App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Oro

I Fredags fick jag en lite lätt blödning var då i v22(21+6). Har aldrig varit så orolig och ledsen på samma gång. Åkte in till akuten direkt och de få timmarna jag fick vänta var fruktansvärda. Aldrig varit så nervös och orolig på samma gång! Fick göra vaginalt ultraljud samt vanligt ultraljud och liten mådde bra där inne. Fanns ingen missfallsblödning på gång, de var så otroligt skönt, de lätta något otroligt inom mig. Jag fick ära blodstillande i 3 dygn, 2tbl/dygn. Blödningen var borta dagen efter och inte haft någon mer. Men gynläkaren kunde inte förklara varför då allt såg fint ut. Men de var otroligt skönt att allt var bra! Detta skrämde ihjäl mig, de finns en små oro kvar men som tur är kan jag känns bebisen sparka ibland. Vilket lättar otroligt! Men tänkte fråga om någon har varit med om likande? Isåfall gick allt bra för er? Fick ni veta varför ni fick detta?

2018-02-27
Nåree
Nåree
Barn på 1 år och 8 månader

Både jag och min mor fick en plötslig blödning under graviditetens första trimester. Jag fick mitt i natten fruktansvärda smärtor och kröp/hasade till toaletten där määäängder med blod kom ut och det fortsatte att blöda ett dygn eller två. Kontaktade sjukvård/gyn men fick per telefon veta att det inte är ngt att göra, förmodat missfall. Detta var en fredag och jag fick därför vänta till tisdagen innan de kunde ta emot mig för vag ul. Väl där hittade de allt om skulle finnas - foster med hjärtslag och gulesäck/moderkaka. Fick tre alternativa förklaringar av gynläkaren: 1) pågående/inledande missfall - inget att göra. 2) spontan blödning i tidig graviditet - inget att göra och vanligt. 3) delvis fullbordat missfall dvs av tvilling. Två dagar efter förlossning fick jag fruktansvärda smärtor och akut feber. Fick läggas in på gyn akuten med hela familjen med intravenös antibiotika - med assistans "födde" jag ut en biplacenta (en extra tillbakabildad moderkaka) som ej kommit ut vid förlossningen och som ingen misstänkte skulle finnas. Detsamma hände min mor - men i hennes fall kom den extra ut samtidigt med mig och min moderkaka. Det är inte helt ovanligt, vad jag har läst. Men de nämner det sällan - eftersom de inte vill att man som nybliven förälder skall sörja ett barn som aldrig blev utan glädjas åt den som var väntad och föddes fullt frisk. Jag tycker att det är lite fel att de inte säger ngt, men det är min personliga åsikt. Till min mor, på den tiden, sa de: oj här skulle det visst ha blivit en till! Lycka till med grav!

2018-02-28
HeidiHallon
HeidiHallon

Med äldsta hade jag flera blödningar. Första blödning kom i v 20 och sista v 35. Alla gånger tog de ultraljud, både vaginalt och på magen. Sonen mådde bra och ingen visste vad det egentligen berodde på. Åt medicin mot blödning vid ett tillfälle. Var sjukskriven pga blödningar och sammandragningar från v 20. Det hela slutade med att en fullt frisk och helt underbar pojke kom ut i v 42 :)

2018-02-27
Fiakatten
Fiakatten

Jag fick oxå en blödning men de va i v 8 redan. Gjorde precis som dig och åkte in. Allt va ok och jag fick bara förklaringen att ibland kan de bli såhär. Idag har jag en frisk liten på 1 år så för oss gick de bra trots blödning. Men de är så skrämmande att man inte får veta vad de beror på. Har alltid fått höra att under graviditeten så ska man inte blöda. Men tydligen så gör vissa de ändå. En del verkar blöda som en mens och vissa kan få som du och jag. Bara någon liten. Hoppas allt fortsätter att gå bra för ❤️

2018-02-27
Mars2017
Mars2017

Hej yes varit med om samma sak fast va i v 14 eller något och fick ont i magen. Åkte in till akuten då och blev uppstickare på gyn då iom att jag va gravid.. Hon hittade ju inget konstigt 20 minuter senare så gick jag på toa o hade blod i trosan.. började hyperventilera och uppskickad på gyn igen för ett nytt vul då hittar dom ett hematom som gått sönder lite och har fortfarande kvar det men det blöder inte längre och börjar typ koagulera sej:) blev inlagd på BB gyn 1 dygn och fick som du blodstoppande tabletter fast åt dom längre än du:)
Bebis mådde den oxå jättebra när dom kollade den hehe och är i v 22 just nu jag med :) ska ha i juli :) så kan ju ha varit kanske att du hade ett litet hematom som dom inte kunde hitta :) men oroa dej inte sparkar lilla bäsen är det ju lugnt:)💕

2018-02-27
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Samt att jag inte får hålla igång med tidningen nu eller anstränga mig för mycket nu. För säkerhetens skull.

2018-02-27
Nåree
Nåree
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...