App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Förlossningsdepressi​on

Någon annan här som lider av förlossningsdepression? Hur klarar ni av vardagen?

2018-03-03
AnnJosephine
AnnJosephine
Bebis på 10 månader

Jag lider av psykisk ohälsa sen många år tillbaka och var deprimerad under graviditeten. Sjukvården var oroliga att jag skulle få förlossningdepression så jag var sjukskriven 100 % de 2 första månaderna och 80 % den 3 månaden. Så maken var hemma men jag tog främst hand om bebisen men jag hade stöd. Psykologkontakt och struntade i ammningen för det tog massa energi och gick tillbaka till mina antidepp och humörutjämnade mediciner. Viktigt att du får göra avkopplande saker och bryta vardagen. Jag och maken flyttade hem till min mamma och systers familj (hon har fyra barn) för att inte vara ensam då jag var livrädd att inte klara mig själv med bebisen. Promenader, både frisk luft och motion, regelbunda måltider och sömnen är superviktiga. Tycker du ska prata med din bm alternativt boka tid på vårdcentralen. Finns psykologer tillhörande mödravård så kontakt med dem och var inte rädd för antidepressiva. De räddade mitt liv men var beredd att man kan må ännu sämre främst de 2 första veckorna. Och viktigt att få vara ledsen. Styrkekramar

2018-03-19
Pannpann
Pannpann
Bebis på 3 månader

Sonen föddes 25/1, vet inte ifall jag lider av förlossningsdepression men troligtvis så gör jag det. Är extremt trött och hängig om dagarna och känner liksom inte den "bebislyckan" som jag trodde att jag skulle göra. När jag ser på min son så kan jag gråta helt plötsligt och känna hur i fasiken man kan älska en sån liten krabat så mycket på så kort tid. Men sen allt annat i vardagen könns instängt och bara allmänt jobbigt. Vet ej hur jag ska förklara men det liksom går i dalar, har säkert miljontals olika känslor under dagen.

2018-03-19
gerel
gerel

Har du pratat med någon om det? Jag pratade med bvc och fick läkartid direkt (och senare även kuratorskontakt). Det första läkaren frågade var om jag ville ha medicin. Jag nekade (mest pga okunnighet) men har du det så illa att du inte klarar av vardagen så finns det säkert nåt du kan äta även när/om du ammar.

2018-03-03
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...