App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Tips till blygt barn som ska börja förskola

Hej alla mammor och pappor! Nu behöver jag tips och råd om vad man ska tänka på när man skolar in sin jätte blyga 1-åring på förskolan! Han har alltid varit väldigt väldigt blyg men det börjar bli lite bättre. Han har fått plats på förskolan i April och då kommer han vara 16-månader. Han är väldigt försiktig och mammig/pappig när han är på nya ställen och när det är nya människor. Någon som har erfarenhet utav detta och kan dela med sig om vad som är bra att tänka på?

2018-02-28
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 3 månader

Prata med pedagogerna om det. Att dom hjälper honom nä han är på förskolan. Min dotter är 3,5 riktig pratmonster hemma och med vänner. Men på fsk blyg och det säger hon själv. Vi var tvungna att säga till pedagogerna så dom fick hjälpa henne . Nu stor trivs hon :)

2018-03-03
martinabaath
martinabaath

Han gillar andra barn men är ändå blyg, avvaktande och försiktig i början runt andra barn. Vi brukar försöka träffa kompisar och andra barn imellanåt för att han ska få det där sociala och ja det går bättre å bättre. Ja jag hoppas att det blir bättre när han börjar förskolan, vi har inskolning på 1-2 veckor och jag vet inte om det kommer räcka för han men det märker vi väll.

2018-03-01
Emmairis
Emmairis
Barn på 3 år och 3 månader

Hur är han runt andra barn? Vår son skolades in när han var ett år och tio månader. Han var också väldigt försiktig när det kom till okända vuxna, men okända barn har han alltid gillat. Vår förskola hade lång inskolning där föräldrarna var med i princip hela tiden, vilket var superbra för alla inblandade. Hursom, jag har väl inga direkta tips, jag tänkte mer skriva att det där kan släppa iom förskolan. Det gjorde det för oss, nu är han superglad i människor och älskar när vi får besök 😁

2018-02-28
Iowhannah
Iowhannah
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...