App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Preventivmedel

Nu är det dags att börja med preventivmedel igen känner vi. Men vad ska jag välja? Tycker det känns obehagligt med spiral, någon som har det? Har tidigare använt nuvaring, men kan ej ha det längre då jag har för högt BMI. Ge mig gärna tips för vad du använder, fördelar och nackdelar!

2018-03-12
SanUno
SanUno
Barn på 3 år och 1 månader

Såg nu att det var en gammal tråd.

2018-07-31
Mammmaw08
Mammmaw08

Har kopparspiral bra att slippa tänka på och inga hormoner. Gör ont att sätta in men känns ej att plocka bort. Längre och mer mens. Vinsten är att vi inte behöver tänka på preventivmedel på 5 år (går att plocka ut före om man vill).

2018-07-31
Mammmaw08
Mammmaw08

Jag rekommenderar p-spruta, lika säker som sterilisering, man tar det i skinkan hos distriktssköterskan var tredje månad, slipper blödningar helt och humörsvängningar och det bästa är att det inte sker någon ägglossning heller, heter Depp-provera. Inte många som känner till den tyvärr. Den är snäll mot kroppen och har minimalt med biverkningar.

2018-07-31
flingan32
flingan32

Jag har spiral, jaydess, ska vara en ny sensation enligt min bm men jag vet inte om den har varit fantastisk direkt. Blödde i en månad i sträck efter insättande, hade massa mellanblödningar och jättekonstig ond mensvärk första året, år två fick jag ingen mensvärk men humöret var under all kritik ena stunden var jag en riktig knäckehäxa och i nästa förbannad, kunde också vakna med depression på mornarna och ville bara bli lämnad ifred, klarade inte av kontakt med någon alls speciellt inte mina barn. Fick också sjukt ont vid ägglossning. Är inne på tredje och sista året med spiralen och känner inte alls att jag vill sätta in en ny efter den här perioden med massor av biverkningar. Blir nog inget preventivmedel alls för min del efter det här förutom appen om det inte helt plötsligt skulle komma ett preventivmedel för män - då får maken ta det lika länge som jag fått stå ut med att prova, testa, byta, må skit och få biverkningar!

2018-05-09
Plumpan
Plumpan

Jag använder natural cycles. Och det fungerar bra för mig. Har lärt känna min kropp betydligt bättre under den tid jag använt det :)
Är du sugen på att prova har jag en rabattkod så får du 30% på ett års användning samt en termometer :)

https://www.naturalcycles.com/sv/signup/secret?code=referralid30&referral=125bc7862e6747dc8c2d69fa54cd5794

2018-05-07
Nlager
Nlager
Barn på 1 år och 7 månader

Jag satte in en mirena och blödde nästan hela tiden i 6 månader sedan slutade jag blöda helt. Obehaglig att sätta i men absolut värt det hållit på med minipiller innan och det är inte att rekommendera det är mkt bekvämare med mirena!:)

2018-03-12
MorTillTheo
MorTillTheo

Jag hade kopparspiral i 4 år när jag kom in på 5 året hade den åkt in för långt så då fick jag plocka ut den för fick magsmärtor:/
Sen som sagt lite obehagligt att sätta in den men det gjorde ju inte svinont o det går sjukt fort:) sen har man lite ont i magen som mensvärk 2 dagar efter sen märker man inte den:)

2018-03-12
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 5 månader

har haft spiral innan jag fick barn och efter. bästa jag testat. man sätter in den och sen känner man den inte haft någon enstaka blödning annars ingenting. absolut billigast eftersom den kan sitta upp till 5 år,👌(mirena hormonspirl) skönt att slippa tänka på det

2018-03-12
Idussen
Idussen

Jag hade hormonspiral (Mirena) innan jag blev gravid. Bästa preventivmedlet jag haft och jag har provat mååånga sorter..

2018-03-12
MammaKotte
MammaKotte

Jag satt i spiral för 3 månader sen , haft en lite mens, mår mycket bättre än vad jag gjorde med minipiller tror jag. Nackdelen tycker jag är att de var lite obehagligt att sätta dit den.

2018-03-12
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Bebis på 1 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...