App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Sluta med nappflaska på nätterna

Hej! Vår son på 20 månader har sin nappflaska som snuttis på nätterna. Han vill ha vatten säkert 5-8 ggr per natt & detta gör att vi får byta flera blöjor under nätterna. Detta gör ju även att han sover dåligt och är trött under dagarna. Vi vill ta bort detta beteende för det kan inte vara bra att dricka så mycket vatten för en sådan liten kropp + att han behöver mer sömn. Vi har förberett honom på att bebisarna behöver hans nappflaskor snart. Enda gången han vill ha flaskan är när han sitter i sängen, är trött, vid insomning & under nätterna. På dagarna går det bra, då dricker han ur sin egna sportflaska eller mugg. Vi försökte en natt att ta bort flaskan & ge han i glas istället men det blev ett himla liv, han blev såååå arg, skrek & sparkades. Vad ska vi göra? Ska vi ta bort vattnet helt & bara hålla ut till han inser att han inte behöver flaskan för att somna om?

2018-03-09
Emma_br
Emma_br
Bebis på 16 månader

Vi hade samma sak med vår son, men vi bestämde oss för att det fick vara skitjobbigt i några nätter. När han vaknade och skrek så gick vi in, visade att vi var där, tröstade utan att ta upp honom, gick sen ut. Ofta skrek han ju när vi gick ut igen, då väntade vi en liten stund men gick in igen och upprepade samma procedur. Blev jättebra till slut och han vande sig, kändes till och med mycket tryggare efteråt när han kunde somna om själv utan flaska eller oss. Hoppas det gått/går bra för er!

2018-07-15
Grodanmalin
Grodanmalin
Gravid i vecka 39

Är ju som med napp!:) ta den o sen 2 nätter så är det lugnt:) ett barns sugbehov försvinner vid 9 månader:)

2018-03-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Bara att ta bort flaskan på natten. Är han verkligen törstig kan han ju dricka ur ett glas. Ta ett par jobbiga nätter, sen försvinner behovet :)

2018-03-09
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...