App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Svärmor..

Vi fick på rul veta att det låg en flicka i magen som sedan vid födsel visade sig vara pojke. Detta resulterade i namntorska. Efter ett par dagar bestämde sig jag och sambon för Nathaniel. Svärmor frågar då om vi inte kan byta namn till nått annat för det är så svårt att uttala. Hon säger också att det är ett väldigt konstigt namn som hon aldrig hört talas om och frågar min sambo om han verkligen tycker att det är ett bra namn. Det var hans förslag.. så frågan är, är Nathaniel ett konstigt och svår uttalat namn?

2018-03-07
madde1992
madde1992

Ta det namn ni är överens om och tycker om!

Flera släktingar var emot det namn vi valde för vårt barn (låter hårt, låter som en gubbe, negativt med enstavigt etc). Tog en vecka sedan var samma personer positiva till namnet. Ibland måste man få vänja sig lite vid ett namn bara.

2018-10-23
Joset
Joset
Barn på 2 år och 4 månader

Det är ett fint namn! Det va ett av namnförslaget som jag hade om jag förmodan skulle fått en pojke😊 men som vi trodde kom en liten tös och hon heter Alivia och det är samma sak där (fast inte av svärmor) utan många andra att det är såå annorlunda och konstigt o svårt att säga. Vad tycker ni andra här?

2018-10-23
Angelicajohansson
Angelicajohansson

Strunta i vad svärmor säger! Mor och far föräldrar har ingen talan när det kommer till namn tycker jag, otroligt irriterande 🤐 Min mammas svärmor hade samma problem när min syster föddes och det tog lång tid för henne att acceptera och uttala hennes namn (Mirabelle) men det fick hon ju bara lov att lära sig 😅 Tycker att Nathaniel är ett jättefint namn 👍

2018-10-23
Sabinish1
Sabinish1

Ja jag förstår inte att föräldrar skulle kunna ha något att säga till om.. kör på det som ni vill ha och det är ni som bestämmer. Har själv väldigt styrande mor som har försökt att lägga sig i hur vi uppfostrar barnen osv.. att set finns folk som ändå låter familjen bestämma .. har grannar som ändrade sitt namnval till sina barn bara för att släktingarna tyckte saker och ting. Man måste stå på sig.

2018-07-22
flingan32
flingan32
Bebis på 5 månader

Nataniel är jättefint. Det är ett namn som börjar bli vanligare så svärmor får gott anpassa sig. Det är inte svårare att uttala än Daniel eller Mikael.

2018-03-16
alienpixie
alienpixie

Namnet är unikt och speciellt.
Precis som ert barn kommer vara 💖
Gå på er EGEN känsla.

2018-03-16
Penny92
Penny92

Haha måste tillägga en sak här min stora pojke heter Dylan o folk har svårt att uttala det o det är 5 bokstäver vi uttalar det "dyllan" några uttalar det diiilan Dillan dyyyylan haha återigen strunta i va hon säger namnet är kanonfint!😍

2018-03-07
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 11 månader

Det är ett super fint namn... Inte ska ni behöva ändra namn för det.. Som någon annan skrev så kanske hon borde ha nån smeknamn till honom istället :) Kommer alltid finnas nån som inte kommer riktigt kunna uttala det. Vi har en lite annorlunda namn på vår dotter och jag får jämt förklara och repetera mig fast än jag tycker den är super lätt..
Och grattis till lillen, vilken överraskning och chock det måste a varit :)

2018-03-07
Naty_C
Naty_C
Bebis på 12 månader

Go for it :) Min kompis har en son med samma namn. Jätte fint! Har din svärmor svårt för uttalet så kanske de kommer ett smeknamn som är lättare. De är ni som bestämmer och inte hon.

2018-03-07
Mars2017
Mars2017

Säger som tidigare sagts här, hon får väl ge honom ett smeknamn om hon tycker det är svårt att uttala.

Det finns ju mycket konstigare och svårare namn att uttala. Tycker det var ett fint namn ni valt.

Kan ju bara säga så att om vi valt att kalla vår pojke för Joakim så hade min svärfar inte kunnat uttala det.

2018-03-07
ma78
ma78

Vilket otroligt vackert namn!😍 äh skit i va hon säger som andra skrivit ert barn ert beslut!:)

2018-03-07
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 11 månader

Det är ett jättefint namn! Hon har inget att säga till om. Det är erat barn, ni är föräldrar och det är ni som ska känna er nöjda och bekväma med namnet. Jättekonstigt att hon ens ber er ändra det för att hon har svårt att uttala, hon får väl komma på ett smeknamn.

2018-03-07
Mammatillpojke
Mammatillpojke

Nej, det är inget fel på det namnet :)

2018-03-07
wicktoriathorell
wicktoriathorell
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...