Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Svärmor..

Vi fick på rul veta att det låg en flicka i magen som sedan vid födsel visade sig vara pojke. Detta resulterade i namntorska. Efter ett par dagar bestämde sig jag och sambon för Nathaniel. Svärmor frågar då om vi inte kan byta namn till nått annat för det är så svårt att uttala. Hon säger också att det är ett väldigt konstigt namn som hon aldrig hört talas om och frågar min sambo om han verkligen tycker att det är ett bra namn. Det var hans förslag.. så frågan är, är Nathaniel ett konstigt och svår uttalat namn?

2018-03-07
madde1992
madde1992
Bebis på 7 månader

Ja jag förstår inte att föräldrar skulle kunna ha något att säga till om.. kör på det som ni vill ha och det är ni som bestämmer. Har själv väldigt styrande mor som har försökt att lägga sig i hur vi uppfostrar barnen osv.. att set finns folk som ändå låter familjen bestämma .. har grannar som ändrade sitt namnval till sina barn bara för att släktingarna tyckte saker och ting. Man måste stå på sig.

2018-07-22
flingan32
flingan32

Nataniel är jättefint. Det är ett namn som börjar bli vanligare så svärmor får gott anpassa sig. Det är inte svårare att uttala än Daniel eller Mikael.

2018-03-16
alienpixie
alienpixie
Bebis på 13 månader

Namnet är unikt och speciellt.
Precis som ert barn kommer vara 💖
Gå på er EGEN känsla.

2018-03-16
Penny92
Penny92
Gravid i vecka 40

Haha måste tillägga en sak här min stora pojke heter Dylan o folk har svårt att uttala det o det är 5 bokstäver vi uttalar det "dyllan" några uttalar det diiilan Dillan dyyyylan haha återigen strunta i va hon säger namnet är kanonfint!😍

2018-03-07
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 3 månader

Det är ett super fint namn... Inte ska ni behöva ändra namn för det.. Som någon annan skrev så kanske hon borde ha nån smeknamn till honom istället :) Kommer alltid finnas nån som inte kommer riktigt kunna uttala det. Vi har en lite annorlunda namn på vår dotter och jag får jämt förklara och repetera mig fast än jag tycker den är super lätt..
Och grattis till lillen, vilken överraskning och chock det måste a varit :)

2018-03-07
Naty_C
Naty_C

Go for it :) Min kompis har en son med samma namn. Jätte fint! Har din svärmor svårt för uttalet så kanske de kommer ett smeknamn som är lättare. De är ni som bestämmer och inte hon.

2018-03-07
Mars2017
Mars2017

Säger som tidigare sagts här, hon får väl ge honom ett smeknamn om hon tycker det är svårt att uttala.

Det finns ju mycket konstigare och svårare namn att uttala. Tycker det var ett fint namn ni valt.

Kan ju bara säga så att om vi valt att kalla vår pojke för Joakim så hade min svärfar inte kunnat uttala det.

2018-03-07
ma78
ma78
Bebis på 10 månader

Vilket otroligt vackert namn!😍 äh skit i va hon säger som andra skrivit ert barn ert beslut!:)

2018-03-07
MrsRoos
MrsRoos
Bebis på 3 månader

Hon verkar ha lite svårt att förstå att hennes ord kan göra ont och kanske i detta fall inte har någon som helst beydelse just nu.
Vi fick uppleva liknande reaktion av mina sydeuropeiska släktingar som tyckte vi valt ett flicknamn till vår kille. Vi valde att inte kommentera det överhuvudtaget, att bara konstatera ”-pojken heter så här, namnet kommer från..bla bla” och idag är det accepterat.
Namnet ni valt är superfint och lite eget, men verkligen vackert. Jag var själv inne på liknande, Nathan,Naftali, Nathanael osv.
Din svärmor får finna sig.

2018-03-07
Becaliten
Becaliten
Bebis på 15 månader

Det är ett jättefint namn! Hon har inget att säga till om. Det är erat barn, ni är föräldrar och det är ni som ska känna er nöjda och bekväma med namnet. Jättekonstigt att hon ens ber er ändra det för att hon har svårt att uttala, hon får väl komma på ett smeknamn.

2018-03-07
Mammatillpojke
Mammatillpojke
Barn på 1 år och 8 månader

Nej, det är inget fel på det namnet :)

2018-03-07
wicktoriathorell
wicktoriathorell
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...