App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Mjölkallergi och troligtvis även ägg

Hej alla! Jag har en liten pojk på 7 veckor snart som helammar och har visat sig vara mjölkallergisk och verkar även vara allergisk mot ägg. Han reagerar med ont i magen, mycket gas, diarré (kommer lite bajs nästan hela tiden) och prickar/utslag. Jag har sökt barnmottagningen men tyckte de nonchalerade det hela och BVC har inte gett något större stöd. Min familj bor inte här och är ärligt talat inte säker på att de tar mig på allvar heller. Vi harinte bott här jättelänge så vi har inget direkt socialt nätverk. Finns det andra här med liknande besvär med allergiskt barn? Skulle vara trevligt att ha någon att prata med som känner igen sig och kunna stötta varandra i tuffa tider. Dessutom är det ju en stor omställning med mat där man kan behöva lite tips och stöttningibland.

2018-03-05
Schwap
Schwap
Bebis på 8 månader

Jag känner en som har mjölkallergi som aldrig växte bort tyvärr men jag fick lära mig att något E-nummer i maten är mjölk. Det fanns tex i en påläggsskinka så se till att få all viktig information av läkare och dietister.

2018-04-23
ojojojsan
ojojojsan

Min son på 9 veckor får nässelutslag av ersättning och bröstmjölk. Bvc har skickat in en remiss till en läkare men nu väntar vi på att få komma in och göra undersökningar.. Vi ger Alfred som min son heter Althera men vi testade nan för bvc ville att vi skulle bara testa igen om han fick utslag. Det slutade med att ambulansen fick komma hem till oss.😔😢

2018-04-19
Johanna__bebis
Johanna__bebis
Barn på 2 år och 1 månader

Hej igen, ber om ursäkt för min tidigare kommentar, lät så tidigt för allergi och normala bebisbesvär de beskrev! Vår tjej reagerade nästan med anafylaktisk chock mot ägg, skitjobbigt var det, men ägg är ganska lätt att undvika då de är så små. Vi fick sedan testa då hon var 1,5 år och då hade det vuxit bort. Hoppas du nu får bra hjälp från bvc och barnmottagningen. Det finns grupper på Facebook om allergi och tips.

2018-03-13
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Och just det. Mjölkprotein finns kvar inkorporera och bröstmjölken i två veckor. Så äter jag något med mjölk idag får han symtom i två veckor.

2018-03-13
Schwap
Schwap

Det kändes mer som att läkarens uppdrag var att lugna en hysterisk förälder än att ta mig på allvar. Det gör mig arg att känna sig så nonchalerad. Som tur är känner jag en barnsjuksköterska som själv har ett barn med mjölkallergi så där har jag fått mer hjälp än av BVC-sköterskan, BVC-läkaren och en läkare på barnmottagningen tillsammans.

Att ställa om kosten är inte ett problem men det är svårt i början. Nu börjar vi lomma in i det ordentligt och resultatet har ju blivit att vi äter bättre i hela familjen! Så det känns ju mycket bra! Det finns bra alternativ på tex espressohouse om man vill gånpå stan och fika så det är ju inte uteslutet. Det svåraste är att jag alltid älskat att baka men det baseras mycket på ägg och mjölkprodukter. Så där är nog störst omställning för mig...

2018-03-13
Schwap
Schwap

Vad menade läkaren när han sa att det var så ovanligt? Mjölk- och äggallergi är ju de vanligaste allergierna när de är så små! Jag förstår att du kände dig nonchalerad.

Jag har en treåring vars äggallergi nästan har växt bort och en 8-månaders med konstaterad mjölkallergi och misstänkt äggallergi.

Ägg är betydligt lättare att undvika tycker jag, men mjölkallergi kan ju växa bort ganska snabbt om man har tur.

Ja visst är det trisst att behöva begränsa sin kost så mycket när man ammar (i synnerhet eftersom kafébesök och luncher sätter guldkant på föräldraledigheten 😊) Jag brukar tänka att det bara är en begränsad tid och en tid som jag kan använda som en läroperiod för mig, en period då jag kan lära mig använda nya produker och recept så att jag lär mig att laga god mat tills det är dags för mitt barn att äta lite mer riktig mat. Och att jag och min sambo lär oss att ra till vana att läsa innehåll på allt och lär oss vilka produkter som är ok och vilka som inte är det (även om man ju alltid måste läsa) Skulle man råka missa någon gång så länge man ammar, så är det ju inte lika illa som om man skulle ge det direkt till barnet.

2018-03-11
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Tack för era svar! Vi har nu fått konstaterat att han är allergisk mot ägg också! Det är stor omställning att utesluta både ägg och mjölk (speciellt sen vi har egna höns...) men vad gör man inte för sina barn. Imorn ska jag till nästa besök på bhc och ska be att få komma till en dietist. Jag träffade en barnläkare strax innan jag skrev mitt första inlägg och kände mig mest nonchalerad. ”Jaja, barn kan ha ont i magen. Det är bara att härda ut.” Ungefär. Trots att jag sa atthan verkade reagera på ägg också. Det är så ovanligt fick jag som svar. Hoppas på bättre stöd nu framöver när. I har konstaterat att det är allergi MIT både mjölk och ägg!

Det behöver inte vara någon i exakt samma fas som kan stötta utan det viktigaste är ju att det är något med liknande problem

2018-03-11
Schwap
Schwap

Vad gäller majonnäsen, läste du innehållsförteckningen? Vissa kan innehålla spår av mjölk och det kanske räcker för att han ska reagera. Mitt första tips är att läsa innehållsförteckning på ALLT oavsett om man tror att det innehåller mjölk eller inte, de stoppar in det i de konstigaste sakerna!

2018-03-06
Yrwen
Yrwen

Ja det är skönt och få stöttning, förstår om du kanske hellre pratar med någon som är inne i samma fas som du just nu men jag kan gärna svara på frågor och stötta i och med jag gått igenom det :) det är en sön stor omväxling om man själv inte har någon allergi och helt plötsligt läsa på att allt man ska äta och lära sig.

2018-03-06
APernhult
APernhult
Gravid i vecka 29

Jag kan förtydliga att det är en konstaterad mjölkallergi där han får jätteont i magen och besvär om jag får i mig någon mjölkprodukt. Han har inte alls samma besvär på mjölkfritt kost utan är en nöjd om än gasig kille. Ägg är inge konstaterat men han reagerade på bara liten mängd majonäs och fick ont i magen och utslag. Jag skrev inte ut så mycket om det då mitt syfte med inlägget inte var hjälp med diagnos utan att vi skulle kunna stötta varandra som har små med allergi. En del är sånt man får hjälp av på BVC och en del är mer vardagsproblem som man kan tipsa och hjälpa varandra med tänkte jag.

Skönt att höra att båda allergierna vuxit bort redan vid 14 månader!

2018-03-06
Schwap
Schwap

Min dotter hade samma och det berodde ej på allergi utan på att jag hade mycket mjölk och stark utdrivningsreflex. De har ju lös avföring, diarre då de helammas, och de bajsar ofta efter de ätit, helt normalt skulle jag säga. Se till att taget om bröstet är bra så inte luft sväljs och rapa vid behov. Min tjej var kraftigt allergisk mot ägg då hon var 8 mån och åt det, men gick bra att hon fick det i bröstmjölken, så lite som går över dit av det mat äter. Spädbarnsmassagen är bra mot magknip, tar några veckor innan den funkar. Men prata igen med bvc, men allergi kan det ju alltid vara men symtomen låter normalt på liten bebis

2018-03-06
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Hej! Min dotter har också varit allergisk mot mjölk och ägg, det är tufft och ändra om sin kost mycket när man ammar. Nu fick jag bra hjälp från bvc och remiss till barnläkare. Men oftast visar inte allergitesten positivt när de är såhär små :/ min dotter är idag 14 månader och äntligen har allergierna växt bort!

2018-03-05
APernhult
APernhult
Gravid i vecka 29
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...