App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

smakportionen

Hej jag har en dotter som är 5 månader snart.jag har börjat med henne att hon ska ta smakprov. Ex frukt och grött Där efter känner jag att hon har svårt att bajsa.jag gav henne bara smakprov och bröstmjölken Snälla kan nån hjälpa mig vad ska jag göra för att hennes magen blir som valingt.det är min första barn tack.

2018-02-23
Hani ahmed
Hani ahmed
Barn på 2 år och 5 månader

Kan säga att min dotter fick problem med magen av barngröten och vällingen. Inte änns lactolos hjälpte. Om du märker att det fortsätter föreslår jag som sakt egen gröt och hoppar över välling. Din bebis kan få järn via lite leverpastej på lite bröd eller annat kött och vitaminer från dig samt varierande kost. Vår bvc sa att hon skulle vänja sig men jag provade från 4-9 månader och det blev bara värre, kunde gå 6 dagar innan hon kunde bajsa. Nu mår hon jätte vra sen vi slutade :) man kan börja med sån gröt igen när deras tarmar mognat mer om man vill :)

2018-02-24
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Jag hade samma problem med vår tös och hon har fortfarande känslig mage. Det som fungerade för oss är att hon fick hemma gjord havre gröt. Sen så Dick hon päronpure, plommon och aprikoser. Det jag gör är att jag lägger en aprikos och ett plommon i vatten över natten. Sen så finhackar jag det och ger henne i gröten eller som det är. 5 månader är det helt okej att vänja bebisen vid smak av plommonpure och päron samt ska hon ju klara smaka några teskedar pure :) låt bebis dricka även en skvätt vatten, bara bra art vänja sig :) för det kommer behövas sen. Ta tex och mixa äpple med lite sötpotatis och banan tillsätt en skvätt vatten så den är lös. Pure på frukt funkar bra :) du km även gå med i fb gruppen ”vi som gör egen barnmat” där lärde jag mig en hel del :)

2018-02-24
VictoriaOld
VictoriaOld
Gravid i vecka 33

Tänk på att smakportioner =lite på fingret eller ett kryddmått. Det borde magen klara av. Annars pratar du med bvc.

2018-02-24
solskensmamman
solskensmamman

Gör egen katrinplommonpure. Den i affären innehåller mest vatten. Koka torkade katrinplommon i vatten tills dom är alldeles mjuka och grådassiga. Mixa med mixerstav till slät. Använd spadet du kokade i för att göra konsistensen lite lösare.

2018-02-24
Elin Axelsson
Elin Axelsson

Jag gav henne men det hjälper inte 😯

2018-02-23
Hani ahmed
Hani ahmed
Barn på 2 år och 5 månader

Ge lite katrinplommonpure, det hjälpte min dotter. Du hittar det bland barnmaten i affären

2018-02-23
Elena Lundgren
Elena Lundgren
Bebis på 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...