App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Vad svarar ni när folk frågar..

Vi har en ettåring hemma och vill väldigt gärna utöka vår familj. Vi har haft väldigt svårt att få barn tidigare med missfall, utomkveds och sånt i ryggsäcken. Och nu till frågan - vad svarar ni till vänner och bekanta som börjat fråga om och när vår dotter ska få ett syskon? Hur svarar man på ett vänligt men bestämt sätt? Vill inte gärna vara otrevlig men blir lite ledsen varje gång frågan dyker upp

2018-03-10
Okonkret
Okonkret
Bebis på 10 månader

De är väl bara att svara att de får vi se. Just nu har vår lilla och sen får vi se. Folk ställer alltid frågan efter ca 1 år om de inte ska bli ett syskon. Och dom som känner er vet väl vad ni gott igenom och bör kanske vara lite försiktig med just den frågan. Annars tycker jag de bara är att säga vi får se när de blir.

2018-03-12
Mars2017
Mars2017

Hej förstår precis hur det känns. Folk har frågat i flera år om barn nu när jag äntligen är gravid tycker jag nog att det räcker med ett. Jag förstår att du vill ha fler. Men funkar kanske säga att jag vill men vi får se. Tveka inte att be sjukvården om hjälp om.det kår trögt. Ja fick hjälp och lyckades på.4 försöket.

2018-03-12
Vårbebe
Vårbebe
Barn på 1 år och 6 månader

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-03-12
Vårbebe
Vårbebe
Barn på 1 år och 6 månader

Jag tror inte folk tänker riktigt innan de frågar. De är inte ute efter att såra men visst kan det vara jobbigt och kännas lite ”nyfiken i en strut” Jag är väldigt öppen av mig och säger nog bara: den som lever får se🙃men vi jobbar på det haha

2018-03-11
8kee6
8kee6

Mitt standar svar genom åren har varit att ”sådana saker frågar man inte om”

2018-03-11
Silverhuldra
Silverhuldra

Jag brukade svara ”vi får se, någon gång i framtiden kanske! Just nu njuter vi av det här barnet!”

2018-03-10
SannyLala91
SannyLala91
Bebis på 17 månader

Vi svarade oftast att ’barn är ingen beställningsvara’

2018-03-10
solskensmamman
solskensmamman

Fullt förståeligt. Barnpsykologer säger väl dessutom att 3-4 år mellan barnen är det bästa. Vår son kommer vara två år och nio månader när syskonet kommer och jag tycker att DET är tätt 🙈

2018-03-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Absolut! Tyvärr är inte alla lika klipska. Själv hade jag aldrig ställt en sådan fråga till en annan människa. Eftersom man inte har en aning om vad den gått/går igenom eller ens vill i sitt liv. Just nu är vi så väldigt tacksamma för vår ettåring och har väl precis "landat" i det.. och en liten önskan om ett syskon har uppkommit. Men vi har verkligen inte bråttom. Så varför måste andra ha det? Och tjata? Och säga att "De har mer glädje av varandra om de är nära i åldern". Blir både förbannad och ledsen!

2018-03-10
Okonkret
Okonkret

Jag tycker det är så jävla fräckt att fråga sånt. Man kanske inte VILL få fler barn! Man kanske inte KAN få fler barn! Jag kan också bli nyfiken men då frågar jag (när ämnet ändå är uppe) ’vill ni ha fler?’, aldrig att jag utgår ifrån att någon SKA ha fler.

2018-03-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader

Varför inte vara otrevlig? Antingen säger du ’det blir när det blir’ (så svarade jag oftast) eller ’det har inte du med att göra’ (för det HAR ingen annan med att göra).

2018-03-10
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...