App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1:2 för trisomi på KUB.

Hej! Jag vet egentligen inte alls vad jag vill ha ut av detta men förmodligen är det kanske en del av processen att få skriva av sig lite.... Är snart 37 år och väntar vårat andra barn. Vi har diskuterat syftet med testet och kommit fram till hur vi skulle hantera det. Ändå kom allt som en käftsmäll. I går gjorde vi KUB-test i vecka 12+4. Vi fick en barnmorska som inte arbetat med KUB tidigare så hon var lite nybörjare. Efter ca 45 minuters letande och mätande kallade hon in en kollega för hjälp. Efter ytterligare en stund kunde de, med halvdåliga bilder och vinklar komma med besked om att nackspalten är alldeles för tjock, 5,3 - 5,8 mm. Jag uppfattade aldrig att de de såg några andra avvikelser, men var väl inte helt i förmåga att ta in så mycket heller.... På tisdag är vi i bokade för moderkaksprov. Hade det inte varit för den 2,5 åriga tjej jag redan har här hemma hade jag nog kraschat totalt. Finns det fler som fått tunga svar på sina tester?

2018-03-01
Idunudi
Idunudi

Hur gick det för dig Paula? Jag sitter med exakt samma besked och väntar på provsvar från moderkaksprov! Är helt förtvivlad!

2019-09-24
Chrissiee
Chrissiee

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-09-24
Chrissiee
Chrissiee

Får man inte alla svaren direkt?

2019-08-21
paula
paula
Gravid i vecka 37

Var själv inne på kub igår. Hade en dålig känsla. Aldrig varit nervös på dem andra kuben. Och helt riktigt. 1:2. Samtidigt som jag förväntade mig det så blev det en chock! Jag är så ledsen hela tiden. Bara gråter o gråter. Ska på moderkakstest imorgon. Sen är det en veckas väntetid. Hur ska man kunna jobba utan att bryta ihopa. Alla kommer fråga hur det är.
Flickan, som jag tror det är, har 5,6 i snitt i nackspalt. (Mätte 3 gånger) och tydligen va mina blodtester dåliga. Växlar mellan hopp o förtvivlan.

2019-08-21
paula
paula
Gravid i vecka 37

Jag beklagar verkligen idunudi att ni ska behöva gå igenom något såhär och en så pass sen abort ❤️
Har inte gjort det själv, men har vänner och bekanta som vart tvungna att gå igenom samma sak och har sett hur tungt det varit för dem.

Som du skriver har vi alla olika förutsättningar med våra familjer och alla beslut vi tar, tar vi alltid bäst utifrån sin egna levnadssituation.

Önskar dig all lycka till framöver, stay strong 💞

2018-04-02
moaeg
moaeg
Barn på 2 år och 4 månader

❤️❤️❤️❤️

2018-04-01
mammaeh
mammaeh

idunudi- ❤️

2018-04-01
Noriisabel
Noriisabel
Barn på 1 år och 9 månader

Noriisabel - Tack! Vi delar samma inställning.

2018-04-01
Idunudi
Idunudi

Johanna92sthlm - Du behöver inte beklaga, det skulle inte påverka mitt beslut på något sätt. Jag beklagar däremot ditt naiva tankesätt då du förutsatt att jag inte läst på eller har någon som helst kunskap gällande ds. Och jag kommer aldrig förstå dina inlägg i den här tråden (måste finnas bättre val för dig).
Tvärtom vad du verkar tro så här jag nog mer insikt i detta än många och utifrån detta så vet jag att valet vi tagit är det bästa för oss och utifrån de förutsättningar vi har.
Vad fantastiskt det är att vi får ta egna beslut känner jag!
All lycka till dig och din dotter.


2018-04-01
Idunudi
Idunudi

Jag har inte lagt mig i hennes beslut, men tänker inte heller beklaga även om beslutet var tungt att ta. Jag tycker faktiskt inte synd om de som älskar sina barn i magen sen får de veta att barnet har ett "fel" och då älskar man det inte längre och väljer abort. jag förstår absolut om det skulle vara allvarliga fel som inte var förenligt med liv, eller orsaka mycket lidande osv. Men inte när det gäller en diagnos som inte innebär sjukdom, lidande eller ett ovärdigt liv.

2018-03-31
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

nu har hon ju tagit ett beslut som förmodligen varit tungt och det ska väl ingen annan lägga sig i, känner jag lite spontant så där.

2018-03-31
Noriisabel
Noriisabel
Barn på 1 år och 9 månader

Idunudi Jag tänker inte beklaga utan rekommenderar er att läsa på om Downs syndrom. Er bebis är frisk och skulle få ett värdigt och bra liv om den fick födas.

2018-03-30
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Fvp visade på mocaism Downs Syndrom.... Vi har valt att avbryta och har fått en tid nästa vecka 17+2.... Sorgen är enorm.

2018-03-30
Idunudi
Idunudi

En slump att jag gick in här idag, den 21/3... Igår var det 2 år sedan vi fick 1:2 på KUB. Moderkaksprovet visade dock ingen kromosomavvikelse, men däremot fick vi gå på många ul pga de såg vätska i buk och nacke. Känner så väl igen mig i vad du skriver ock hoppas ni får bra besked. Vi hade många sömnlösa nätter, men vår lille kille föddes frisk och är blir snart 2,5 år 💙

2018-03-21
winters
winters
Barn på 3 år

Usch va jobbigt!
Vi valde att avbryta graviditeten i vecka 16(15+2) så har precis genom gått en abort.. fy vad hemsk.. :(

2018-03-20
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Ja vad ska man säga..... Var inne för fvp igår men fick åka hem utan provtagning då fosterhinnorna ännu inte riktigt fäst fast. Vägar fått en ny tid på fredag morgon, men tydligen väldigt oklart om det går att genomföra prov även då, annars blir det att vänta tills nästa vecka....
Fattar inte hur man kan pricka in så rackarns många motgångar?!? Vill liksom bara få ett svar och kunna gå vidare nu men är fortfarande kvar i samma sits som för 3 veckor sedan....

Hur har det gått för dig?

2018-03-20
Idunudi
Idunudi

Hur går det för dig?

2018-03-15
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Tack! Just nu känner vi oss rätt trygga och har fått jättefint och positivt stöd från familj och vänner men det känns jättebra att ha nånstans att vända sig när nojan slår till 😊

2018-03-10
L1selle
L1selle
Barn på 2 år

L1selle: stort GRATTIS till er! era barn kommer berika era liv. Jag har en dotter med DS son är 4,5 år. Har du några frågor eller funderingar så svarar jag gärna.

2018-03-10
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Vilken känslostorm! Jag och min man väntar tvillingar i början av Juli. Fick rätt lugnande besked på vår KUB men på rutinultraljudet för snart en månad sedan hittade man mjuka markörer på den ena tvillingen som pekade på kromosomavvikelser. Vi valde göra fostervattenprov och fick bekräftat att vår lille kille har downs syndrom. Förstår hur ni känner, vi har haft en väldigt känslomässig månad. Man sörjer liksom barnet man förväntade sig få. Vi har jättebra läkare men man blir ju översköljd av information om hälsorisker och begränsningar och man måste på en kort tid fatta beslut om man ska avbryta graviditeten. Jag är 36 år och detta är vår första graviditet efter år av IVFförsök. Vi har valt att föda vår son, vi har ju en frisk tjej därinne också som vi inte vill riskera. Dessutom har jag jobbat en del med unga vuxna med downs och det är svårt att hitta gladare mer kärleksfulla och härliga människor så det finns en motbild man gärna glömmer mitt i all statistik. Finns förstås inget fel val att göra men kände jag ville dela vår resa 🙂 Hoppas ni får ett bra besked ❤️

2018-03-09
L1selle
L1selle
Barn på 2 år

Men fy!
Hoppas verkligen allt blir bra för dig!

2018-03-09
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Idag har även vi fått svar på mkp... tydligen så visar svaret att det finns både friska celler och celler med kromosonavvikelser. Läkaren pratade om Downs syndrom mosaik men de kunde inte till 100 % fastställa om mosaiksyndromet bara finns i moderkakan eller om det finns hos både moderkakan och foster. Nu måste vi vänta 10 dagar tills vi kan göra fvp och därefter förhoppningsvis få ett fastställt resultat. Dock verkar det som om att det endast är hos ca 2% som endast avvikelsen finns i moderkakan.
Fy fan vilken jävla tid det här är. Orkar snart inte mer sorgkänslor!

2018-03-09
Idunudi
Idunudi

Åh nej vad tråkigt för dig! Måste vara otroligt jobbigt att få ett sånt besked. Tänker på dig och hoppas att allt blir så bra det kan i slutändan :)

2018-03-08
Vtwins
Vtwins
Barn på 2 år och 11 månader

Åh nej!! Vad ledsen jag blir för dig.... stor kram! ❤

2018-03-08
Idunudi
Idunudi

Nämen oj, så tråkigt med ett sådant besked! Tänker på dig❤️

2018-03-08
mammaeh
mammaeh

Fick svar från andra provet nu, fick avvikelser på kromosom 22? Tror jag det va.. så det va ingen frisk bebis i magen tyvärr..
jätte jobbigt :(

2018-03-08
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Wtvins tack för lite upplyftning! Jag är rätt så inställd på ett trist besked men behöver samtidigt få ett uns av hopp!
Stort grattis till dina tvillingar!

2018-03-07
Idunudi
Idunudi

Men åh vad glad jag blir för din skull!!! ❤ stort grattis till en liten flicka 😊.
Var och gjorde mkp igår förmiddag....så nu inväntar vi bara provsvar. Läkaren sa att snabbanalysen tar 3-4 dagar så håller tummarna att vi höra något innan helgen. Den här förbaskade väntan tar knäcken på en!

2018-03-07
Idunudi
Idunudi

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-03-07
Idunudi
Idunudi

Ingen avvikelser på moderkaksprovet, en liten tjej fick vi reda på!
Väntar nu svar från det provet som tar lite längre tid, skulle få svar nästa vecka!
Men hon lät positiv :)

2018-03-07
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Hur har det gått för dig Sandrarii? Tänker på dig.

2018-03-07
Idunudi
Idunudi

Vi fick också 1:2 på Kub-testen när vi väntade våra tvillingar. Efter fostervattensprov på båda fick vi beskedet att de inte hade några kromosomavvikelser. Väldigt jobbiga dagar att vänta både på den snabba analysen och den mer utförliga. Men idag har vi två helt friska tvillingpojkar på 6 månader :) Jag håller tummarna för att du får ett "icke avvikande" resultat även på nästa analys.

2018-03-06
Vtwins
Vtwins
Barn på 2 år och 11 månader

Fick svar idag, det är inte DS.
Väntar nu svar från om det är nått annat allvarligare sjukdom, (nästa vecka skulle hon ringa) men hon lät positiv i telefon!
Hur går det för dig?

2018-03-06
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Sandrarii jag kommer som sagt hålla båda tummarna för er! Hoppas verkligen på ett bra resultat!

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Åh vad härligt mammaeh!! Härligt att höra att det finns de som fått positiva resultat i slutändan ❤

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Bor i knivsta, så går på akis i uppsala! :)
Uppdaterar när hon ringt oavsett resultat!

2018-03-02
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Min son är snart 3 år och frisk som en nötkärna😄❤️

2018-03-02
mammaeh
mammaeh

Sandrarii jag hoppas verkligen att ni får ett glädjande resultat ❤ det finns ju också en hel del solskenshistorier.
Du får gärna dela med dig om du vill sen när du fått svar.
Vart bor du? Jag bor i Stockholm och går på KS i Solna.

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Gjorde provet i onsdags, hon skulle ringa med svar i början av nästa vecka..
förväntar mig det värsta..
hur går de för dig?

2018-03-02
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Tack så mycket ❤
Får man fråga hur det gick för er?

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Jag håller alla tummar jag har och hoppas ni får er bra besked!
När gjorde du provet och vad kan man räkna med för tid innan svar?
Usch den här väntan är fruktansvärd... vill bara få det klart så att man har ett resultat att ta beslut efter.

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Lycka till, båda två! Jag vet hur fruktansvärt det är att vänta på beskedet.❤️

2018-03-02
mammaeh
mammaeh

Hej.
Jag fick också jobbigt besked på kub testet (är 24 år gammal) har en frisk liten tjej på 8 månader sen innan.
Dom mätte nackspalten till 5mm och risk på 1:9 nått, har lämnat moderkaksprov och nu väntar jag bara på svar.. :(

2018-03-02
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 11 månader

Det är klart att hon är perfekt din flicka! Finns inga barn som inte är det :)
Jag vet helt ärligt inte hur jag själv ställer mig till om svaret på testet skulle bli ds, spontant kommer jag inte att genomfölja graviditeten med risken för ett eventuellt missfall som jag tyvärr tror kommer knäcka mig...
Tur är det att det finns en valfrihet så att varje kvinna kan göra bedömning utifrån sina egna förhållanden/möjligheter

2018-03-02
Idunudi
Idunudi

Jag har en dotter med Downs syndrom som är 4,5 år nu. Hon är den mest perfekta flicka i hela världen och jag skulle aldrig önska henne på något annat sätt än som hon just är! Hon har gjort mig till en bättre människa. :) Lycka till!

2018-03-02
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...