App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

ammar fortfarande

jag har en 17månader flicka hel ammar fortfarande och hon vägrar äta mat. Hjälp har ni någon förslag.

2018-02-23
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 5 månader

Ett tips kan vara att låta bli att försöka få barnet att börja äta under 5-7 dagar och sen börja försöka igen. Då får man liksom en omstart i matintroduktionen. Jag fick det tipset när min yngsta var 7 månader och efter den pausen gick det bättre. Han ville fortfarande bara äta ett par teskedar, men han var i alla fall intresserad.

Frukt puré på tub har varit det lättaste att få i mina bägge barn. Jag blandar allt med fruktpure till lillebror och hoppas på att kunna trappa ner mängden.

2018-02-24
Poppenbüttel
Poppenbüttel

Hon sover fortfarande med mig i min säng skulle inte Klara av att hon sover själv i sin egna rum. Så ammar hon varje minut dag och natt. Kan det var det att hon inte vill äta. Min man sover själv i sin egen säng. Min dotter har sovit med mig den dagen hon föddes och gör fortfarande.

2018-02-24
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 5 månader

Jag provat allt som du har nämt. Hon är min första barn. Jag har provat allt men ändå fungerar ingenting. Hon är aktiv och social och glad. Jag helammar dygnen runt. Min man vill att jag ska prova inte amma varje situation. Jag ska vara tacksam att hon är frisk och växer trots att hon bara ammar. Jag tycker inte om tvinga henne. Jag får väl amma tills hon inte vill ha mer. Tack för era fantastiska tips. Det känns underbar att veta att man inte är ensamt om det.

2018-02-24
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 5 månader

Tycker att du ska sluta vara orolig. Det mår både du och dottern bra av. Går hon upp i vikt verkar hon klara sig. Men sedan är ju frågan hur du mår av att fortfarande helamma samt varför hon inte vill äta. Ammas hon ff på natten? Då kanske hon inte är speciellt hungrig på morgonen för frukost. Så trugar ni lite då och då får hon i sig lite och så blir det en ond spiral med mest trugande. Ta bort nattmål om ni kan. Sedan tycker jag du ska prova att börja blanda ersättning/välling med bröstmjölk i flaska för att göra det tjockare och tjockare och gå över på gröt. Ta det lugnt bara. Din dotter är så stor så er kids hon inget annat än mat/gröt kommer hon till slut fatta att hon måste äta det för att inte vara superhungrig. Kan du lämna hemmet och låta din partner bara vara hemma tror jag dessutom det är lättare.

2018-02-24
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Jag har testat med fräscht mat. Lagat mat vegetarisk och kött,fisk'grönsaker och Jag har låtit henne prova själv äta men det går inte och vill inte heller bli matats. Låtit henne också leka med mat.Provat med burkmat och smörgåsar i olika pålägg men icke går det. Men väger 14 kilo och är 90 lång. Provat slutat amma för maten skulle men det gick inte heller. Därför ammar jag henne. Jag kan inte låta henne gå på dagis när hon fortfarande ammar. Det är jätte tufft och jobbigt. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag har läst massa böcker och läst på Internet men ingenting hjälper. Å andra sidan så verkar jag ha bra mjölk eftersom hon ökar i vikt säger dom i BVC. Bör jag va oroligt eller inte. Jag vet verken ut eller in.

2018-02-23
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 5 månader

Har hon provat att äta t ex på smörgåsrån, andra kex. Min mittentjej ville äta själv, välkokta morotsstavar t ex eller andra grönsaker. Ärter som man plockar själv.

Om du testar med pureer så blanda i massor av bröstmjölk i början.

2018-02-23
ma78
ma78
Barn på 2 år och 3 månader

Vad har ni testat då? Min mittentjej vägrade puréer och att bli matad, så hon fick äta själv, lättuggad mat i bitar.

2018-02-23
Yrwen
Yrwen

Nej hon går inte i förskolan. Hon ska börja nästa år. Jag har kontaktat BVC dom säger så länge hon ökar i kilo och växer då är det inte så farligt. Men jag är oroligt vet ej vad ska jag göra. Jag har försökt med allt mat olika metoder men funkar inte.

2018-02-23
ibo81
ibo81
Barn på 3 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...