App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

1:2 för trisomi på KUB.

Hej! Jag vet egentligen inte alls vad jag vill ha ut av detta men förmodligen är det kanske en del av processen att få skriva av sig lite.... Är snart 37 år och väntar vårat andra barn. Vi har diskuterat syftet med testet och kommit fram till hur vi skulle hantera det. Ändå kom allt som en käftsmäll. I går gjorde vi KUB-test i vecka 12+4. Vi fick en barnmorska som inte arbetat med KUB tidigare så hon var lite nybörjare. Efter ca 45 minuters letande och mätande kallade hon in en kollega för hjälp. Efter ytterligare en stund kunde de, med halvdåliga bilder och vinklar komma med besked om att nackspalten är alldeles för tjock, 5,3 - 5,8 mm. Jag uppfattade aldrig att de de såg några andra avvikelser, men var väl inte helt i förmåga att ta in så mycket heller.... På tisdag är vi i bokade för moderkaksprov. Hade det inte varit för den 2,5 åriga tjej jag redan har här hemma hade jag nog kraschat totalt. Finns det fler som fått tunga svar på sina tester?

2018-03-01
Idunudi
Idunudi

Hur gick det för dig Paula? Jag sitter med exakt samma besked och väntar på provsvar från moderkaksprov! Är helt förtvivlad!

2019-09-24
Chrissiee
Chrissiee

Denna kommentar har tagits bort av dess författare.

2019-09-24
Chrissiee
Chrissiee

Får man inte alla svaren direkt?

2019-08-21
paula
paula
Barn på 2 år och 5 månader

Var själv inne på kub igår. Hade en dålig känsla. Aldrig varit nervös på dem andra kuben. Och helt riktigt. 1:2. Samtidigt som jag förväntade mig det så blev det en chock! Jag är så ledsen hela tiden. Bara gråter o gråter. Ska på moderkakstest imorgon. Sen är det en veckas väntetid. Hur ska man kunna jobba utan att bryta ihopa. Alla kommer fråga hur det är.
Flickan, som jag tror det är, har 5,6 i snitt i nackspalt. (Mätte 3 gånger) och tydligen va mina blodtester dåliga. Växlar mellan hopp o förtvivlan.

2019-08-21
paula
paula
Barn på 2 år och 5 månader

Jag beklagar verkligen idunudi att ni ska behöva gå igenom något såhär och en så pass sen abort ❤️
Har inte gjort det själv, men har vänner och bekanta som vart tvungna att gå igenom samma sak och har sett hur tungt det varit för dem.

Som du skriver har vi alla olika förutsättningar med våra familjer och alla beslut vi tar, tar vi alltid bäst utifrån sin egna levnadssituation.

Önskar dig all lycka till framöver, stay strong 💞

2018-04-02
moaeg
moaeg
Barn på 1 år och 9 månader

❤️❤️❤️❤️

2018-04-01
mammaeh
mammaeh

idunudi- ❤️

2018-04-01
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 15 månader

Noriisabel - Tack! Vi delar samma inställning.

2018-04-01
Idunudi
Idunudi

Johanna92sthlm - Du behöver inte beklaga, det skulle inte påverka mitt beslut på något sätt. Jag beklagar däremot ditt naiva tankesätt då du förutsatt att jag inte läst på eller har någon som helst kunskap gällande ds. Och jag kommer aldrig förstå dina inlägg i den här tråden (måste finnas bättre val för dig).
Tvärtom vad du verkar tro så här jag nog mer insikt i detta än många och utifrån detta så vet jag att valet vi tagit är det bästa för oss och utifrån de förutsättningar vi har.
Vad fantastiskt det är att vi får ta egna beslut känner jag!
All lycka till dig och din dotter.


2018-04-01
Idunudi
Idunudi

Jag har inte lagt mig i hennes beslut, men tänker inte heller beklaga även om beslutet var tungt att ta. Jag tycker faktiskt inte synd om de som älskar sina barn i magen sen får de veta att barnet har ett "fel" och då älskar man det inte längre och väljer abort. jag förstår absolut om det skulle vara allvarliga fel som inte var förenligt med liv, eller orsaka mycket lidande osv. Men inte när det gäller en diagnos som inte innebär sjukdom, lidande eller ett ovärdigt liv.

2018-03-31
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

nu har hon ju tagit ett beslut som förmodligen varit tungt och det ska väl ingen annan lägga sig i, känner jag lite spontant så där.

2018-03-31
Noriisabel
Noriisabel
Bebis på 15 månader

Idunudi Jag tänker inte beklaga utan rekommenderar er att läsa på om Downs syndrom. Er bebis är frisk och skulle få ett värdigt och bra liv om den fick födas.

2018-03-30
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Fvp visade på mocaism Downs Syndrom.... Vi har valt att avbryta och har fått en tid nästa vecka 17+2.... Sorgen är enorm.

2018-03-30
Idunudi
Idunudi

En slump att jag gick in här idag, den 21/3... Igår var det 2 år sedan vi fick 1:2 på KUB. Moderkaksprovet visade dock ingen kromosomavvikelse, men däremot fick vi gå på många ul pga de såg vätska i buk och nacke. Känner så väl igen mig i vad du skriver ock hoppas ni får bra besked. Vi hade många sömnlösa nätter, men vår lille kille föddes frisk och är blir snart 2,5 år 💙

2018-03-21
winters
winters
Barn på 2 år och 5 månader

Usch va jobbigt!
Vi valde att avbryta graviditeten i vecka 16(15+2) så har precis genom gått en abort.. fy vad hemsk.. :(

2018-03-20
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 5 månader

Ja vad ska man säga..... Var inne för fvp igår men fick åka hem utan provtagning då fosterhinnorna ännu inte riktigt fäst fast. Vägar fått en ny tid på fredag morgon, men tydligen väldigt oklart om det går att genomföra prov även då, annars blir det att vänta tills nästa vecka....
Fattar inte hur man kan pricka in så rackarns många motgångar?!? Vill liksom bara få ett svar och kunna gå vidare nu men är fortfarande kvar i samma sits som för 3 veckor sedan....

Hur har det gått för dig?

2018-03-20
Idunudi
Idunudi

Hur går det för dig?

2018-03-15
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 5 månader

Tack! Just nu känner vi oss rätt trygga och har fått jättefint och positivt stöd från familj och vänner men det känns jättebra att ha nånstans att vända sig när nojan slår till 😊

2018-03-10
L1selle
L1selle
Barn på 1 år och 6 månader

L1selle: stort GRATTIS till er! era barn kommer berika era liv. Jag har en dotter med DS son är 4,5 år. Har du några frågor eller funderingar så svarar jag gärna.

2018-03-10
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm

Vilken känslostorm! Jag och min man väntar tvillingar i början av Juli. Fick rätt lugnande besked på vår KUB men på rutinultraljudet för snart en månad sedan hittade man mjuka markörer på den ena tvillingen som pekade på kromosomavvikelser. Vi valde göra fostervattenprov och fick bekräftat att vår lille kille har downs syndrom. Förstår hur ni känner, vi har haft en väldigt känslomässig månad. Man sörjer liksom barnet man förväntade sig få. Vi har jättebra läkare men man blir ju översköljd av information om hälsorisker och begränsningar och man måste på en kort tid fatta beslut om man ska avbryta graviditeten. Jag är 36 år och detta är vår första graviditet efter år av IVFförsök. Vi har valt att föda vår son, vi har ju en frisk tjej därinne också som vi inte vill riskera. Dessutom har jag jobbat en del med unga vuxna med downs och det är svårt att hitta gladare mer kärleksfulla och härliga människor så det finns en motbild man gärna glömmer mitt i all statistik. Finns förstås inget fel val att göra men kände jag ville dela vår resa 🙂 Hoppas ni får ett bra besked ❤️

2018-03-09
L1selle
L1selle
Barn på 1 år och 6 månader

Men fy!
Hoppas verkligen allt blir bra för dig!

2018-03-09
Sandrarii
Sandrarii
Bebis på 5 månader

Idag har även vi fått svar på mkp... tydligen så visar svaret att det finns både friska celler och celler med kromosonavvikelser. Läkaren pratade om Downs syndrom mosaik men de kunde inte till 100 % fastställa om mosaiksyndromet bara finns i moderkakan eller om det finns hos både moderkakan och foster. Nu måste vi vänta 10 dagar tills vi kan göra fvp och därefter förhoppningsvis få ett fastställt resultat. Dock verkar det som om att det endast är hos ca 2% som endast avvikelsen finns i moderkakan.
Fy fan vilken jävla tid det här är. Orkar snart inte mer sorgkänslor!

2018-03-09
Idunudi
Idunudi

Åh nej vad tråkigt för dig! Måste vara otroligt jobbigt att få ett sånt besked. Tänker på dig och hoppas att allt blir så bra det kan i slutändan :)

2018-03-08
Vtwins
Vtwins
Barn på 2 år och 4 månader

Åh nej!! Vad ledsen jag blir för dig.... stor kram! ❤

2018-03-08
Idunudi
Idunudi
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...