App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Räkna risken?

Hur räknar dom egentligen risken på KUB? Fattar inte Fick ett resultat på 1:9.. nånting, vilket inte var bra var tvungen att göra moderkaksprov då nackspalten var på 5mm..

2018-03-04
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 7 månader

Butterfly7: KUB visar inte ett resultat, utan en sannolikhet. Det behöver sedan följas upp med NIPT, moderkaksprov eller fostervattensprov. Och får man ett resultat på NIPT som visar på avvikelse så behöver man ändå gå vidare med moderkaksprov eller fostervattensprov för att bekräfta det.

Sandrarii: Förutom nackspalten räknar de in mammans ålder och halten av två äggviteämnen (därav blodprovet på den gravida). Jag har haft tvärtom från dig i båda mina graviditeter, har hamnat på hög risk men inte p.g.a. nackspaltens bredd. BM har båda gångerna uttryckt förvåning när de räknat ihop faktorerna och hamnat på hög risk, just för att nackspalten sett normal ut. Ingen av gångerna har fostervattensprov/NIPT sedan visat på avvikelse.

2018-03-07
Vega
Vega

Hej!
Jag gjorde moderkaksprov + blodprov som inte visade några avvikelser, väntar nu svar från det andra testet som visar andra sjukdomar, men det testet skulle ta 1 vecka till

2018-03-07
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...