App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Läckande blöja

Hej! Första gången jag skriver här, är osäker på om jag är under rätt rubrik. Min dotter som fyller 3 nu i mars, har börjat kissa igenom sin blöja på natten. Varje natt nu i en vecka, jag riktigt hör hur det skvalar när hon kissar. Hon är inte riktigt torr dagtid ännu, men har oftast inga olyckor på dagen om man påminner henne. Vi använder Libero up&go strl 6, hon väger 11 kg precis. Jag kan inte ta upp och kissa henne på kvällen då hon sover oerhört dåligt, är mycket lättväckt och tar en evighet att somna om. Blöjan ska ju räcka till upp till 20 kg, så inte kan det väl vara dags att gå upp i storlek? Den sitter bra i passformen. Hon dricker 150 ml välling till läggningen. Idéer? Mvh trött mamma med stort tvättberg 😴

2018-02-28
MrsH11
MrsH11

up&Go brukar inte fungera på natten. Välj istället en tejpblöja som gärna får vara 1 storlek större än man tror behövs.
För att den ska sitta bra så gör såhär:
lägg blöjan rätt i ryggen/under rumpan.
Drag upp framdelen högt så att det sluter tätt kring benen.
Sätt fast tejperna även om det är under det markerade området.
Blir det mycket blöja över tejperna, så kan du vika ner den delen framåt, pyjamasen brukar hålla den på plats.

Sen är det bra att öka maten under dagen, gärna näringsberika allt ett tag tex lite smör eller olja på det mesta. En stor portion havregrynsgröt med lite, lite mjölk till är bra att grunda med, så kanske hon bara dricker någon/några klunkar av vällingen.
Öka drickan på förmiddagen, ge gärna en vattenflaska på morgonen eller försök få i ca 1-2 dl kl 7, 9, 11, 13, 15 och efter det så räcker det med 1 dricka (1-2 dl) tex 0,5 dl till kvällsmaten + 0,5 dl till kvällsgröten + max 1 dl välling.
Då hinner hon kissa ut det mesta som druckits under dagen och har druckit tillräckligt för att räcka hela natten.

Har lärt mej via barnkliniken att barn dricker ungefär samma mängd varje dygn, så man kan styra mängden till förmiddagen - lunch - tidig eftermiddag så känner de inte sig törstiga på kvällen (eftersom de fått i sig tillräckligt redan).

Lärde mej även att man aldrig ska ta upp barn och få dem att kissa på natten, om de inte själva vill tex ropar att de måste på toa eller börjar gå dit själva. Det enda man gör är att ge dem en dålig sömn eller dåliga vanor, kroppen ska reglera detta själv och det blir sämre om man försöker locka dem att kissa halvsovande...


Lycka till!

2018-02-28
solskensmamman
solskensmamman

Hon har nyss slutat amma på natten, och har ett stort sugbehov för att somna, och ratar napp, så vällingen kan jag inte ta bort tyvärr. Ska dock prova att minska på mängden istället 😊 hon tål tyvärr inte Pampers blöjor, hon blir jätteröd i rumpan direkt av dem 😕 synd för de var jättebra för storebror som kissade mängder på nätterna! Kanske ska prova tejpblöja då? Knepigt, för up&go har funkat bra fram tills nyligen.

2018-02-28
MrsH11
MrsH11

Up&Go har aldrig fungerat på natten här heller, det rinner rätt ut på sidorna när dom ligger ner. Kanske kan testa med annat kvällsmål som inte innehåller lika mycket vätska? Typ gröt eller macka eller något. Mitt barn är nästan 1 år yngre och äter fast föda innan natten. Vi kör med pampers tejpblöja på natten och han kissar alltid på pottan innan läggning men det är mer ofta än sällan dom läcker ändå trots att han inte får jättemycket att dricka timmarna innan läggning. Ju äldre dom blir desto mer kiss blir det väl, så försök göra de du kan vad det gäller att reglera vätskemängden timmarna innan läggning.

2018-02-28
Tessan U
Tessan U

Troligtvis så hinner inte blöjan absorbera allt om det kommer mycket kiss på en gång. Up & go funkade aldrig på vår dotter på natten, de läckte jämnt. Vår lösning var att byta till pampers baby dry och av dem fungerar både tejp o byxblöjan utan läckage.

2018-02-28
ida_fors
ida_fors
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...