App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjuk livmodertapp v 34

Har sedan v 26 haft problem med mycket onda sammandragningar och endel blödningar. Tappen har varit påverkad några gånger men har alltid återhämtat sig lite och varit ca 3- 3,5 cm efter bricanyl och vila. I veckan upptäcktes att tappen är ca 2 - 2,5 cm, i kortaste laget som läkaren sa. Jag har inte öppnat mig och tappen är bakåt. Inget om att den är hård som de alltid annars brukar nämna att den varit. Igår så läste jag min journal från ett gynbesök för 1,5 veckor sedan, då de kollade på mina cellförändringar, där står det att min cervix (tappen) är mjuk men sluten. Vad innebär det att det har mjuknat? Har den mognat då? Kan förlossningen vara nära? Är i v 33+3 idag, vet att de ej stoppar förlossning när man gått 34 fulla veckor, det sa läkaren häromdagen så jag är inte orolig direkt. :)

2018-03-08
Carolinath
Carolinath
Gravid i vecka 37

Ja gör det om i fall att ;) jag hade ingen väska packad då när mina värkar körde igång haha så tänk o försöka packa med värkar haha :)

2018-03-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Så fint att höra att han mådde bra, att han va lite stor var ju kanske bara positivt :D Ja, jag tänkte jag ska packa väskan idag så man är redo ifall att :)

2018-03-09
Carolinath
Carolinath
Gravid i vecka 37

Antog det kan vara så, man är ju bara liten nyfiken :)

2018-03-09
Carolinath
Carolinath
Gravid i vecka 37

Att din livmodertapp är mjuk behöver inte betyda någonting. Min tapp blev mjuk i vecka 28 och jag hade mycket sammandragningar. De pratades då om förtidsbörd och jag blev sjukskriven för att bebis inte skulle bli för tidigt född. Men sedan gick jag hemma med mjuk och förkortad tapp till 10 dagar efter BF.

2018-03-09
Okonkret
Okonkret

Hej kan tyvärr inte svara för din tapp men jag födde min första son i v 34 och det gick bra:) han va visserligen rätt stor vägde 3000 gram och vi låg på neonatal i 1.5 vecka så sondades han en månad o sen ammade han som vanligt :) så det kommer nog gå bra:) dom får ju sola lite med :) hehe men se till att ha din väska packad o en del ombyten:) om nu bebis vill titta ut i v 34:)

2018-03-09
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...