne var 3.e timme o skulle hon ligga o sova skulle man väcka henne. Men många i min omgivning säger att detta är helt fel att man inte ska väcka barnet när de sover för att mata? Någon med info/tips? För o nackdelar?

2018-03-12
Mariaecho7mars
Mariaecho7mars
Bebis på 2 månader

Vi fick oxå väcka vår tjej (2veckor gammal) var tredje timma då hon föddes och vägde under 3kg samt var tagen vid födseln. Fick dock en förklaring till varför vi skulle mata var tredje timma och sen på Bvc när hon gått upp i vikt och hamnat över 3kg så fick vi utökat så att de får gå 4h på dagen och 6h på natten. Så kolla med dom på Bvc när du ska dit nästa gång :)

2018-03-22
Faellans
Faellans

Fråga det när du träffar bvc eller om du har återbesökstid på sjukhuset. Då väger de barnet och kan komma med råd utifrån vad just ditt barn behöver.

Med mitt andra barn sa de efter en vecka att det räckte om jag väckte var fjärde timma och vid nästa besök sa de att jag skulle väcka honom om han sov mer än 5-6 timmar i sträck (vilket han ändå inte gjorde.) Första barnet fortsatte jag att väcka var tredje eller om det var var fjärde timma ganska länge för bvc informerade mig inte om att det inte behövdes längre och jag fattade inte att jag själv kunde tagit upp frågan med bvc. Känns lite onödigt så här i efterhand för han gick upp i vikt hur bra som helst och hade nog gjort det ändå.

2018-03-14
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Vi fick också höra något liknande på BB de första dygnen. Då var det som jag förstår det för att amningen skulle komma igång och de skulle se att det funkade innan vi åkte hem (och barnet hade vid något tillfälle inte ätit på typ åtta timmar). Vi slutade med det när vi kom hem från BB, och efter det hände det bara att jag väckte barnet ett par gånger för att det kändes som att mina bröst skulle sprängas av all mjölk :D.

Men, som sagt, så länge de går upp i vikt som de ska så kan de reglera det där själv.

2018-03-13
Vega
Vega

Nyfödda går alltid ner lite efter födseln. Så du behöver inte oroa dig över just de i dagsläget. Dom sa samma till oss då vi låg på BB. Men vi väckte aldrig. Sov hen så fick den göra de. Och sen äta. Och de fungerade utmärkt. Hur sover ert barn på nätterna? Jag anser att mår barnet bra och går upp i vikt, sover på nätterna, varför då väcka upp. Är allt ok och bebisen sover, ta till vara på de isf.

2018-03-13
Mars2017
Mars2017

Hon gick ner 200 gram efter första invägningen men sen ökade hon i vikt igen så det går uppåt. Men då känns det nog tryggare med att fortsätta väcka. Tack :)

2018-03-12
Mariaecho7mars
Mariaecho7mars

Beror på som tidigare skrev. Dock tänker jag att ditt barn är endast 1vecka gammal o man vet inte exakt nu om det går upp bra i vikt osv eg...så skulle nog vänta ut några veckor till o väcka var 3e timme...men behövs ju inte sen när man ser att vikt o allt går bra 😊

2018-03-12
Lily1988
Lily1988

Det beror på barnet. Vår son föddes sjuk och hade svårt att gå upp i vikt så vi var tvungna att väcka honom för att mata. När bvc såg att han gick upp som han skulle så fick han reglera mattiderna själv.

2018-03-12
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...