App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Nyfödd gnyr & gnider sig

Två nätter i rad nu så märker jag att min 11dagars bebis är orolig, är som hon har magont då de ser hur som hon försöker krysta med magen för att fisa/bajsa men det hjälper inte. Jag har försökt massera magen, cykla med benen o sitta krystpossition, försökt rapa men inte alltid det går. Någon som har tips?? Får ont i mammahjärtat

2018-02-27
Belindala94
Belindala94
Barn på 2 år och 1 månader

Det är inte lätt att veta vad dom vill små folket ♡
Kanske gaser. För oss funkar det att ha vår 6v son över axeln och klappa i rumpan och stryka över ryggen. Tog ett tag innan vi visste att just detta funkar.
Sen kanske ditt barn drömmer? Det gör våran och ger ibland ifrån sig skrik. Haha. Vaknar panikslagen och tror ngt hänt. 5sek senare sover han igen som om inget hänt.
Vår son hade väldigt svårt att sova när han blev 4v. Tog en bra stund att fatta att min bröstmjölk inte riktigt verkade räcka till ännu. Funkar inte att pumpa för mig. Så jag ger han hipps EKO ersättning (nan och semper kaskadkräktes han utav) innan läggdags direkt efter amning. Han dricker då allt från 40ml till 80ml. Sover sedan som en stock. 🙂

Lycka till

2018-03-07
Dch300
Dch300
Gravid i vecka 34

Min lilltjej var likadan, hon är nu 4 månader om 3 dagar, det blev bara värre och värre, inget jag gjorde funkade och det var hemskt, mest troligt kolik. Men det gick mer eller mindre över när hon närmade sig 3 månader, hon har fortfarande ont ibland men absolut inte samma. Hoppas det blir bättre!

2018-03-07
LindaSw
LindaSw
Barn på 2 år och 4 månader

Tack så mycket! Uppskattas verkligen med stöd från andra mammor ❣️

2018-03-04
Belindala94
Belindala94

Men tycker inte du behöver oroa dig allt för mycket, tarmarna håller på att utvecklas och det kan bli lite oroligt. ❤️ lägg hen på vänster sida vid läggdags så blir det lättare att prutta ut gaser ☺️☺️

2018-03-04
SanUno
SanUno

Ofta rätt snabbt inom 1 h tror jag. Osäker. Jag brukade undvika det som jag visste hans mage inte gillade nära sängdags. Typ gasbildande, choklad, vitlök osv. Efter han somnar för natten kunde jag äta :).

2018-03-04
SanUno
SanUno

Det jag äter, när kommer de ut i bröstmjölken? Är svårt att veta om det är något hon reagerar på av vad jag äter då de oftast kommer senare på natten och det jag sist åt är runt kl 20

2018-03-04
Belindala94
Belindala94

Vår som var exakt likadan på natten speciellt. Vi la han på vänster sida när han sov så trycket blev lättare. Han var egentligen aldrig missnöjd pga detta. Det går över. Men det verkar som eran lilla inte heller verkar så brydd om det? Sover vidare? Om inte barnet vaknar av att ha ont eller dyl så tycker jag inte du behöver använda ex pysventil. Men kanske se över om du äter något som barnet reagerar på? Prova dropparna tidigare person skrev. Vaknar barnet och har ont eller spänd mage så är ett tips att lägga barnet med magen upp och ner, magen mot din under arm. Så vilar den hela kroppen på den, blir så ett tryck mot magen och de kan få ut gaser. :)

2018-03-04
SanUno
SanUno

Är bebisen ledsen eller bara lite orolig? Det tar flera veckor innan det blir lite ordning på magen. Om liten inte är ledsen eller har jättebesvärligt så skulle jag avvakta. Vi är så snabba idag på att analysera allt, mycket är ju normalt. Mitt tips är spädbarnsmassage, minst två gånger/dag, tar några veckor innan effekt. Min lilla kille hade mycket gaser från början, berodde nog på att jag gar jättemycket mjölk, har blivit bättre. Så vid amning så kolla att liten har bra tag, inte sväljer luft, och rapa om det behövs, långt ifrån alla som rapar. Och som andra skrev byta d-droppar, testa Sempers magdroppar mm. Och det gör ont i mammahjärtat då de har det kämpigt ❤️ hoppas det blir bättre

2018-02-28
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Står att man får använda den 1-3 ggr per dag :) den är magisk:)

2018-02-27
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Vi hade samma men prova å byta d-vitamin droppar om ni börjat med dom. Vår sån blev mycket bättre när han fick de vattenbaserade istället. :)

2018-02-27
Calene
Calene
Bebis på 3 månader

Väntar på att bvc ska ringa tillbaka hoppas hon kan hjälpa mig! Hur ofta ska man ta pysventil?

2018-02-27
Belindala94
Belindala94

Vår mellanpojk hade kolik vi fick minifom o helt ärligt vilket skit! Man ska typ kombinera minifomen med något och ge lite lactulos typ.. vi hade en "fisflöjt" till pojken. Som hjälpte honom slappna av så han kunde prutta och sen bajsa:) dom heter vindy eller vindi och säljs på apoteket :) helt kanon är dom!:)

2018-02-27
MrsRoos
MrsRoos
Gravid i vecka 35

Förlåt, menar mjölken och den nya kosten över huvudtaget. Fortsätt ge massage försiktigt. Kanske kan Sempers magdroppar eller Miniform hjälpa om besvären fortsätter. Men jag hade inte gett dessa utan att rådfråga BVC eftersom din bebis är så liten ännu. Så ha lite is i magen! Vänta och se.

2018-02-27
Okonkret
Okonkret

Vår bebis hade mycket problem med magen när hon var liten. Rådfråga BVC.. kan vara vad som helst. Ofta är tarmarna väldigt "omogna" vid denna ålder och det tar ett tag innan magen vänjer sig vid bröstmjölken.

2018-02-27
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...