App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

bebis som somnar vid amning

hej ! jag har en 2 mån bebis som somnar hela tiden vid amning. jag har provat alla triks men efter 2 mån han somnar ortfarande hela tiden. är det ngn som har en likadan bebis.....hur långt tid tar tills han ska vara piggare...vad beror på....han går upp i vikt endå men jag är trött att amma 1.5 timmme och efter 30 minuter börja om.....om min mjölk är slut han vaknar och skriker självklart....tips råd ngn som har likadan problem.....han sover precis i famn efter 5 min amning.......

2018-02-23
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Jag känner igen mig väldigt mycket under du skriver. Blev det bättre för dig ocH hur är det idag?
Mvh Elin

2018-05-17
ellinnn84
ellinnn84

Kan tillägga att jag gjorde så att jag tog bort min från bröstet och tog små pauser , hon var lite alltid jätte glad men jag kände att de var bättre för de var ganska jobbigt och gjorde ont plus att hon spydde mängder. Men de blev mkt bättre när jag styrde hur länge hon fick amma. De bästa för mig var promenaden vi tog varje dag för då fick mina bröst vila en lite längre stund

2018-03-02
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Min dotter satt också fast vid mitt bröst hela dagarna, så jag vet att de är jobbigt och gör ont men jag tror de började minska när hon var ca 4 månader. Hon är nu 6,5 månad och ammas med två timmas mellanrum ca, några av gångerna vill hon fortfarande ligga och sutta 40-60 min men de kan också gå på 10 min.

2018-03-02
Svenssonrebecka
Svenssonrebecka
Gravid i vecka 17

Tack alla ni skrev. Ja det är första barn och vill ge honom trygghet närhet , men tex igår och idag var han på bröstet ca hela dagen ( inte skojar...jag hade ca 10 minuter när pappa vaggade eller prova men det gick inte, gick snabbt på toa, och på kvällen när vi badade honom ..annars på bröstet hela tiden....nu kl 20.23 har somnat och hoppas han är nöjd. Jag har ont i bröstet :( Det är jobbigt. Nu vaknade han ..........somnar på bröstet och vaknar ner jag tar ut ur hans mun......så jag hade bröstet i hans mun hela dagen och kvällen......verkligen normalt??? :( han som liten var lugnare somnat på bröstet men sedan sovit 2-3 timmar i lugn och rå. Jag är ledsen och trött varför låter inte min lile bebis att mamma ska hinna äta, duscha , gå på toa??? Jag hopas det blir bättre med tiden och han fortsätter att sova då och då utan mig, och äta snabbare behövs inte amma honom i 4 timmar att ska somna och inte vakna :) Går normalt upp i vikt och jag byter blöjor ca var 10 minuter :) :) Hejja till mig snälla att ska kunna fortsätta amma..........ja och jag har masserat han hand hela tiden men han blev immun :) :) :) Tack alla snälla svar.

2018-03-02
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Prova att trycka några gånger med din tumme i bebisens handflata, det stimulerar sugreflexen (verkar det som?!) och har funkat bra för mig med båda våra barn när de varit små och velat slumra till lite för snabbt :)

2018-02-25
thehu251
thehu251

Självklart somnar bebisen vid bröstet, är ju helt naturligt för dem, närhet och trygghet! Är det första barnet? Min tjej bodde vid bröstet hela första året i princip, men ju mer hon år desto mindre ammade hon. Hon började förskolan vid ett år, trygg och kavat tjej men fortsatte amma henne till nästan 2 år. Hon har alltid somnat om vid bröstet och ammade ofta och länge. Jag prövade alla nappar, vagnen, ploppa ut bröstet mm, men slutade sedan och laddade upp gott på en bricka i soffan och tittade på Netflix. Följer de viktkurvan är det ju bara att amma på. Min son däremot som nu är några veckor han somnar inte alls vid bröstet och ammar max 10 min, men går ändå upp jättebra i vikt. Alla bebisar är olika och första året är tufft

2018-02-25
Luna_13
Luna_13
Barn på 2 år och 2 månader

Jaa, hon ändrade amningsmönster några gånger. Men hon har alltid varit en bebis som ätit ofta. Medan vissa ammade sina barn i kanske 30 min så var min klar på 15 min. Så det är olika. Men då så.. fortsätt som du gör! Ge ditt barn närhet, trygghet och mat!

2018-02-23
Okonkret
Okonkret

Har ändrat din bebis efter några månader eller??? Min lill somnar vid bröstet 2 minuter men när vaknar är han missnöjd och letar efter mat :) :) ......på BVC de säger ingenting, bara ska gå till amningsmottagning, och där de sa att jag gör allting rätt , Lycka till......så jag undrar om det kommer att ändra och jag slipper att sitta och ama jättelångatider att bebisen ska få tilllräklig med mjölk :)

2018-02-23
Notti
Notti
Barn på 2 år och 2 månader

Så länge din bebis går upp i vikt som hen ska så är det ingen fara. Vår dotter somnade också hela tiden vid amning när hon var så liten. Men hon var också en sådan bebis som åt lite åt gången men ofta. Det kanske är likadant med din bebis? Om bebisen är mätt och nöjd somnar den oftast. Om du är orolig så tycker jag att du ska rådfråga BVC och se vad de säger.. Lycka till!

2018-02-23
Okonkret
Okonkret
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...